Aylak_, 46 adet değerlendirme yapmış.  (2/7)
Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı Yusuf

8

Karakterler çok güzel işlenmiş. Resmen o anda, o ilçede yaşıyorsunuz. Kitap kendini okutturuyor, elden bırakmak mümkün olmuyor. Kesinlikle okumalısınız. Tavsiye ederim.

Madam Darla`nın Paris Yakınlarındaki Hanı
Madam Darla`nın Paris Yakınlarındaki Hanı

3

Son senfoni iyi gibiydi. Okumayınca birşey kaybetmezsiniz.

Patasana
Patasana

8

Yine yeniden Ahmet Ümit. Ben çok beğendim, kesinlikle tavsiye ederim. Patasana'yı tanımalısınız. Etkileyici cümleler; "Ben zalimler cağında yaşayan bir alcaktım." "Çok değişmişsin Patasana. Yüzündeki masumiyet kaybolmuş, gözlerindeki parıltılar gitmiş, ölü bir koyun gibi bakıyorsun yüzüme. İçindeki ateş söndü mü, yoksa beceriksiz bir yontucunun elinden çıkmışa benzeyen bu bembeyaz yüz onları gizliyor mu ? Yaşlanmışsın Patasana. Yüzündeki çizgiler derinleşmeye başlamış, her an gülümsemeye hazır dudakların, sevinç duymaktan utanır olmuş, üzerine bir ağırlık çökmüş. Tatlı ürkekliğin, vakitsiz bir uyuşukluğa dönüşmüş. Yağız bir tay gibi yerinde duramayan bedenin, yaşlı bir kaplumbağa gibi yavaşlamış. Sen beni unutmuşsun Patasana. Varlığım artık seni heyecanlandırmıyor. Bana bir tablete bakar gibi bakıyorsun. Sesim, bu saraydaki herhangi bir kadınınkinden farksız senin için. Bir köylü nasıl istemediği bir fidanı köküyle birlikte söküp atarsa sen de öylece koparmışsın beni yüreğinden."

Yüzyıllık Yalnızlık
Yüzyıllık Yalnızlık

7

Büyülü bir kitaptı diyebilirim. Ancak beni çok yordu. Özellikle aynı isimlerin, sürekli tekrarı kim kimdi sorusunu sürekli sormaya neden oluyor. Kitabın başında olan soy ağacını ezberlemekte fayda var. Ilerleyen zamanda tekrar okumak isterim. O zaman daha az yorucu olacağını düşünüyorum. Kitabın içinden can alıcı diyebileceğim cümleler; "O zamanlar, dünya öylesine çiçeği burnundaydı ki pek çok şeyin adı yoktu daha ve bunlardan söz ederken parmakla işaret edip göstermek gerekirdi." "Yüreğini kolla Aureliano, ölmeden çürüyorsun." "İnsanlar birinci mevkide giderken, edebiyat yük katarına atılırsa, dünyanın anası bellenmiş demektir." "Çünkü yüzyıllık yalnızlığa mahkum edilen soyların, yeryüzünde ikinci deney fırsatları olmazdı." "Soyun atası ağaca bağlanır, sonuncusunu da karıncalar yer."

Her Temas İz Bırakır - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Her Temas İz Bırakır - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

8

Çok güzel bir kitaptı. Dizi ve filminden farklılıklar var doğal olarak. Behzat Ç'nin iç dünyası çok iyi yansıtılmış bence. Polisiye, dram, dün ve bugünün gerçeklerini kısmen de olsa dile getirmiş Emrah S :) Behzat Ç. hayranlarının bu kitabı okumaması bence büyük eksiklik. Kesinlikle tavsiye ederim. "Saçma sapan konuşma LA !"

Kar Kokusu
Kar Kokusu

5

Zorla bitirdim kitabı. Daha doğrusu o beni bitirdi demem gerekiyor sanırım. Bence bu kitap Ahmet Ümit'in diğer kitaplarına göre yavan kalmış. Sanki başka biri yazmış da kitabın üzerine Ahmet Ümit adını kondurmuşlar. Vakit kaybı değildi ancak tavsiye edilecek bir kitap da değildi.

Serenad
Serenad

8

-"İç içe geçmiş, kaynaşmış kişisel ve toplumsal tarihlerin kusursuz dengesi." -"Coğrafya kaderdir." Kitap başta karışık hatta sıkıcı gelebilir ancak sonradan insanı kendine çekiyor. İçeriği biraz tarih biraz aşk ve tabiki biraz istanbul olan güzel bir romandı. Livaneli okurlarına, aşk romanı sevenlere tavsiye edebilirim.