Kullanıcı Araçları

Joanne Kathleen Rowling

341 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan sonra Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı. İlk eserini Tavşan adlı kitapla 6 yaşındayken yayınlamıştır. Ama onun hayatını değiştiren eseri Harry Potter'dır.

İsmini 'J. K. Rowling' olarak kullanmasının sebebi, ilk kitabın yayımcısı Blommsbury'nin korkusudur. Blommsbury; genç erkeklerin, kitabın yazarının kadın olduğunu öğrendiklerinde, kitabı okumamak istemesinler diye ismini erkek ismine benzetmek için 'J. K. Rowling' şeklinde kullandı. Küçükken herkes onu 'Jo' diye çağırırdı. Sadece birisi ona çok kızgınken 'Joanne' derdi.

Bu sırada, Rowling'in aklında büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikâyesi vardı. Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikâye üzerinde yoğunlaştı ve yolculuk sonunda Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının temel hikâyesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikâyeyi kağıda dökmeye başladı.

Rowling daha sonra Portekiz'e taşınarak burada İngilizce öğretmenliği yapmaya başladı. 16 Ekim 1992'de Portekizli televizyon gazetecisi Jorge Arantes'le evlendi ve 27...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
31 Temmuz 1965
Doğum Yeri
Yate, İngiltere

Kitapları (birleştir)