dicle

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
dicle okumak istiyor.
Milyarlarca ve Milyarlarca

Carl Sagan kariyerinin son kitabı Milyarlarca ve Milyarlarcada hepimizin içinde yaşadığı evrene ilişkin temel konuları her zaman olduğu gibi hem aklıyla hem yüreğiyle ele alıyor. Konu ister insandaki avlanma içgüdüsü, ister çocukluğunun oyuncak trenindeki elektrik transformatörünün kokusu, isterse küresel ısınma ya da Marsta yaşam olsun... Kitaptaki denemeler evrenin uçsuz bucaksızlığında yol alırken, insan zihnini de araştırıyor. Çünkü Sagana göre gelecek yüzyıllarda karşılaşacağımız sorunları ancak bilimi ve duyguyu birleştirerek çözebiliriz.

Carl Sagan kariyerinin son kitabı Milyarlarca ve Milyarlarcada hepimizin içinde yaşadığı evrene ilişkin temel konuları her zaman olduğu gibi hem aklıyla hem yüreğiyle ele alıyor. Konu ister insandaki avlanma içgüdüsü, ister çocukluğunun oyuncak treni... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
dicle okumak istiyor.
Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı

Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı, orijinal adı The Demon-Haunted World/Science as a Candle in the Dark'. Carl Sagan'ın bilimsel yöntemi övdüğü ve bilim dışı yöntemlerin yanlışlıklarını anlattığı kitabıdır.

1995 yılında yazılan kitabın Türkiye'deki ilk baskısı 1998 yılında yapılmıştır. Tübitak Popüler Bilim Kitapları'nda 85 numaralı kitap olarak yayımlanmıştır. Türkçe'ye Miyase Göktepeli tarafından çevrilmiştir. Tüm yayın hakları Tübitak'a aittir.

Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı, orijinal adı The Demon-Haunted World/Science as a Candle in the Dark'. Carl Sagan'ın bilimsel yöntemi övdüğü ve bilim dışı yöntemlerin yanlışlıklarını anlattığı kitabıdır.

1995 yılında yazılan kita... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
dicle okumak istiyor.
Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları

"Carl Sagan zamanımızın en parlak bilim adamlarından biridir... İçinde varlığımızı sürdürdüğümüz akıllara durgunluk veren Kozmos'un sonsuzluğunu dile getirirken bilimin geçmişine, şimdiki zamanına ve geleceğine ilişkin muhteşem bir eser yaratmış." - Associatel Press

"Alanında göz kamaştırıcı, önerilerinde kışkırtıcı. Bu kitabı okuyan herkesin, etkisi altında kalacağından hiç kuşkum yok." - The Miami Herald

"Sagan edebi bir coşkuyla yazıyor. Harika bir eser. İnsan aklının tüm noktalarına değinen Kozmos gerçek olmayacak kadar gerçek." - The Cleveland Plain Dealer

"Carl Sagan zamanımızın en parlak bilim adamlarından biridir... İçinde varlığımızı sürdürdüğümüz akıllara durgunluk veren Kozmos'un sonsuzluğunu dile getirirken bilimin geçmişine, şimdiki zamanına ve geleceğine ilişkin muhteşem bir eser yar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
dicle okumak istiyor.
Mesaj

(İç kapaktan)
İnsanlık yüzyıllardır Dünya'nın ötesinde yaşam ve akıllı yaratıklar olduğunu hayal etmiştir. Bilim adamları son on yıllar boyunca bunu gökyüzünün her köşesinde aramışlar, çok gelişmiş radyo teleskoplardan oluşan Argus Projesi yıllardır evrenin herhangi bir yerinde dünyadışı akıllı yaşam olduğunu belirtecek bir sinyal almak için uğraşmaktadır.

Bir öğleden sonra insanlık tarihi birden bire ve sonsuza dek değişiyor artık. Böylesine uzun zamandır beklenen mesaj gelmeye başlamıştır.

Temaz kurulmuştur. Dünyadan 26 ışıkyılı uzaklıkta Vega yıldızı yakınlarından biri ya da bir şey hiç beklenmedik bir mesajla bize yalnız olmadığımızı bildirmektedir.

Cosmos kitabıyla milyonlarca okuru ve televizyon seyircisini büyülemiş olan Carl Sagan, Mesaj'ıyla insanlığın başka zeki yaratıklarla ilk karşılaşması en büyük serüvenini usta bir biçimde, büyük bir hayalgücüyle gözler önüne sermektedir. Ancak roman yalnızca insanlarla dünyadışı yaratıklar arasındaki temas konusunu değil, Dünya'da, kendi kendimizle ve birbirimizle olan ilişkilerimizi dile getirmektedir.

Argus Projesi Müdürü olan Eleanor Arroway, insanlık tarihinin bu bölümünün kapandığını anlayan ilk kişidir. Mesaj'ın şifresinin çözümünü sağlayan ve dünya liderlerini bunu bir tehdit olarak görmemeleri için ikna eden Arroway mesaj karşısında kendi yaşamının değiştiğini görecektir.

H.G.Wells'ten bu ana anlatım gücünü ve bilimsel hayalleri böylesine şaşırtıcı bir biçimde birleştiren bir roman yazılmamıştır.

Cosmos'ta evreni anlatan Carl Sagan, Mesaj'da evrenin ve bizim geleceğimizi dile getirmektedir.

(İç kapaktan)
İnsanlık yüzyıllardır Dünya'nın ötesinde yaşam ve akıllı yaratıklar olduğunu hayal etmiştir. Bilim adamları son on yıllar boyunca bunu gökyüzünün her köşesinde aramışlar, çok gelişmiş radyo teleskoplardan oluşan Argus Projesi yıll... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
dicle kütüphanesine ekledi.
Parfümün Dansı

'Oyunculuk uçarılık değil, bilgeliktir' diyerek çılgınlık derecesinde 'oyuncul' romanlar yazan Tom Robbins, bu romanda hayatımızı var eden en temel kavramlar hakkında düşünmeye ve insanın doğayla ilişkisinin kopma sürecinin anlatıldığı düşsel / tarihsel bir yolculuğa çağırıyor bizi. Batı'dan Doğu'ya, oradan da Yeni Dünya'ya uzanan, ölümsüzlüğü kovalayan ve yüzyıllar süren bir yolculuktur bu. Batı, acı çekmeyi seven, mantığa, bireyciliğe ve üretime tapınanların diyarıdır. Doğu, aşka, boş zamana, münzeviliğe, bilinmezliğe hayatında yer veren insanların yaşadığı su ve parfüm diyarıdır. Yeni Dünya'da ise sadece 'başarı' ve hırs vardır. Yolculuğun en ilginç kişisi ise keçi ayaklı, zevk ve bereket tanrısı Pan'dır. Pan, insanların duyguları ile düşünceleri arasına duvar çekmeleri, yaşamak yerine, cennete kabul edilmek ve doğayı tahakküm altına almak için çalışmaları; dans, müzik ve aşkla ilgilenmek yerine, doğru ve yanlışla uğraşan Aristo, İsa ve Descartes'a inanmaları ile gücünü yitiren bir tanrıdır. Aynı zamanda Bay Mantıksız, Bay İçgüdü, Bay Hayvani Sır, Bay Çingene, Bay Korku, Bay Aydedeye Havlayan, Bay Şaşırtıp Kaçan, Bay Mastürbasyon, Bay İnatçı Güç, Bay Küstahlık, Bay Doğa En İyisini Bilir...dir.

'Oyunculuk uçarılık değil, bilgeliktir' diyerek çılgınlık derecesinde 'oyuncul' romanlar yazan Tom Robbins, bu romanda hayatımızı var eden en temel kavramlar hakkında düşünmeye ve insanın doğayla ilişkisinin kopma sürecinin anlatı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
dicle okumak istiyor.
Cesur Yeni Dünya

Cesur yeni Dünya bizi Forddan sonra 632 yılına götürür. Bu dünyanın cesur insanları kapısında Cemaat, Özdeşlik, İstikrar yazan Londra Merkez kuluçka ve Şartlandırma Merkezinde üretilirler. Kadınların döllenmesi yasak ve ayıp olduğu için, annelik ve babalık pornografik birer kavram olarak görülür. Toplumsal istikrarın temel güvencesi olan şartlandırma hipnopedya uykuda eğitim ile sağlanır. Hipnopedya seyesinde herkes mutludur; herkes çalışır ve herkes eğlenir. Herkes herkes içindir.

Cesur yeni Dünya bizi Forddan sonra 632 yılına götürür. Bu dünyanın cesur insanları kapısında Cemaat, Özdeşlik, İstikrar yazan Londra Merkez kuluçka ve Şartlandırma Merkezinde üretilirler. Kadınların döllenmesi yasak ve ayıp olduğu için, annelik ve b... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

dicle şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.