iclal, 63 adet değerlendirme yapmış.  (3/9)
Aklından Bir Sayı Tut (Dave Gurney, #1)
Sürü
Sürü

9

Kapladığı hacim ile göz korkutan bu kitabı okumayı düşünenlere yorumum; ... -800 sayfalık, normalden küçük yazım şekli, ayrıntılı anlatımları ve bir sayfaya bir paragraf gibi bazı yönleri dışında bence güzel bir kitaptı. İlk yarısında biraz sıkıyorsa da sonralarının heyecanını anlamak için gerekli olduğunu anlıyoruz kitabı bitirince. Özellikle son 100 sayfasını çok heyecanlı buldum. Gerçekten ''Dev Bütçeli bir film'' gibiydi. tsunamiler, köpek balıkları, balinalar, yunuslar, iyi adamlar, kötü ve güçlü adamalar ve kadınlar, dost gibi görünüp casus çıkanlar, yakışıklı ama iyi kalpli dostlar, deneyler, denizin ortasında dalışlar... film gibiydi... eğer hızlı okunursa daha sürükleyeceğini düşünüyorum çünkü bazı yerleri ve acıklamaları cidden sıkabiliyo... Konu denizde olmaya başlayan bazı garipliklerle -liman dalgaları, yengeç sürüleri saldırısı gibi- bir grup bilim adamı ve ilgisi olan kişilerin toplanıp denize açılmalarını kapsamasıyor. Ama toplanmaları kitabın yarısından sonra oluyor! Gizemi ve aksiyonu olduğundan özellikle son yarısı daha hızlı ilerliyor! keyifli okumalar!

Karanlık Ateş (Ateş, #1)
Karanlık Ateş (Ateş, #1)

8

Karen m. Moning ateş serisi; normalde birkaç kitap hariç fantastik okuyucusu değilm. Bu kitabı ise yorumlayan yazarimiz zeynep avcınin etkileyici cümleleri sayesinde almaya karar verdim..konusu pek anlatılabilir değil aslında ama; kardeşinin ölümünu araştırmak için gittiği şehirde hayatının dönüm noktasını geçiren mackayle (bayan lane:) baş kahramanımız. Insanlar arasında yaşayan kendilerini bir çeşit yansıtma ile insan gibi gösteren (ve bunun gibi bir sürü şey) fae denilen varlıkların gerçek yüzünü gören sidhe kahinı(ki bu çok ender ve aranan bir durum) olduğunu keşfeder. Kardeşinin isteği üzerine bir kitabın peşine düşer ama bu kitabı arayan tek kişi değildir! Ve böylece kendini gizemli, şüpheli ve çekici jericho barronsla karşılıklı çıkarları olan bir ortaklıkta bulur! fantastik okuyucusu olmadığım için konudan çok gidişatı ve sürükleyiciligi önemliydi benim için. Ve kareni bu konuda çok başarılı buldum.karakterler ve betimlemeler(bazıları iğrenç olsada) başarılıydı ve Barrons hikayede olmazsa bu kadar sürüklermiydi bilmiyorum o her ne kadar komik bulmasa da kavgalarında repliklerinde okuyucu güldürebilen bir karakter ortaya çıkmış onunla.. Tepkileri ve karakterinin gizemi merak uyandırıyor.. Merakla diğer kitaplarını bekliyorum! Sonuç olarak tavsiye edilir özellikle fantastik severlerin listelerinin başında yer alabilecek bir macera! Intikam ateşini de kısa zamanda okumak istiyorum

Kış Bahçesi
Kış Bahçesi

7

Bu kez bir kitabı değil genel olarak bir yazarı değerlendirmiş olacağım sanırım! Kristin Hannah'ın ilk kitabı çevrildiğinde daha ilk haftasında kitabı görüp tesadüfen almıştım. Ne özetini biliyordum ne de yorum okumuştum. Sanırım beni kapağı ile etkiledi. Ateşböceği yolu çok farklı bir kitaptı. içinde tüm zıt duyguları net olarak hissedebileceğiniz türden! Okurken sevinen sizsizin yada nefret eden, kuşkunun içine yerleştiği yahut umutsuz hisseden! Evet, beni ağlattı. Ama aşkı yada dostluğu ele aldığından değil belkide; Kate'nin yaşadığı o umutsuzluğu, öfkeyi, kuşkuyu yada yenilmişliği yazarın çok dokunaklı hissettirmesinden. Eşinin ona duyduğu aşk geçici olsaydı ondan başkası ile olsaydı kitap; sanırım en sevmediklerim arasına girerdi. Ve dostluk; ağlatan, güldüren ve affettiren! Çok farklıydı, tüm acı yönünü ve tüm tatlı anlarını yansıtan bir romandı. Sanırım Hannah'ın genel olarak başarısı farklı duyguları tek bir işleyişte bütünleştirmek! Kış bahçesini çıktığı an aldım ve sayesin de gerçek renkleri de alırken tereddüt etmedim. Kış bahçesi farklı bir deneyimdi. Ama gerçekten başarılıydı. Gerçek renkler her ne kadar bazen sinirlerimi bozsada Hannah'ın kaleminden çıktığını belli ediyordu. Sadece sonunda Dallas'a çok acıdım. Boşuna gitti seneler türünden! Bu yazar belki okumak istemediğimiz ve gözardı ettiğimiz birçok duyguyu -kıskançlık, kin, benlik duygusu- çok başarılı bir şekilde nakış nakış işliyor sayfalarına! Ancak neden bilmem kitaplarını bitirdiğimde farklı bir ruh hali oluşuyor. Belkide sonlarının daha belirleyici olması yada eksikliği hisssedilen duygular! Bitirince ister istemez 'Annesini seviyordu!' , 'Her ne kadar gerçek aşkı olmasa da kocasına değer verip seviyordu!' benzeri duyguları kendi kendime sorgulayıp sonra kabulleniyorum! Belkide bu benden kaynaklı, bilemiyorum! Ama Herşeyi ile Hannah'ın kalemi çok okunan yazar olmayı hakediyor, hepimizin bildiği sıradan bir konuyu yazsa bile kendini sıkılmadan okutacak beceriye sahip! Benden ilk kitabında geçer not aldı ki başarısız bir kitabı olsa dahi şüphe etmeden diğerlerine şans tanırım diye düşünüyorum. Pegasusa böyle başarılı bir yazarla bizi tanıştırdığından dolayı teşekkür ediyorum. Çeviriler sorunsuz ve kapakların değiştirilmeden basılması da çok güzel çünkü kapaklarını çok başarılı buluyorum. Umarım tüm kitapları hızla çevrilir ve bizde okuyabiliriz!

Aşk Kapıyı Çalınca  (Wynette, Texas Serisi 5)
Araf
Ada