elifduru

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
elifduru, Şah-Rû tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Ejderha Dövmeli Kız (Millenium, #1)

7

Olay kurgusu başarılı ve dili akıcı olmakla birlikte olağanüstü bir polisiye denilemez. Olay kendini merak ettiriyor ama gizem unsuru yeterince korunamamış. Bunda kahve suyu koyma tiryakisi karakterlerinin ruhsuzluğunun da etkisi var. En olmadık gelişmeye bile öyle soğuk tepki veriyorlar ki okuyucu da şaşıramıyor. Ayrıca birbirine bağlanan bu karakterler ve onların yaşam detayları Çehov'un "duvarda silah asılıysa piyesin sonunda patlar" sözünü akla getiriyor. Yani bu karakterin hayatından böyle bir detay verildiyse bunun ana hikayedeki sırrın ayrıntılarıyla bir benzerliği olmalı fikrini sürekli besliyor.

Kitabın en büyük artısı temposu. Okuyucunun olaydan kopmasına fırsat verilmemiş. Betimlemenin azlığına rağmen İsveç'in soğukluğunu da hissettirebiliyor. Kitabın bana kalırsa en önemli noktası ise başkarakterin ve hemen hemen kitaptaki tüm kadın karakterlerin yaşadıklarının da alt yapısını hazırlayan 1. kısım açılışındaki tespit.

"İsveç'te kadınların yüzde 18'i hayatında bir kez bir erkek tarafından tehdit edilmiştir."

Bu hem vakayı hem de Salander karakterini anlamamızı sağlayacak acılıkta bir cümle aslında. Serinin ses getirmesindeki bir sebep de gittikçe çaresiz hale gelen bu sorun ve karakterlerin bununla baş etme yöntemlerinin farklılığı olabilir.

Olay kurgusu başarılı ve dili akıcı olmakla birlikte olağanüstü bir polisiye denilemez. Olay kendini merak ettiriyor ama gizem unsuru yeterince korunamamış. Bunda kahve suyu koyma tiryakisi karakterlerinin ruhsuzluğunun da etkisi var. En olmadık geli... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 5 yıl
Profil Resmi
elifduru bir değerlendirme yaptı.
Kurt : Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcut!

10

Akıcı bir hikayeyi film izler gibi okuma şansı veren kitap. Sinematografik bir dili var.. Çok beğendim.

Akıcı bir hikayeyi film izler gibi okuma şansı veren kitap. Sinematografik bir dili var.. Çok beğendim.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 5 yıl
Daha Fazla Göster

elifduru şu an ne okuyor?

elifduru şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.