Nietzsche'nin felsefesine ilgi duyanlar henüz onun kitaplarına başlamadan önce mutlaka bu kitabı okumalılar. Nietzsche Ağladığın'da adeta Nietzsche'nin bir kullanma kılavuzu. Nietzsche ve Breuer'in konuşmaları başta olmak üzere sizi her bölümüyle mest edecek bir kitap.
Murat Menteş'in bu kitabından bir cümleyi yazmak kitabın kalitesi için yeter diye düşünüyorum. ''Hepimiz dokuzuncu kattan aşağı düşüyoruz, kimimiz üç saniyede, kimimiz yüz senede. Bu kadar basit''
Klasik bir Amin Maalouf kitabı. Kendisini okuduğunuzda onun geleceğin klasikleri arasında yer alacağına emin oluyor acaba hangisi en iyisi diye kararsız kalıyorsunuz. Ortadoğu'nun en güzel ülkesinin en güzel şehri olan Beyrut'ta geçen bu hikaye, ülkelerinden ayrılıp daha sonra geri dönen arkadaşların hikayesini anlatıyor. Ve bunu anlatan Amin Maalouf olunca mutlaka kulak verilmesi gerekiyor.
Sevdalinka, sevda şarkıları anlamına gelen boşnakça bir kelime. Ayşe Kulin bu kitabında Yugoslavya'nın dağılışına ışık tutuyor. Tarihi gerçekler göz önünde bulundurularak yazılan bu kitapta Yugoslavya ile ilgili birçok bilgi edinebileceğiniz gibi sizi içine çekecek bir kurguyla karşılacaksınız.
Yeni bir Robert Langdon hikayesi. Dünya nüfusunun olağandışı artışının konu edildiği bir kitap.
Amin Maalouf Ortadoğu için ne ise, Cengiz Aytmatov'da Orta Asya için odur. Cengiz Aytmatov bu kitabında Sarı-Özek adlı bir bölgeyi anlatıyor ve kitap bittiğinde kendinizi Sarı-Özek'e gitmiş ve daha sonra dönmüş hissederek bunun burukluğunu yaşıyorsunuz.