muhammedgider

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 2 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
muhammedgider okumuş.
Bugünün Dünyasını Anlamak İçin Yeni Bir Paradigma

Eski paradigmalar dünyanın fethine yönelikti, yenisi baştan aşağı kendimizle ilgili. Bu arada, erkeklerin yönettiği bir dünyanın parçalanıp dağıldığını gözlemlerken, bir yandan da bir kadınlar toplumuna giriyoruz. Bu noktada Alain Touraine yaşamsal önemde iki sorunun izini sürüyor: Yeni bir modernleşme modeli mümkün müdür? Gevşemiş toplumlarımızda yeni bir dinamizm ortaya çıkabilir mi?

Eski paradigmalar dünyanın fethine yönelikti, yenisi baştan aşağı kendimizle ilgili. Bu arada, erkeklerin yönettiği bir dünyanın parçalanıp dağıldığını gözlemlerken, bir yandan da bir kadınlar toplumuna giriyoruz. Bu noktada Alain Touraine yaşamsal ö... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
muhammedgider okumuş.
Benim Üniversitelerim

Gorki'nin önceki eserlerinde anlattığı "Çocukluğum, Ekmeğimi Kazanırken" toplumun en geri kesimleri olan köylülük ve küçük esnafın dünyası ve işsizlerin anlatıldığı romanlarından farklı olarak bu eserinde üniversite gençliğini, yeni gelişen aydınları, işçi-patron ilişkilerini ele almaktadır.
Ama bütün eserlerindeki sımsıcak insan sevgisi, insanlara güven, açık bir dille romanlaşmaktadır.

Gorki'nin önceki eserlerinde anlattığı "Çocukluğum, Ekmeğimi Kazanırken" toplumun en geri kesimleri olan köylülük ve küçük esnafın dünyası ve işsizlerin anlatıldığı romanlarından farklı olarak bu eserinde üniversite gençliğini, yeni ge... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
muhammedgider okumuş.
Dünyayı Kimler Yönetiyor? Gizli Dünya Devleti

Eski Başbakanlarımızdan Biri ile Hazırlanan bu Kitap, Çok ÖnemlidirÇünkü bu kitap; 300e yakın batılı ilim adamının araştırmaları sonucu kaleme aldıkları rapor, makale ve eserlerinden yararlanılarak hazırlanmıştır.Bu kitap; yeryüzünde yaşayan ve sayıları altı milyarı bulan her insanı yakından ilgilendiriyor!...Bu kitap; korkunç bir kâbus gibi insanlığı kıskıvrak yakalamakta olan büyük bir tehlikeyi haber veriyor!..Bu kitap; zulüm ve sömürü düzeni ile insanların kanını emen gizli bir teşkilatı gün yüzüne çıkarıyor!...Bu kitap; gözlerini madde hırsı bürümüş bir avuç insan tarafından kurulan ve ülkeleri tahakkümü altına almaya çalışan Gizli Dünya Devleti nin korkunç planlarını ortaya çıkarıyor!...Bu kitap; ülkelerin iktisadi, askeri ve siyasi açıdan çöküşlerine sebep olmaktan büyük zevk alan sinsi düşünceli kişilerin, beyinlerini yıkayarak yeryüzüne dağıttıkları ve faaliyetlerini yakın takibe aldıkları temsilcilerinin isim ve unvanlarını açıklıyor!...Bu kitap; dünya hakimiyetini tesis etmeye çalışan gizli güçlerin; o korkunç planlarını uygularken perde arkasından oyuncuyu yönlendiren suflör misali bazı devlet adamlarını ve bürokratları nasıl sevk ve idare ettiğini bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor!...Bu kitap; Amerika Birleşik Devletlerinin dahi iktisadi açıdan kanını emen ve korkulu rüyası haline gelen Gizli Dünya Devleti nin dünya çapında nasıl örgütlendiğni anlatıyor!...Elinizdeki bu kitabın her sayfasını okudukça, Şaşkınlık ve ürpertiniz kat kat artacak, bu kitabın önemini çok daha yakından kavrayacaksınız!...Bayram Altan (Altanoğlu)

Eski Başbakanlarımızdan Biri ile Hazırlanan bu Kitap, Çok ÖnemlidirÇünkü bu kitap; 300e yakın batılı ilim adamının araştırmaları sonucu kaleme aldıkları rapor, makale ve eserlerinden yararlanılarak hazırlanmıştır.Bu kitap; yeryüzünde yaşayan ve sayıl... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
muhammedgider okumuş.
Siyonizm ve Türkiye

Siyonizm ve Siyonist kelimelerinin çok eski bir tarihi vardır. Siyonizm; en geniş anlamıyla Arz-ı Mevud yani Filistin dışındaki bütün Yahudileri yine orada toplamak ve sonra da Süleyman Mabedini Siyon Dağı üzerinde yeniden inşa etmek idealidir.Bu kitap; Siyonist hareketi ilk defa realize eden ve ölümüne kadar harekete liderlik yapan Thedor Herzlin, Osmanlı Devletinden Filistin civarında toprak satın almak uğruna sonu gelmez faaliyetlerini, 2. Abdülhamidin karşı tavırlarını ve gelişen olayları içermektedir.Herzlin kendi notlarından kaleme aldığı ve tarihe ışık tutan bu anıların Türkiyeyi ilgilendiren bölümleri Yaşar Kutluayın önemli yorumlarıyla okura sunulmuştur.

Siyonizm ve Siyonist kelimelerinin çok eski bir tarihi vardır. Siyonizm; en geniş anlamıyla Arz-ı Mevud yani Filistin dışındaki bütün Yahudileri yine orada toplamak ve sonra da Süleyman Mabedini Siyon Dağı üzerinde yeniden inşa etmek idealidir.Bu kit... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
muhammedgider okumuş.
Alternatif Faizsiz Banka

Uygarlıklar ve uygarlıkların dayandığı sistemler iki dünya görüşüne göre oluşur: 1. Hakkı Üstün Turan Dünya Görüşü, 2. Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşü. İktisadî sistemlerin temelini teşkil eden faiz ve kâr (piyasa) ele alındığında; faizin ve kârın serbest olması kapitalist sistemi, faiz ve kârın yasak olması sosyalist sistemi oluşturur. Bunların her ikisi de Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşünün iktisadî sistemleridir. Faizin yasak, kâr (piyasa)ın serbest olması düşüncesi de bir iktisadî sistemdir. Son örneği İslam Uygarlığı ile verilen bu sistem, Hakkı Üstün Tutan Dünya Görüşüne dayanır. Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşü ile şekillenen Batı Uygarlığının dayandığı kapitalizm ve sosyalizme karşı, Hakkı Üstün Tutan Dünya Görüşüne dayanan iktisadî sistemlerin düşünülmesi ve alternatif olarak günümüz dünya şartlarına göre yeniden ileri sürülmesi gerekir. Bu kitap, bu konuda atılmış ciddî bir adım olarak değerlendirilmelidir.

Uygarlıklar ve uygarlıkların dayandığı sistemler iki dünya görüşüne göre oluşur: 1. Hakkı Üstün Turan Dünya Görüşü, 2. Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşü. İktisadî sistemlerin temelini teşkil eden faiz ve kâr (piyasa) ele alındığında; faizin ve kârın s... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
muhammedgider okumuş.
Zorba

Zorba, Yunanlı ünlü yazar Nikos Kazancakis'in olgunluk dönemi ürünü (1946). Ağır ve suskunlukla yüklü geçen karanlık bir dönemin tadı buruk ilk meyvesi.

Nikos Kazancakis, çağdaş Yunan edebiyatının ancak buzlucam ardından seçilebilen, tedirgin ve büyük kişiliklerinden biri olarak çok tartışıldı, yanlış bilindi, az sevildi. Zorba adlı bu romanı, onun kendisiyle giriştiği bir tür sessiz hesaplaşma sayılabilir. Geçmişin, elden kayıp giden zamanın ve insanın temel yanılgılarının bir kez daha gözden geçirilmesidir bu roman. Zorba aracılığıyla Kazancakis özyaşamının yenilgiler ve soru işaretleriyle dolu bir bilançosunu çıkarır. Bu bağlamda ele alınınca, bu roman, Zorba ile yazarın yaşam öykülerinin çizili sınırları arasında sonsuz atkı ve çözgülerle sokunmuş büyülü bir kumaştır, denebilir; baştan sona sürekli bir arayışı, sonu gelmez çabaları yansıtan bir kanaviçedir; insanı arayışın serüvenidir... Korkmamayı, yaşamı sevmeyi ve ayakta durabilmeyi bana o öğretmişti, diyor yazar. Gerçekten de Zorba, bir yaşam kılavuzudur. Özgür ufukların ve özgür insanların simgesidir. Bugün Nikos Kazancakis'in mezar taşında yazılı olanlar, doğrudan Zorba'nın ağzından dökülmüş yazgı sözcüklerini andırıyor: Hiçbir şey ummuyorum; hiçbir şeyden korkmuyorum; özgürüm.

Zorba, Yunanlı ünlü yazar Nikos Kazancakis'in olgunluk dönemi ürünü (1946). Ağır ve suskunlukla yüklü geçen karanlık bir dönemin tadı buruk ilk meyvesi.

Nikos Kazancakis, çağdaş Yunan edebiyatının ancak buzlucam ardından seçilebilen, tedirgi... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

muhammedgider şu an ne okuyor?

Batı Düşüncesi- Felsefi Temeller

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.