seretan, 223 adet değerlendirme yapmış.  (3/32)
Kul Nesimi
Kul Nesimi

8

Gerçek bir değerlendirme yapabilmek için kul nesimi yi başka kaynaklardan da okumak gerek. Nesimiye atfedilen halk dilinde şiirler var evet lakin bağdatlı nesimi den karışmış gibi duran ağır dilli şiirler de var. "Ey gönül el aynasına bakmanın faydası ne Sernayeden zararın var satmanın faydası ne Kendin kadrin bilmeyen ne bilir dostun kıymetin Merkebin boynuna cevahir takmanın faydası ne"

Anlamaktan Yoruldum
Anlamaktan Yoruldum

7

"kendin hakkında hiçbir şey bilmemek, yaşamaktır. kendini fena halde bilmek, düşünmektir." fernando pessoa aforizmaları... iflah olmaz bir kötümser. kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz, açmazlarınızı benzeştirebilirsiniz belki. Not: Yazarı ve yazarın bir bütün halinde kitaplarını okumadan, o yazara ait aforizma okumaları biraz havada kalabilir.

Kitab-ı Mente
Kitab-ı Mente

6

"....sahip olduğunuz tek şey sahip olamayacaklarınızdır. Sadece onlar terk etmez sizi." "...sınır, geçilmek ya da korunmak için değil, nerede olduğunuzu bilmek için vardır." çerezlik bir kitap.

Canistan
Postane
Saint-Michel'in Develeri
Saint-Michel'in Develeri

6

Uzun ve ağdalı cümleleri zaman zaman keyifli zaman zaman sıkıcı olabilen bir yazar. Paris hikayeleri diyelim.

Fili Tarif Etmek: Özel Televizyona Beş Kala
Fili Tarif Etmek: Özel Televizyona Beş Kala

7

Trt 1964 te yayina başlamış. İlk özel tv 1991 de uzan'larin star 1'i. Kaçak yayın ile hayatımıza girmiş çünkü anayasal engel varmış... Konuya dair dönemin siyasileri ve gazetecilerinin yazilarinin derlendigi bu kitap, konuyla ilgili olanlar dışında, bu gün sıradan olan özel tv nin 80 lerin sonunda farklı cevreler tarafindan hangi gözle degerlendirdiginin görülmesi açısından güzel bir çalışma.