vkopuzoglu

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 5 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

vkopuzoglu bir değerlendirme yaptı.
Otostopçunun Galaksi Rehberi - 5 Kitap Bir Arada

7

Her ne kadar absürt komediyi çok sevsem de ve bu kitap için aşırı yüksek beklentilerle okuduğum için benim açımdan biraz sıkıcı bir hüsranlık oldu. Hatta en sevdiğim absürd komedi animesi Gintamadır. Lakin bunun kitapta işlenmesi hiç hoşuma gitmedi ne yzık ki. Ha kitap cidden güzel yazılmış ama abartıldığı kadar "mükemmel, şükela, ooo en iyisi abi" de değil.Yani en azından benim için.
Bir yerden sonra banane lan o salak kimsenin hiçbir işine yaramayacak ultra süper gerzek gereksiz açıklamalrdan diyorsun ve orayı mümkün olsa hani videolarda ki "skip atmak" istercesine butonu arıyorsun ama yok işte o yüzden hızla geçtiğim çok yer oldu. En iyi ve sürükleyici kitap 4. kitaptı sanırım gayet güzeldi. Yani belli bir konu ve ilerleyiş vardı. Bir konu anlatırken saçma sapan hiçbir işimize yaramayan bir açıklama yolumuza çıkmıyordu.
Kitabın tamamı aslında cidden güzel tabi o yaşatılmaya çalışılan absürtlük biraz fazla kaçmış.
Cidden bu tarz bir roman yazmak her babayiğidinin harcı olmaz.

Her ne kadar absürt komediyi çok sevsem de ve bu kitap için aşırı yüksek beklentilerle okuduğum için benim açımdan biraz sıkıcı bir hüsranlık oldu. Hatta en sevdiğim absürd komedi animesi Gintamadır. Lakin bunun kitapta işlenmesi hiç hoşuma gitmedi ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 6 ay
vkopuzoglu okumuş bitirmiş.
Otostopçunun Galaksi Rehberi - 5 Kitap Bir Arada

Eskiler der ki: Eğer berbat bir perşembe sabahı geçirmemişseniz, bu kavramın anlamını bütün boyutlarıyla henüz bilmiyorsunuz demektir. Bazıları da bu cümlenin fazla iddialı olduğunu düşünür ve kahramanımız Arhurt Dent de bu kişilerden biridir; ta ki o perşembe sabahına kadar. Aslında o perşembe sabahı Yerküre’de yaşayan herkes için berbat geçmişti; değil mi ama, yaşadığınız gezegenin aniden yok edilmesinden daha berbat ne olabilir ve hikâyemiz de işte o perşembe sabahı başlar.

Aslında Yerküre’deki canlıların tek bir kurtuluş yolu vardı: Gezegenin havaya uçmasından saniyeler önce Arthur Dent ve son on dört yıldır bu gezegende tıkılıp kalmış arkadaşı Ford Prefect bir uzay gemisine otostop çekmeyi başarmışlardı. Bu ikilinin yolları evrenin o ana dek gördüğü en güzel gemi olan Altın Kalp ile, iki kafalı ve üç kollu eski bir hippi olan Galaktik İmparatorluk Hükümeti’nin Başkanı Zaphod Beeblebrox, paranoyak, zeki, ama kronik depresif robot Marvin ve yıllar öncesinden kısa bir anlığına gelen güzel bir kızla kesişecektir.

İyi de bizler neden doğduk? Neden ölüyoruz? Neden bileklerimize bu kadar uzun süre dijital saatler taktık? Bütün soruların cevabı yıldızlara doğru başparmağınızı kaldırmanızda yatıyor. Ve yanınızda bir havlu bulundurmayı asla unutmayın. İyi eğlenceler Restoran’a buyrun.

Asla pişman olmayacaksınız...

Eskiler der ki: Eğer berbat bir perşembe sabahı geçirmemişseniz, bu kavramın anlamını bütün boyutlarıyla henüz bilmiyorsunuz demektir. Bazıları da bu cümlenin fazla iddialı olduğunu düşünür ve kahramanımız Arhurt Dent de bu kişilerden biridir; ta ki ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 6 ay
vkopuzoglu, Lordmuti tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi yorumladı.
Vahşi Kartlar

Lordmuti

Evet gerçekten güzeldi, bu kitap daha çok bundan sonra oluşacak olaylara bir hazırlık daha doğrusu evrene giriş kitabıydı.

Evet gerçekten güzeldi, bu kitap daha çok bundan sonra oluşacak olaylara bir hazırlık daha doğrusu evrene giriş kitabıydı.

4 yıl, 7 ay
vkopuzoglu, Lordmuti tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Vahşi Kartlar

9

GRRM'yi kapakta görünce Buz ve Ateşin Şarkısı tarzında bir kitap beklemeyin.

Biraz süper kahramanlı, biraz politikalı bir alternatif tarihsel bilim kurgu diyebilirim bu kitap için kısaca. İkinci Dünya Savaşı sonrası - 80'lerin başı arasında Amerika'da geçiyor. Bu tarihsel dönemlerin özelliklerini bilir ve buna göre okursanız kitaptan alacağınız verim iki katına çıkar. O dönemin politik ve siyasi durumu, düşünce tarzları çok iyi anlatılmış. Bilmediğim de bayağı bir şey öğrendim kitaptan.

Anlatım tarzları yazardan yazara değiştiği için kitap içindeki bazı kısımları daha fazla sevmeniz normal. Çoğu bölümün arasında yakın ilişki yok; tarihte sıçramalar yaparak ilerliyor gibiyiz ancak eski karakterleri yeni bölümlerde görebiliyoruz. Çoğu karakterin hikayesi tamamlanmamış henüz, devam kitapları için yeni karakterler mi yarattılar bilmiyorum ama eski karakterleri de bir sonuca bağlamışlardır umarım. Bazı çok ilginç güçlere sahip adamlar vardı, onlar öylece unutulmamalı bence.

Başarılı bir ortak roman çalışması olmuş, 9/10 veriyorum.

GRRM'yi kapakta görünce Buz ve Ateşin Şarkısı tarzında bir kitap beklemeyin.

Biraz süper kahramanlı, biraz politikalı bir alternatif tarihsel bilim kurgu diyebilirim bu kitap için kısaca. İkinci Dünya Savaşı sonrası - 80'lerin başı arasında Amerik... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 7 ay
vkopuzoglu okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 7 ay
vkopuzoglu bir değerlendirme yaptı.
Vahşi Kartlar

6

Genel olarak güzel ama kimse ilk kitaptan oo virüs dağılıyor şimdi aksiyona girer herkes kafasında okumanızı tavsiye etmiyorum. İlk kitap olduğundan azcık uzun ve bir o kadar güzel bir karakter tanıtımları ve bolca bilgi yüklemesi yapılıyor. Diğer iki kitaba hazırlık aşaması olarak görüyorum bu kitabı. Yalan değil şimdi kitaba "oo çok sürükleyici alın hemen okuyun şöyle güzel , böyle şahane " diyemeyeceğim. Sabırlı olanların ve bu tarz kurguları sevenlerin güzelce okuyup bitirebileceği bir kitap olmuş. Ancak daha fazlası değil. En azından benim için.

Genel olarak güzel ama kimse ilk kitaptan oo virüs dağılıyor şimdi aksiyona girer herkes kafasında okumanızı tavsiye etmiyorum. İlk kitap olduğundan azcık uzun ve bir o kadar güzel bir karakter tanıtımları ve bolca bilgi yüklemesi yapılıyor. Diğer ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

vkopuzoglu şu an ne okuyor?

Kırlangıç Çığlığı

%0

Favori Yazarları (8 yazar)

Favori yazarı yok.