Technoman, 46 adet değerlendirme yapmış.  (3/7)
Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı Yusuf

8

"Küçük bir kasabanın büyük hikayesi" diye kabaca özetlenebilir. Başından sonuna kadar sizi sıkmadan ve her sayfasında dönem kokan, dönemin özelliklerini, halkın durumunu ve gruplaşmasını çok iyi anlatabilmiş bir eser. Hikayesi de çok iyi bence. Türk edebiyatımızın güzel bir eseri.

Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

10

Harika bir roman. Yazara hayran olduğumu söylemeliyim. Öncelikle dili hoşuma gitti. Türk edebiyatı okumazdım ama artık ısınmaya başladım. Yazarın karakterlerin gözünden anlattığı kişilik analizleri çok hoşuma gitti. Hayatı farklı bir açıdan göstermiş ve gözümüzden kaçan ayrıntıları ve tanımlayamadığımız duyguları harika bir şekilde dile getirmiş. Hikayesini de çok beğendim ve bundan sonra diğer Sabahattin Ali eserlerini de okuyacağım. Kürk Mantolu Madonna ve Raif Efendi'nin yaşadıklarını mutlaka okumalısınız.

Gregor ve Kan Kehaneti (Yeraltı Günlükleri Serisi, #3)
Gregor ve Kan Kehaneti (Yeraltı Günlükleri Serisi, #3)

7

İlk 3 kitabı okudum ardından daha olgun bir seriye geçmek istedim. Aslına bakarsanız bir zaman sonra hamam böceklerinin ve farelerin konuşmasına alışıyorsunuz, sizin için ilginç bir şey olmaktan çıkıyor. Yarasalar sanki her zaman binek hayvanmış gibi geliyor. Akıcı dile sahip bir kitap. Kurgu tam bir bütün olarak ilerliyor ve okurken eğleniyorsunuz. Bot ile bebekliği tadıyor Gregor ile çocuk oluyorsunuz. Kitabın kapağını kapattığınızda ise sıkıcı gerçeklere dönüyorsunuz. Biraz küçük yaşa uygun denilebilir ama bu sizin fantastik edebiyata bakış açınıza bağlı. Eğer bunları garipsemeden kendinizi kitabın akışına bırakırsanız Gregor'un maceralarına sürüklenmeye başladınız demektir.

İnsancıklar
İnsancıklar

8

Dostoyevski'nin ilk kitabıdır İnsancıklar. Burada insancıklardan kasıt, yoksul insanlardır. Kitabın neredeyse tamamı karşılıklı mektuplaşma olarak geçiyor. Kısaca sıkılmadan okudum ve beğendim diyebilirim. Ağır bir dili yok, herkesin okuyabileceği bir eser.

Beyaz Gemi
Beyaz Gemi

8

Kendi içinde derinliği olan bir kitap. Sıkıcı değil fakat çok sürükleyici de diyemeyeceğim. Aytmatov okumak için okumuştum ve iyi de oldu. Dünyaya küçük çocuğun gözünden bakıyoruz ve yeni efsaneler ile tanışıyoruz.. Hoş bir kitap, okunabilir.

İnsan Ne İle Yaşar
İnsan Ne İle Yaşar

9

Özenle yazılmış öykülerden oluşan bir kitap. Öyküler yayınevinden yayınevine farklılık gösterebiliyor onuda söyleyeyim. Ben İş Bankası yayınları'nı okudum ve çok memnun kaldım. Kitap bizlere ders vermek, bazı şeyleri öğretmek amacıyla yazılmış. Tolstoy hayat tecrübesini farklı hikayelerle bizlere aktarmış. Etkileyici hikayeler de var içinde. İnce de bir kitap, okunmalı bence.

Beşinci Tüp