sahinburhan

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 13 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
sahinburhan şu an okuyor.
Sis ve Gece

Evli ve çocuk sahibi, mesleğine aşkla bağlı bir istihbaratçı olan Sedat, çeşitli ayak oyunlarıyla örgütünden uzaklaştırılınca kendisini sudan çıkmış balık gibi hisseder. Onu yaşama bağlayacak, mesleği kadar tutkulu bir şey gereklidir hayatında. Bu arada Mineyle karşılaşır ve hayatındaki ölümcül boşluğu aşk doldurur. Ancak Minenin ansızın ortadan kaybolması, her şeyi altüst eder ve Sedat da sevdiği kadını aramaya başlar.Sis ve Gecede okur, bu arayış boyunca Sedatla birlikte insan ilişkilerine doğru ilginç bir yolculuğa çıkar. İstanbulun Tarlabaşı, Kurtuluş gibi unutulmuş semtlerinin ara sokaklarında süren bu arayış, kimisi geçmişin anılarına bağlı, kimisi değerlerini yitirmiş, para ve çıkar ekseninde gelişen trajik ve komik ilişkilerin insanlarını çıkartır karşımıza.Seçtiği mekânlar ve insan ilişkileriyle İstanbulun tarihten beri süregelen karmaşık etnik yapısına da işaret eder Sis ve Gece. Türkiyede yaşayan Rumların son temsilcilerinden olan Madam Eleni ve kızı Marianın öyküsü çarpıcı olduğu kadar düşündürücüdür de. Bu toprakların insanı olan Madam Eleni ve kızı Maria, son dönemde yaşanan kültürel kaos ve yozlaşma nedeniyle kendi komşuları tarafından kurban olarak seçilirler. Türkiye kültürünün en özgün renklerinden olan bu insanların son yıllardaki yaşamı trajik bir biçimde aktarılır.Sis ve Gecede, suç ya da cinayet, kurguyu tamamlayan, gerilimi tırmandıran birer dekor ya da motif olarak yer almaz romanda. Suç, insan yazgısı üzerinde trajik sonuçlar doğuran bir öğe olarak boy gösterir. Ahmet Ümit, toplumsal düzeni savunan bir insanın serüveninde, bu amansız yabancılaşmayı, yalnızlaşmayı dile getirir.

Evli ve çocuk sahibi, mesleğine aşkla bağlı bir istihbaratçı olan Sedat, çeşitli ayak oyunlarıyla örgütünden uzaklaştırılınca kendisini sudan çıkmış balık gibi hisseder. Onu yaşama bağlayacak, mesleği kadar tutkulu bir şey gereklidir hayatında. Bu ar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
sahinburhan bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
sahinburhan okumuş bitirmiş.
Sonsuz Nur 2

Sonsuz Nur en sağlam rivayetlerin müstakim bir dirayetle analiz ve sentezi..Sonsuz Nur ,andelib-i zişan (şanı yüce bülbül üvanı ile anılan iki cihan serverinin aynı perde başlayıp aynı perded biten hayatnamesinin davudi bir sesle terennüm edişi..Sonsuz Nur ,İslam site devletlerinin 23 sene gibi kısa bir zamanda kurulmasını , merhale sıçramasında zaman ayarlaması gerçeğine dayandırarak, her merhalede gerçekleştirilen aksiyon şeklinin izaha kavuşturulduğu tecrube atlası.. Sonsuz Nur ilahi ahlakla ahlaklanma öğretisi O mürşit ve muallimlere rehber kitap..

Sonsuz Nur en sağlam rivayetlerin müstakim bir dirayetle analiz ve sentezi..Sonsuz Nur ,andelib-i zişan (şanı yüce bülbül üvanı ile anılan iki cihan serverinin aynı perde başlayıp aynı perded biten hayatnamesinin davudi bir sesle terennüm edişi..Son... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
sahinburhan okuma durumunu güncelledi.
Sonsuz Nur 2

Sayfa: 308/308
%100

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 7 ay
Profil Resmi
sahinburhan kütüphanesine ekledi.
Olasılıksız

Olasılıksız, Adam Fawer tarafından yazılmış ve 2005 yılında yayımlanmış bilim kurgu romanıdır. En iyi roman kategorisinin de aralarında olduğu çok sayıda ödül kazanmıştır.

Kitap, David Caine'in bir takım deneysel tedaviler sonucunda kazandığı gelişmiş hesaplama yeteneği sayesinde, tahminlerinin geleceği görmek haline geldiğini anlamasıyla başından geçenleri konu almaktadır. Özet olarak kitabın kahramanı, Pierre-Simon Laplace'in yarattığı bir teori olan Laplace'in Şeytanı haline dönüşmüştür.

******

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi?Siz hiç Lotoda büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz?Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız tam size göre bir roman..

******

Olasılıksız, Adam Fawer tarafından yazılmış ve 2005 yılında yayımlanmış bilim kurgu romanıdır. En iyi roman kategorisinin de aralarında olduğu çok sayıda ödül kazanmıştır.

Kitap, David Caine'in bir takım deneysel tedaviler sonucunda kazandığı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
sahinburhan okumuş.
Merhaba Yenigün Hikayeleri

Yaşadığımız haber dolu günlerin arasında bir nefeslik rahatlama hepimiz için şart aslında... Bu koşturmaca, ölünceye kadar da sanıyorum devam edecek. Ancak bu hızlı hayat akışı içinde, bu yüksek tempo içinde etrafta olup biteni görebilmek de oldukça zor. Hayatın gerçeklerinin farkına varabilmek için, biraz olsun durup soluklanarak etrafa göz atabilmek için, yaşadığımızı, insan olduğumuzu hissedebilmek için, arada sırada bir duraklama yapmak gerekiyor. Dörtlükleri yakmak ya da sağa park edip hayatın kendisini görebilmek gerekiyor.Samanyolu Televizyonu izleyicilerinin yakından tanıdığı bir yüz olan Asım Yıldırım, sabah kuşağında okuduğu öyküleri bir araya getirerek kitap haline getirdiği BİR YUDUM HİKAYEnin beğenilmesi üzerine şimdi ikinci kitabı MERHABA YENİGÜN HİKAYELERİ karşınızda...Asım Yıldırımın özenli seçkisi ve derlemesiyle okurlara sunduğu bu öyküler arasında, hayata, aşka, inanca ve ölüme dair ders alınacak onlarca öyküyü bulacaksınız.

Yaşadığımız haber dolu günlerin arasında bir nefeslik rahatlama hepimiz için şart aslında... Bu koşturmaca, ölünceye kadar da sanıyorum devam edecek. Ancak bu hızlı hayat akışı içinde, bu yüksek tempo içinde etrafta olup biteni görebilmek de oldukça ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

sahinburhan şu an ne okuyor?

Sis ve Gece

%0

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.