naf2naf

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
naf2naf okumuş.
Bay Pipo: Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı - Hiram Abas

Elinizde tuttuğunuz bu kitap, Türkiye'nin son elli yıllık tarihinin bir bölümünü deyim yerindeyse 'büyüteç altına almaya' çalışmaktadır. Reis kitabında, devletin kullandığı bir tetikçinin yaşamöyküsünü anlatırken, bir yandan da ona ve onun gibilere ihtiyaç gösteren tarihsel ortamı ortaya koymaya çalışmıştık. Şimdi de, aynı olayların başrollerinde yer almış bir istihbaratçının yaşamöyküsüyle bir adım daha ilerliyoruz ve biraz daha merkeze, perde arkasındaki kişilere ve olaylara ulaşmaya çalışıyoruz.

Bu anlamda Bay Pipo'ya, Reis'in bir devamı veya ikinci bölümü de denebilir. Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndaki istihbarat çalışmaları, ülkeyi zapt etmek isteyen emperyalist düşmanlardan ve onlara teslim olmuş olan padişah çevresinden bilgi toplamak temelinde kurulmuştu. Milliydi ve genellikle dış istihbarata yönelikti. Bu sayede halkın hem saygısını hem de fiili desteğini yanına almıştı.

Elinizde tuttuğunuz bu kitap, Türkiye'nin son elli yıllık tarihinin bir bölümünü deyim yerindeyse 'büyüteç altına almaya' çalışmaktadır. Reis kitabında, devletin kullandığı bir tetikçinin yaşamöyküsünü anlatırken, bir yandan da ona ve ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
naf2naf okumuş.
Reis: Gladio'nun Türk Tetikçisi

“Reis” Türkiye’nin 90’lı yıllarda yaşadığı en önemli olaylardan biri olan Susurluk Kazası'nda hayatını kaybeden Abdullah Çatlı’nın yaşam öyküsü.

Doğan Yurdakul ve Soner Yalçın’ın kaleminden çıkan bu çalışma belgesel bir nitelik taşıyor. Çatlı ve arkadaşlarının 70’li yıllardan başlayıp 90’lara uzanan maceralarından Türkiye’nin yakın tarihine dair önemli bilgiler edinmek de mümkün.

“Reis” Türkiye’nin 90’lı yıllarda yaşadığı en önemli olaylardan biri olan Susurluk Kazası'nda hayatını kaybeden Abdullah Çatlı’nın yaşam öyküsü.

Doğan Yurdakul ve Soner Yalçın’ın kaleminden çıkan bu çalışma belgesel bir nitelik taşıyor. Çatlı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
naf2naf okumuş.
Samizdat: Hakikatlere Dayanacak Gücünüz Var mı?

Benim ülkemde; düşünce hayatın düşmanı, kötülüğün simgesi olarak görülür. Düşünsel değerlere tutkuyla bağlı, soru soran - arayan - kovalayan zihne sadece düşmanlık edilir. Düşünen insanın korunağı yoktur…

Benim ülkemde; iktidar ve güç uğruna hiçbir şeyden çekinmeyen her zorba güç, yalnızca kendi isteğinin onaylanmasını, gururunun okşanmasını ister…

Benim ülkemde; kafasıyla değil, ağzıyla konuşan yorumcular - açıklayıcılar, gerçekleri başka kalıplara sokarak özgürlüğü çürütmenin gönüllü aracılığını yaparlar…

Benim ülkemde; bir gazeteci - yazar hapse atılarak yayınevine, gazetesine baskı yapılarak, sonsuza kadar sessizliğe - unutuşa mahkûm edilmeye çalışılır…

Ama benim ülkemde; gerçekler de inatçıdır.
Mutlaka yazılır.
SAMİZDAT gibi…

Benim ülkemde; düşünce hayatın düşmanı, kötülüğün simgesi olarak görülür. Düşünsel değerlere tutkuyla bağlı, soru soran - arayan - kovalayan zihne sadece düşmanlık edilir. Düşünen insanın korunağı yoktur…

Benim ülkemde; iktidar ve güç uğruna hiçb... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
naf2naf okumuş.
Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı

Soner Yalçının kaleminden bu kez Osmanlıdan günümüze, Türkiyenin yaşamında önemli rol oynayan tarikatların, şeyhlerinin ve müritlerinin siyasî ve ekonomik alandaki güç lobisi gözler önüne seriliyor. Ve bir kez daha, Efendi kitabında olduğu gibi, Selanik kentinin din ve tarikatlar alanında ne denli merkezî bir konumda olduğu belgeleriyle ortaya konuyor. Sebatay Sevinin müritleri ya da Sebataycıların Müslümanlığı seçtikten sonra birtakım tarikatlara yönelmeleri yalnızca dinî bir inancın sonucu mu?.. Yoksa, kendini Tanrı yoluna adamış bir Müslüman kılığında, Yahudi faaliyetlerinin gizlice sürdürülmesi mi söz konusu olan?..Soner Yalçın, Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı, Efendi-2de, tarikatlara, tekkelere, müritlere, iş dünyasına, siyasete ve ilginç akrabalık bağlarına uzanan ilişkiler ağını isim isim anlatıyor. Türkiyede tekke açılışı yapan Henry Kissinger, Said-i Nursinin mezarından kaçırılıp yıllardır bulunamayan cesedi ya da Türkiyenin sayılı zenginleri, ünlü aileleri, tarikatçı ailelerin sosyetik gelinleri birer küçük ipucu olabilir mi? Kısaca, Soner Yalçının akıcı üslubuyla yeni bilgiler edinmeye ve sürükleyici bir macera romanı okur gibi detaylı bir araştırmanın derinliklerine dalmaya hazırlıklı olun...

Soner Yalçının kaleminden bu kez Osmanlıdan günümüze, Türkiyenin yaşamında önemli rol oynayan tarikatların, şeyhlerinin ve müritlerinin siyasî ve ekonomik alandaki güç lobisi gözler önüne seriliyor. Ve bir kez daha, Efendi kitabında olduğu gibi, Sela... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
naf2naf okumuş.
Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı

1875 yılında başlıyor hikâyemiz. Bir ailenin hikâyesi bu. Ama ardında bir ülke gizli bu hikâyenin. Soner Yalçın, Efendi adlı yeni çalışmasında, bir ailenin köklerini araştırıyor, bunu yaparken de Türkiyenin geçmişindeki gizleri ortaya çıkarıyor ister istemez. Çünkü bu ailenin de gizleri var. Evliyazadeler İzmirin seçkin ailelerinden. Kitap onların soyağacıyla başlıyor. Ailenin üyeleri bu ülkenin kaderini belirlemiş insanlar çoğunlukla. İçlerinde siyaset adamları da var, futbolcu da, güzellik kraliçesi de, yazar da... Evliyazadelerin soyağacı Dr. Nâzım, Fatin Rüştü Zorlu ve Adnan Menderese kadar uzanıyor. Hikâyenin en önemli kısımlarından biri de bu zaten. Efendiyi okurken Türkiyenin farklı bir yüzüne tanık olacak, gizli kalmış gerçekleriyle yüzleşeceksiniz. Yalçının araştırması, tarihin derinlerine inmek, gündemde olan konulara bir de tarihin gözünden bakmak için kaçırılmaz bir fırsat. Üstelik bir roman akıcılığında.

1875 yılında başlıyor hikâyemiz. Bir ailenin hikâyesi bu. Ama ardında bir ülke gizli bu hikâyenin. Soner Yalçın, Efendi adlı yeni çalışmasında, bir ailenin köklerini araştırıyor, bunu yaparken de Türkiyenin geçmişindeki gizleri ortaya çıkarıyor ister... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
naf2naf okumuş.
Teşkilat'ın İki Silahşoru

Soner Bey beni arıyormuşsunuz! Tanışmamız telefonda bu cümleyle başladı. Tarih 16 haziran 1999. Torun Yakub Cemil yurtdışında katıldığı silahlı operasyonları ve dedesi, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin ünlü fedaisi Yakub Cemil'le benzerliklerini anlattı. 30 Ekim 1984. İstanbul Çınar Oteli'ndeyiz. Odada, subaylıktan ayrılma Yılmaz ve MİT'ten emekli Mehmet Ali Ağabey de var. Bir de Akrep! Planı ezberledik. Birer gün arayla inecektik Atina'ya. .Kelle alana, yani tetiği çekene biz Teğ-Men veya Çiftçi derdik. Bu şifreler bize, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin silahlı müfrezesi Teşkilat-ı Mahsusa'dan mirastır. Teşkilat-ı Mahsusa'nın baş harfleri, T ve M nedeniyle Teğ-Men şifresini kullanıyorduk. Çiftçi de bu özel örgütün amblemindeki çift aydan kaynaklanıyordu. Beyrut benim ilk işimdi. Sıcak ete ilk orada sıktım. 1983 yılının 15 Nisanı. İki kompartman çalışacağız. 1-2-3 ve 4-5-6. Ben 4'üm! Liége - Brüksel ve Rotterdam - Abnham hattı bizimdi. Operasyondan sonra ellerimizi kolonyalı mendillerle sildik. Paris-Orly Havaalanı yolunda otomobil değiştirdik, dörtlülerini yakmış bir diğer taksiye bindik. PKKlı Abdullah Öcalan'la da, MLSPB'li, Şemsi Özkan'la da aynı okulda okudum. 1979 yılının bir Mart günü Ankara'dan ayrıldım. İzmir yakınlarında amerikalılardan kalma bir yerde aylarca eğitim gördüm, gerilla gibi yetiştirildim. Bu kavgada bizim iki sadık dostumuz vardı: biri hayat, diğeri ölüm!.. Sistemler, rejimler değişti, teşkilat hep aynı kaldı. Fedaileri dün Dede Yakub Cemil'di, bugün Torun Yakub Cemil. İki Silahşorun Gerçek Yaşam Öyküsü...

Soner Bey beni arıyormuşsunuz! Tanışmamız telefonda bu cümleyle başladı. Tarih 16 haziran 1999. Torun Yakub Cemil yurtdışında katıldığı silahlı operasyonları ve dedesi, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin ünlü fedaisi Yakub Cemil'le benzerlikle... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Daha Fazla Göster

naf2naf şu an ne okuyor?

naf2naf şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.