loveanimeus

1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

loveanimeus bir yazarı favorilerine ekledi.
9 yıl, 11 ay
loveanimeus bir yazarı favorilerine ekledi.

Stephenie Meyer, Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır.
Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.

Stephenie Meyer, Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösteri... tümünü göster

9 yıl, 11 ay
loveanimeus bir yazarı favorilerine ekledi.

Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan sonra Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı. İlk eserini Tavşan adlı kitapla 6 yaşındayken yayınlamıştır. Ama onun hayatını değiştiren eseri Harry Potter'dır.

İsmini 'J. K. Rowling' olarak kullanmasının sebebi, ilk kitabın yayımcısı Blommsbury'nin korkusudur. Blommsbury; genç erkeklerin, kitabın yazarının kadın olduğunu öğrendiklerinde, kitabı okumamak istemesinler diye ismini erkek ismine benzetmek için 'J. K. Rowling' şeklinde kullandı. Küçükken herkes onu 'Jo' diye çağırırdı. Sadece birisi ona çok kızgınken 'Joanne' derdi.

Bu sırada, Rowling'in aklında büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikâyesi vardı. Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikâye üzerinde yoğunlaştı ve yolculuk sonunda Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının temel hikâyesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikâyeyi kağıda dökmeye başladı.

Rowling daha sonra Portekiz'e taşınarak burada İngilizce öğretmenliği yapmaya başladı. 16 Ekim 1992'de Portekizli televizyon gazetecisi Jorge Arantes'le evlendi ve 27 Temmuz 1993'te ilk çocuğu Jessica Rowling Arantes'i dünyaya getirdi. Çift 1995 yılında ayrıldı.

Aralık 1994'te Rowling ve kızı, kız kardeşine daha yakın olmak için Edinburgh'a taşındı. Tek geçim kaynağı işsizlik maaşı olan Rowling, ilk kitabını burada şimdi bir Çin lokantası olan Nicolson's Café'de tamamladı. Rowling aynı zamanda Edinburgh Üniversitesi'nde bir yıllık bir yüksek lisans diploması için okudu ve 1996 yılında buradan mezun oldu...

Rowling'in Harry Potter serisi tüm dünyada 400 milyon kopya satarak hem kitabı hem de yazarını büyük bir üne kavuşturdu. Eser, çocukların gözünden alabildiğine engin bir hayal dünyasına seslendiğinden son derece büyük bir ilgiyle okundu ve bir anda çok satan kitapların en başına yükseldi. Doğal olarak yazar Rowling de kitaptan edindiği 1 milyar doları aşan servetiyle bir kitap yazarak dolar milyarderliğine çıkan ilk kişi oldu ve Rowling aynı zamanda İngiltere'nin en zengin kadını ünvanını elde etti.

Rowling'in kitaplarından edindiği büyük başarısının yanında aile yaşantısı da her zaman istediği düzeyde. 26 Aralık 2001'de Rowling, Pertshire'daki evinde küçük bir törenle Neil Murray adında bir doktorla evlendi. Rowling, 23 Mart 2003'te David Gordon Rowling Murray adını verdiği ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabını kocası Niel'la çocukları Jessica ve David'e ithaf etti. 23 Ocak 2005'te Rowling, Mackenzie Jean Rowling Murray adını verdiği üçüncü çocuğunu dünyaya getirerek üç çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirdi. Rowling, Harry Potter serisinin altıncı kitabı Harry Potter ve Melez Prens adlı kitabı kızı Mackenzie'ye ithaf etti.

Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransız... tümünü göster

9 yıl, 11 ay
loveanimeus okumuş.
Bilge Adamın Korkusu (Kralkatili Güncesi: 2. Gün)

“Her bilge adamın korktuğu üç şey vardır: fırtınalı bir deniz, aysız bir gece ve yumuşak başlı birinin öfkesi.”

Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın alındığından daha küçük bir yaşta Üniversite’den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım.

Benim adım Kvothe. Belki beni duymuşsunuzdur.

Bir kahramanın fantastik edebiyattaki emsalsiz öyküsü kendi ağzından işte böyle başlıyor. Şimdiyse Bilge Adamın Korkusu’nda, yani Kralkatili Güncesi’nin ikinci gününde kudretli bir asilzadeye karşı girilen mücadelenin giderek kızışması Kvothe’yi Üniversite’den ayrılmaya ve şansını başka yerlerde aramaya zorluyor. Başıboş, beş parasız ve yalnız kalan Kvothe, Vintas’a giderek çok geçmeden saray sosyetesinin iç siyasetine bulaşıyor. Nüfuzlu bir soylunun gözüne girmeye çalışırken bir suikast teşebbüsünü açığa çıkartıyor, rakip bir gizemciyle yüzleşiyor ve Kralın Yolu’nda yolculara kimin -veya neyin- pusu kurduğu gizemini çözmek için bir grup fedaiye öncülük ediyor.

Tüm bunlar olurken Kvothe bir yandan da cevaplar bulmaya; gizemli Amyrlerle, Chandrialılarla ve ebeveynlerinin ölümüyle ilgili hakikatleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Yolu üzerinde efsanevi Adem askerleri tarafından yargılanıyor, Edema Ruhların onurunu korumak zorunda kalıyor ve Fey alemine seyahat ediyor. Orada Felurian’la, yani Kvothe’ye dek hiçbir erkeğin direnemediği ve hiçbir erkeğin yanından sağ salim ayrılamadığı fey kadınıyla tanışıyor.

Bilge Adamın Korkusu’nda Kvothe kahramanlık yolundaki ilk adımlarını atıyor ve kendi ömrü dahilinde efsane haline gelmenin hayatı bir adam için ne kadar zor kılabileceğini öğreniyor.

“Her bilge adamın korktuğu üç şey vardır: fırtınalı bir deniz, aysız bir gece ve yumuşak başlı birinin öfkesi.”

Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de ak... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
loveanimeus bir yazarı favorilerine ekledi.

Patrick Rothfuss Amerikalı fantezi yazarı ve üniversite öğretim üyesi.

1973 yılında Madison, Wisconsin’de doğdu. Kablolu televizyonun yokluğu ve olumsuz hava koşullarından dolayı istekli bir okur olarak büyüdü. 1991’de University of Wisconsin–Stevens Point’e kaydoldu. Üniversitede aslında kimya mühendisi olmayı planlamıştı, ama klinik psikolojide kariyer yapmak için fikrini değiştirdi ve sonunda, üç sene sonra bölümünü “Açıklanmamış” olarak seçti- ilgisini çeken herhangi bir konuda çalışmaya devam ediyor.

Bu sırada, tuhaf işler alırken, Rothfuss The Song of Flame and Thunderadında son derece uzun bir fantezi romanı üzerinde çalıştı. Aynı zamandaThe Pointer adındaki kampus gazetesinde “Your College Survival Guide” köşesini yazmaya başladı.

1999’da bir B.A ile İngiltere’de mezun oldu.Washington StateUniversity’den MA’ini (Master of Arts*) aldıktan sonra Stevens Point’e öğretim amaçlı iki sene arayla geri döndü. The Song of Flame and Thunder’ı tamamlamasından sonra Rothfuss eserini birkaç yayıncı firmaya sundu ama reddedildi. Rothfuss daha sonra kitabı DAW Books’a sattı. The Song of Flame and Thunder, The Kingkiller Chronicle adıyla yeniden isimlendirilerek üç bölümlük bir seriye ayrıldı, ilk bölümü olan The Name of the Wind Nisan 2007’de basıldı. Daha sonra roman, 2007’de en iyi fantastik kurgu/bilimkurgu dalında Quill Ödülü’nü kazandı ve New York Times En Çok Satanlar Listesi’nde yer aldı.

Serinin ikinci kitabı, The Wise Man’s Fear, Mart 2011’de, kalın kapaklı kurgu listesinde, New York En Çok Satanlar’da bir numaraya yerleşti.

Patrick Rothfuss Amerikalı fantezi yazarı ve üniversite öğretim üyesi.

1973 yılında Madison, Wisconsin’de doğdu. Kablolu televizyonun yokluğu ve olumsuz hava koşullarından dolayı istekli bir okur olarak büyüdü. 1991’de University of Wisconsin–Stev... tümünü göster

9 yıl, 11 ay
loveanimeus bir test çözdü. Sonuç: 10/10 (%100) doğru.
9 yıl, 11 ay
Daha Fazla Göster

loveanimeus şu an ne okuyor?

loveanimeus şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (9 yazar)

Favori yazarı yok.