Technoman, 46 adet değerlendirme yapmış.  (2/7)
Roger Ackroyd Cinayeti
Roger Ackroyd Cinayeti

9

Gerçekten güzel bir kitaptı polisiye romanlarının kraliçesinin baş yapıtı. Katili bulmak imkansız gibi inanlımaz bir şekilde saklanmış durumda. Okumadan önce katilini öğrenmiş olmama rağmen sıkılmadan okumuştum. Agatha Christie okuyacaksanız bundan başlayabilirsiniz.

Cinayetler Kulübü
Cinayetler Kulübü

7

uzun süren agatha cristie hayranlığımın son kitaplarındandı.ben bütün bir roman gibi sanmıştım alırken.birçok hikayeden oluştuğunu görünce biraz hayal kırıklığı yaşadım.aslına bakılırsa beni biraz sıktı ama yinede güzel.

Don Quijote
Don Quijote

8

Ben okuduğum sırada neredeyse kitaptaki hiç bir derinliğinin farkında olamadığım gençlik dönemindeydim. Bu eseri eleştirmek bana düşmez, o nedenle yorumumu İki farklı alıntı derleyerek oluşturuyorum. "İnsan onu hayatında üç kez okumalıdır. Kahkahanın kolayca dudaklara fırlayıp duyguları harekete geçireceği gençlikte, mantığın hakim olmaya başladığı orta yaşta, her şeye felsefe açısından bakıldığı ihtiyarlıkta" - Jose Ortegay Gasset - "Burada Cervantes bir şövalyenin değil , geçiş dönemi diye adrandırılabilecek bir kavramın yaratıcısıdır; yel değirmenine mızrağıyla saldıran Don Quijote, doğru erdemleri artık başkalaşmış bir zamanda, o zamana uygun düşmeyen yollardan savunmayı sürdüren dolayısıyla da eski'de direnip yeni zamanın bilincine varan insanı simgeler." - Ahmet Cemal-

Jimmy Coates - Kaçış
Jimmy Coates - Kaçış

9

Okuduğum dönemde bana kitap okumayı sevdiren beni teşvik eden bir kitap oldu benim için. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için oldukça renkli, gizemli, heyecanlı, aksiyon dolu ve fantastik bir kitap. Süper kahraman hikayelerini de andırıyor, biraz bilim kurgu bile denebilir. Heyecanı aksiyonu dinmeyen bir kitap, çocuklar mutlaka okumalı.

Haritada Kaybolmak
Haritada Kaybolmak

9

Bana kitap okumayı sevdiren kitap desem bilmem abartmış olur muyum? Bu kitabı ilkokulda okumuştum ve her sayfasında ayrı heyecanlanmıştım. Fantastik, eğlenceli ve çocuklar için harika bir kitap. Sonuna kadar zevkle okuduğumu hatırlıyorum. Kitap okumayı sevmeyen ilkokul veya ortaokul öğrencilerine birebir bence. Kitap okumanın zevkini yaşatın onlara.

Kraliçeyi Kurtarmak
Kraliçeyi Kurtarmak

7

İlkokulda okumuştum bu kitabı. Yazarın kitaplarını çok sevmiştim. Eğlenceli, fantastik ve içinde küçük matematik bilmeceleri barındıran bir kitap. Bana kalırsa ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar okurken çok keyif alacaklardır.

Dönüşüm
Dönüşüm

7

Dönüşüm kısa ama derin bir hikaye. Kitabı okumaya devam ettiğim sürece pekte olağanüstü değil diye düşünüyordum. Daha farklı ve hareketli bir hikaye bekliyordum. Aslında sembolik karakterler kullanıldığını anlayamamıştım. Bir macera bekliyordum, yada etkileyici cümleler. Ahmet Cemal'in sonsözünü okuduktan sonra hikayeyi daha çok beğendim. Okumakla kaybedeceğiniz hiçbir şey yok aksine kazanacaklarınız var. Kitabı okumamış olanlar yorumun devamını okumasa daha iyi olur belki. Kitabın sembolik kısmını şöyle anlatayım anladığım kadarıyla; böcek aslında gerçek insanı, bireyi temsil eder. Toplum sürüsünden ayrılabilmiş bireyi. Samsa'nın ailesi ise baskıcı ve sürü halindeki toplumu temsil eder. İlk başta farklı yaratığı aralarına almaya çalışırlar, kendilerine benzetme çabasına girişirler. Ama böcek yada birey kendisini korumayı tercih edince onu dışlarlar.