Burcinhaciagaoglu, 6 adet değerlendirme yapmış.  (1/1)
« geri  ileri »
Fountainhead
Fountainhead

7

Güzel başlayıp ortalarında çokça sıkıldığım bir kitap. Çok fazla laf kalabalığı vardı. Bazı fikirler ve yaşam tarzları bana aşırı ters düştüğü için rahatsız etti kimi yerler okurken. Kitap bulunması zor bir kitap.

Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği

10

Çocuk kitabı görünümünde olması beni yanılttı. Ama okurken her cümlede geçmiş ve günümüzle örtüşen pekçok siyasi ve günlük olayla karşı karşıya kaldım. Yazarın bunları hayvanlar üzerinden anlatması ve verdiği detaylar gerçekten ilgi çekiciydi. Stalin dönemini merak ettim. İlk fırsatta okuyacağım. Kesinlikle okunması gereken güzel bir kitap.

Bab-ı Esrar
Bab-ı Esrar

8

Ahmet Ümit'in dili, anlatımı okunmaya değer ama mistik dini olaylar beni sıkıyor. Elif Şafak'ın Aşk kitabından da bu nedenle keyif alamamıştım. Çoğu insan sevecektir ama.

İnci
İnci

9

Meb ilk temel 100 eser arasında olduğu için okudum. Çocukken okuma yüzdem daha fazla olduğu halde, yelpazem geniş değildi. Daha çok hayal ürünü, kurgusu fazla, fantastik kitapları tercih ederdim. Bu yüzden es geçtiğim kitapları şimdi okumaya çalışıyorum. Kitabı, bazı tekrar eden yerler dışında sevdim. Ama gerek cinayet, boğaz kesme şeklinde vahşi terimler kullanıldığından çocuklara uygun bulmadım. Korkuyu hissettirmesi, ders vermesi, 'bir sonraki sayfada ne olacak, sonu nasıl bitecek' diye düşündürmesi açısından çokça içine aldı kitap, sürükleyici bir hikayeydi. Sonu daha farklı bitebilirdi ama yine de ders vermesi açısından kabul edilebilir bir son benim için. Ama söylediğim gibi meb temel eser olma açısından uygun mu hala sorguluyorum.

Puslu Kıtalar Atlası
Aşk ve Gurur
Aşk ve Gurur

8

Yarım bıraktığım kitaplardan biriydi. Çok fazla diyalog içerdiği için tam anlamıyla bana hitap eden bir roman değildi, tam puan vermememin sebebi bu ama filmini izledikten sonra birşeyler eksik geldi ve onları tamamlamak istedim. Kitaba kaldığım yerden devam ettim. Dönemsel herşeyi seviyorum. İngiliz edebiyatına da ayrı bir ilgim var. Bu yüzden konu ne kadar yalın olsa da keyifle bitirdim.

« geri  ileri »