Aylak_, 46 adet değerlendirme yapmış.  (3/7)
Bülbülü Öldürmek
Bülbülü Öldürmek

8

-Istediğin kadar saksağanı vur vurabilirsen ama unutma, bülbülü öldürmek günahtır. -Başka insanların yüzüne bakabilmek için ilk önce kendi yüzüme bakabilmeliyim. Çoğunluğa bağlı olmayan tek şey insan vicdanıdır. -Öyle tip adamlar vardır ki daha merhaba demeden tabancanı çıkarıp onları vurman gerekir. Vurman gerekir ama harcadığın kurşuna yazık. -Bir keresinde, kendinizi bir adamın yerine koymadıkça, o adamın yerinde olmanın nasıl bir şey olacağını anlamaya çalışmadıkça o adamı gerçekten tanıyamazsınız. -İnsanların çoğu iyidir Scout, yeter ki sen onları bir gün gör.

Beyoğlu Rapsodisi
Beyoğlu Rapsodisi

7

Güzel bir Ahmet Ümit kitabıydı. Kitap, olayların ilerleyişi olsun, Beyoğlu'nun eşsiz anlatımı olsun güzel bir kurguya sahip. Bazen aşırı ayrıntıya girip sıkıcı olmaya başlıyor diye düşünmedim değil. Ancak okunması gereken bir kitap diyebilirim. Özellikle İstanbul ve polisiye roman okurlarına kesinlikle tavsiye ederim.

Kırmızı Saçlı Kadın
Kırmızı Saçlı Kadın

6

O. Pamuk'un okuduğum ilk romanıydı. Kitap bana biraz sıkıcı geldi. Dili sadeydi ancak olayları çok uzatmış ilk kısımda. İkinci kısım akıcıydı ancak tahmin edilebilen bir sona doğru gidildiği belliydi. Son kısım ise Kırmızı Saçlı Kadın'ın ağzından kısa ve çok üstünkörü bir özet gibiydi. Özetle okunur mu ? Okunur. Tavsiye edilir mi ? Kişiye göre değişir.

Yabancı
Simyacı
Simyacı

8

Masal tadında yazılmış felsefi yönü ağır basan bir kitaptı. Biraz abartılmış olduğunu düşünüyorum. Ancak tadı damakta kalmıyor değil.

Kongo'ya Ağıt (Lontano, #2)
Elia İle Yolculuk