tiyu

Profil Resmi
9 takip ettiği ve 15 takip edeni var. 44 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
tiyu, burcu_ tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Azil

8

bir gecede biten ve dumura uğratan kitaplar listesinde 1. sırada.

bir gecede biten ve dumura uğratan kitaplar listesinde 1. sırada.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
tiyu okumak istiyor.
Geriye Uçan Yaban Ördekleri

Geriye Uçan Yaban Ördeklerini elinize alıyor ve Robbins gene neyin peşinde diye düşünüyorsunuz. Bu kez hangi uzak dağ yamaçlarında, hangi tuhaf ışıklar dikkatini çekti acaba? Kimin kamp ateşinde ısıtıyor fikirlerini, imgelerini, edebi sanatını? Çingenelerin mi? Gerillaların mı? Kız izcilerin mi? Şamanların mı yoksa?
Hayır, bu kez yaban ördeklerini geriye uçuruyor. Kafilede 1967 yılından 2003e uzanan dönemde yazdığı yolculuk yazıları, öyküler, çoğu daha önce yayımlanmamış şiirler, sanat eleştirileri, sevdiği insanlara övgüler, çeşitli dergilerle yaptığı mülakatlar ve muhtemelen hiç film olamayacak bir tretman bulunuyor.
Robbins, modern sanatın yapısökümünü yaptığı ve kafayı yiyen rockçılara övgüler düzdüğü sıralarda, mesleki konumunu bir daha geri dönmemek üzere değiştirmeye karar vermişti. Kurduğu yeni dünya bir tür hayal-ettiğine-inan dünyasıydı; bu dünyada, haber metinlerinde satır arasına gizlenmesi gereken Üslup kraldı, Paradoks ile Muamma ise diplomatik dokunulmazlığa sahipti.

Geriye Uçan Yaban Ördeklerini elinize alıyor ve Robbins gene neyin peşinde diye düşünüyorsunuz. Bu kez hangi uzak dağ yamaçlarında, hangi tuhaf ışıklar dikkatini çekti acaba? Kimin kamp ateşinde ısıtıyor fikirlerini, imgelerini, edebi sanatını? Çinge... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
tiyu okumak istiyor.
Kovboy Kızlar da Hüzünlenir

"Oyunculuk uçarılık değil bilgeliktir" diyerek, paradoks ve çelişkiler üzerine kurulu oyuncul romanların yazarı Tom Robbins'in başyapıtı sayılan Kovboy Kızlar da Hüzülenir'de kendine özgü neşeli üslubuyla karşıkültürün sözcülüğünü yapıyor.

1970'lerin anarşizan hippi kültüründen esinlenen uçuk ama eleştirel bir hikayedir bu kitapta anlatılan. Aştan cinsel özgürlüklere, siyasi isyandan hayvan haklarına, bedene, doğaya, dine, hayata dokunan, dilin sınırlarını zorlayan Kovboy Kızlar da Hüzünlenir 1993 yılında Gus Van Sant tarafından sinemaya aktarıldı.

Anatomik bozukluğunu bir avantaja çeviren bir kadının tuhaf hikayesidir bu. Sissy Hankshaw muazzam büyüklükte bir başparmakla doğmuştur. Bu sayede çok iyi otostop yapabildiğinden bütün ülkeyi dolaşır. Sonra model olmaya karar verir. "Kontes" lakaplı bir transeksüel için çalışırken reklam filmi çekimleri için Kaliforniya'ya gider ve kovboy kızlarla tanışır. Bu kızlardan kafa dengi Bonanza Jellybean ve II. Dünya Savaşı sırasında Amerika'da kurulan Japon toplama kampından kaçan The Chink ile birlikte yeni bir hayat kurmaya çalışır. Ama dikkat, amiplerden uzak durun çünkü "kesin olan bir şey var ki amipler durmaksızın bölünerek çoğaldıkları, sahip oldukları tüm özellikleri aktardıkları ve kendilerinden hiçbir şey kaybetmediklerine göre dünyaya gelen ilk amip bugün hâlâ hayatta. İster dört milyar ister sadece üç yüz yaşında olsun, bugün hâlâ bizlerle beraber."


Vahşi Batı'nın yalnızca kızlar tarafından yürütülen en büyük çiftliğine, Rubber Rose'a hoş geldiniz…

"Bu o özel romanlardan biri, sihirli, sıcak, komik ve çılgın, yanınıza alıp uzaklara, gün batımlarına gitmek isteyeceğiniz."
Thomas Pynchon

"Oyunculuk uçarılık değil bilgeliktir" diyerek, paradoks ve çelişkiler üzerine kurulu oyuncul romanların yazarı Tom Robbins'in başyapıtı sayılan Kovboy Kızlar da Hüzülenir'de kendine özgü neşeli üslubuyla karşıkültürün sözcülüğünü... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
tiyu bir yazarı favorilerine ekledi.

>>>> http://www.vikitap.com/yazar/irvine-welsh-28248

>>>> http://www.vikitap.com/yazar/irvine-welsh-28248

11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
tiyu bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
tiyu favorilerine ekledi.
Trainspotting

Trainspotting, dibe vurmaktan çekinmeyenlerin öyküsü. Kısa ve hayal kırıklıklarıyla dolu hayatların baştan kabulü… Trainspotting, şimdi ve her zaman, bir iş-bir eş-bir yuva masallarıyla doymaktansa hayatın gerçekleriyle aç kalmayı seçenlerin gün sonu özeti. Yaşamlarını kariyerle ya da ilişkileriyle anlamlandırmaya çalışanlara inat, bambaşka şeylerin üzerine şeytan arabalarıyla tam gaz gidenlerin çarpıcı, unutulmaz, kafası güzel ve hazmı zor hikâyesi Trainspotting.

BİZİ SEÇ. HAYATI SEÇ... ÇAMAŞIR MAKİNESİ SEÇ, ARABA SEÇ, BİR KANEPEYE OTURUP AĞZINA BERBAT ŞEYLER TIKIŞTIRARAK BEYİN UYUŞTURUCU VE RUH ÇÖKERTİCİ APTAL TELEVİZYON PROGRAMLARI SEYRETMEYİ SEÇ. BİR HUZUR EVİNDE ÜZERİNE SIÇIP İŞEYEREK ÇÜRÜMEYİ, BENCİL VE KAFAYI YEMİŞ ÇOCUKLARIN İÇİN BİR UTANÇ KAYNAĞI OLMAYI SEÇ. HAYATI SEÇ.
İyi de, ben hayatı seçmemeyi seçiyorum.

''Irvine Welsh, Britanyanın en iyi yazarlarından biri.'' -Nick Hornby
''Bugüne değin yazılmış en iyi kitap. İncilden çok satmayı hak ediyor.'' -Rebel, Inc.

Trainspotting, dibe vurmaktan çekinmeyenlerin öyküsü. Kısa ve hayal kırıklıklarıyla dolu hayatların baştan kabulü… Trainspotting, şimdi ve her zaman, bir iş-bir eş-bir yuva masallarıyla doymaktansa hayatın gerçekleriyle aç kalmayı seçenlerin gün sonu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

tiyu şu an ne okuyor?

Cesur Yeni Dünya

%7
Sayfa 24.

Seçme Masallar

%32
Sayfa 110.

Rama II (Rama Serisi #2)

%9
Sayfa 52.

Favori Yazarları (5 yazar)

Favori yazarı yok.