odexsi

0 takip ettiği ve 2 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

odexsi okumuş.
Yakamdaki Yüzler

Evde bir çekmecede duruyor, yitirdiklerimin kara çerçevelere hapsedilmiş yüzleri...Her bir yüzün üzerinde, onları hüzünlü bir cenazede ceketimin yakasına rapteden topluiğne izleri...Kimini ecel denilen meçhul nehre bırakmışım kendi ellerimle...Kimini hain saldırılar almış benden; kalleşçe...Kimi vakitli gitmiş, sırasız ölmüş kimi...Oğlunu gömmüş babalar, finalini hazırlamış ressamlar, son yolculuğa şiirlerle uğurlanmış dostlar...Tanıştıklarım da var içlerinde, hiç tanıyamadan kaybettiklerim de...Meslektaşlarım, hocalarım, arkadaşlarım, akrabalarım...Her birinin öyküsünde ayrı bir yaşam dersi bulduğum kahramanlarım...Kendileri de yakalarında yüzlerle gidiyorlar.Ve kalbimin kabrinde yan yana yatıyorlar.Bu kitap, peşlerinden yazdığım yazılardabuluşturuyor onları...Hafızanın ihmalkârlığına karşı yazınınvefakârlığını ispatlıyor.

Evde bir çekmecede duruyor, yitirdiklerimin kara çerçevelere hapsedilmiş yüzleri...Her bir yüzün üzerinde, onları hüzünlü bir cenazede ceketimin yakasına rapteden topluiğne izleri...Kimini ecel denilen meçhul nehre bırakmışım kendi ellerimle...Kimini... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
odexsi okumuş.
CHP 1919-1999

Bu titiz gazetecilik çalışmasında, CHPnin tarihi boyunca yaşadığı olayları, partinin yönetim kadrolarını, parti içi gelişmeleri, tartışma ve çatışmaları, bölünmeleri, kurultayları, kongreleri, program ve tüzükleri, ideolojik yaklaşım ve uygulamaları, parti politikalarındaki değişim ve dönüşümleri, ülke ve dünya koşulları ışığında kronolojik bir şekilde okuyacaksınız... Atatürk partiyi kurarken CHP halkımıza siyasal eğitim vermek için bir okul olacaktır demişti. Öyle de oldu...CHP nesiller boyunca topluma siyasal bilinç verdi, siyasetçiler yetiştirdi.CHP tarihi, Türkiye tarihinin eksenidir. Türk siyasal yaşamı bu eksen etrafında şekillenmiştir. Kuruluşundan bugüne kadar geçen doksan yıl içinde CHPden izler taşımayan, CHPden etkilenmeyen kişi ve kurum yok gibidir. Bu nedenle Türkiyede herkes biraz CHPlidir. CHP doksan yıl boyunca ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel dönüşümlerin partisi oldu.

Bu titiz gazetecilik çalışmasında, CHPnin tarihi boyunca yaşadığı olayları, partinin yönetim kadrolarını, parti içi gelişmeleri, tartışma ve çatışmaları, bölünmeleri, kurultayları, kongreleri, program ve tüzükleri, ideolojik yaklaşım ve uygulamaları,... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
odexsi okumuş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
odexsi okumuş.
Siyah Süt

Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi... Siyah Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye burada incelenen. Bu haliyle elinizde tuttuğunuz kitap bir nevi tanıklık. Otobiyografik bir roman.

(...) Annelik dünyanın en yaşanılası, en muhteşem lütuflarından biri; güzel ki hem de nasıl. Aldığı tüm övgüleri fazlasıyla hak ediyor.

Öylesine benzersiz, öylesine kıymetli... aynı zamanda çetrefil, karmaşık ve kimi zaman hayli ağır.

Siyah Süt, cesur, şaşırtıcı, tılsımlı bir roman: Bunca kötülüğün ortasında, bize umut veriyor Elif Şafak, dayanabilmek, direnebilmek ve sonra hayata, bir mucize gibi, yeniden başlayabilmek için.
Selim İleri

Yatak odasındaki komodinin üzerinde yuvarlak bir ayna var. Kenarları gümüşten. Aynanın ortasında bir kadın duruyor. Bedeni patiskadan bez bebek; bir tek bakışları etten ve kemikten. Bakıyor kendine dinmeyen bir merakla. Ayırmıyor gözlerini suretinden.

Oysa bilmez mi ki ''bakmak'' masum bir şey değildir ya da aynalar basit birer obje? Bilmez mi ki aynaların yüzeyleri ya bir kumaş parçasıyla örtülmeli ya da duvara doğru çevrilmeli? Bu kadar mı kayıtsız geleneklere? Yoksa bile bile mi çiğniyor kaideleri? Asırlık öğretilerle inatlaşmak istercesine?

''Her ayna anahtarını kaybetmiş bir kapıdır. Açılır Diyar-ı Esrar'a. Olur da fazla bakarsan aynaya, aralanıverir kapı, kaybolursun sonsuzlukta.''

Kadının saçları gelişigüzel bir şekilde toplanmış, sağdan soldan çalı gibi saç tutamları fırlamış. O tutamlardaki her bir saç teli dile gelmiş, isyana gelmiş. Bas bas bağırıyor:
''Ne olur artık bizi yıka, bizi tara, bizi topla!''
Saç dipleri daha da beter haykırıyor, feryat figan.
''Ne olur artık bizi boya. İnsan içine çıkamaz olduk utancımızdan. İstersen civciv sarısına boya. Hatta seneler evvel bir keresinde kızıl yapmaya kalkmıştın da korkunç olmuştuk hani. Ona bile razıyız. Yeter ki boya bizi, unutma!''

(Önsöz'den)

Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi... Siyah Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekil... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
odexsi okumuş.
Türkiye'de Azınlıklar

Azınlıklar konusu, her yerde hassas bir konudur. Türkiyede, daha da hassas!Azınlıklarla ilgili sorunlar, kâh resmî kalıpların, kâh tartışmayı men eden bir hamâsetin, kâh eski komşuları yâdeden nostaljinin veya hoşgörü romantizminin kutusunda kapalı kalır genellikle. Baskın Oran, elinizdeki çalışmasında, kutuyu açıyor!• Azınlıklar konusuyla ilgili kavramsal çerçeveye;• Türkiyede azınlıklar konusunun temel referansı olan Lozan Antlaşması ve uygulamasına;• Azınlıklarla ilgili bütün hukuksal düzenleme ve teamüllere;• Türkiyenin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlık sürecine bağlı değişikliklerin yol açtığı ve yol açabileceği sonuçlara;açıklık getiriyor. Bir rehber kitap; başvuru kaynağı. Aynı zamanda, Azınlıklar devletin ve milletin birlik ve beraberliğini bozar yaklaşımını ve Sevr Sendromunu sorgulayan, konuyu tartışmaya getiren bir kitap.Bir hassas konu olarak azınlıklar konusundaki tartışmaların tabularla, klişelerle boğulmak istenmesine karşı, soğukkanlı bir analiz ve bir akl-ı selim çağrısı.

Azınlıklar konusu, her yerde hassas bir konudur. Türkiyede, daha da hassas!Azınlıklarla ilgili sorunlar, kâh resmî kalıpların, kâh tartışmayı men eden bir hamâsetin, kâh eski komşuları yâdeden nostaljinin veya hoşgörü romantizminin kutusunda kapalı k... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
odexsi okumuş.
Neden Türkiye

Bu Kitapta ; şehit olmaya gönüllü gidenlerin,ailesine mektup yazarak arkamdan yas tutmayın diyen Kahraman Türk Askerinin yaşadıklarını okuyacaksınız.

Bu Kitapta ; şehit olmaya gönüllü gidenlerin,ailesine mektup yazarak arkamdan yas tutmayın diyen Kahraman Türk Askerinin yaşadıklarını okuyacaksınız.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

odexsi şu an ne okuyor?

odexsi şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.