seretan, 223 adet değerlendirme yapmış.  (4/32)
Entelektüelin Kutsal Kitabı
Entelektüelin Kutsal Kitabı

7

Bu kitap bir anahtardir. Bilgiye özendiricilikten öte bir görevi yoktur yani. İçerik bakımından sığ bulmakla birlikte konu bazlı göndermelerin faydalı olacağını düşünüyorum.

Peygamberliğe Reddiye ( Ebulalem Maarri Divanından Seçmeler)
Peygamberliğe Reddiye ( Ebulalem Maarri Divanından Seçmeler)

7

11. Yy da yaşamış, çocuk yaşta gözlerini kaybetmiş elestirel düşünerek islamci hurafelerini, hatta sonradan katilasarak islamin tartışılması dahi teklif edilemeyecek kaidelerini ve döneminde yasayan din satıcılarını reddeden, onları yeren fikirlerini açıkça ifade eden bir adam: ebu'l-a'la el-ma'arri Alıntı "onlar tamamen yanılıyorlar; müslümanlar, yahudiler, hıristiyanlar ve zerdüştler, insanlık dünya çapında iki tarikatın peşinden gider: birincisi, dini olmayan zeki insanlar, ikincisi, idrak kabiliyeti olmayan dindarlar." " ey yollarını şaşırmışlar uyanınız!.. sizin dininiz, eskilerin uydurdukları bir aldatmacadır. onlar bununla dünyalık toplamaya koyulmuşlar ve ele geçirmişler, nihayet ölüp gitmişlerdir. şu kadar ki alçakların kurdukları bu kaideler, bu inançlar yaşayagidiyor."

Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği

9

Çok yönlü okumaya açık nefis bir peri masalı! Bu kitap hakkında sıkça yapılan yorum stalin sscb si veya genel olarak oligarsik bir yönetime elestiridir. Benim dikkat cekmek istediğim şey ise bu kitaptaki karakterlerin çok guzel analiz edilebilir, tiplemelerin kesinlikle yerli yerinde oluşu. Konusunu bilmenin yetmezliği tam da bu noktadan kaynaklaniyor. "Bir çiftlikte domuzlar oligarsik bir yönetim kuruyor işte" siğliginda değil Boxer'in, Squealer'in, Benjamin'in, koyunlarin ve köpeklerin karakterleri üzerinden okumak sistemi neyin mümkün kıldığını anlamakta faydalı olur. İyi okumalar

Enigma
Enigma

8

sinematografik bir kitap. Ketifle okunulasi bir haftasonu kitabı.

Biz
Biz

5

cashkulle adli üyenin yorumuna harfiyen katılıyorum. Kitabı bitse de gitsek diyerek okudum. Resmen iskence çektim. Dünyanın övgüsü ve kitabın türündeki önemine binaen birakmak da istemedim.

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)

9

Üzerine çok birşey söylemeye gerek yok. Hakkinda yeterince makale alıntı yapılan kült bir eser. Okuyunuz okutunuz...

Güvercine Ağıt