cnnhsni

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

cnnhsni bir değerlendirme yaptı.
Kör Baykuş

4

Vakti zamaninda yazmış olduğum bir yazı için çok sevgili bir buyuğum,Sadik Hidayet okudunmu sen hiç,okudun da ondan mi ilham aldin die sormuştuO gün bügündür Sadık Hidayet okumak istemiştim..
Iran edebiyatınin önemli, hatta en önemli yazarlarından Sadık Hidayet ile Kôr baykus romani vesilesi ile tanişmiş olmanin keyfini yaşiyorum şu an..
Kitap ,nerde,kimde ve nasıl başliyor,gelişmesi ne yönde ve nasil biteceğinı,okur hic anlayamayacak,çunku belli bir mekan ve zamani yok,tek sabit olan ana kahramanin karanlik ve hastalıkli,izdirap çeken ruh halidir..
Ana kahramanin ruh halini ,(çoğu okur da eminim bu fikirdedir)yazarın sahsi ruh haliyle özdeşleştirmemek imkansiz.Biografisi ile ilgili pek az bilgi olmasina rağmen,Londrada bir dairede intihar etmiş olmanin gerçeği,ana kahramanin ,kitap boyunca intihar ve ölüm eğilimleri,bir noktada romanin tamamen kurgudan ibaret olmadiği fikrini uyandirdi bende.
Kitap tamamen kişinin iç dünyasi,duygulari,hastalıkla savaşi üzerinde gelişir fakat satır aralarında ,din ile ilgili fikirleri ,geleneklerin küçük detaylarıni, kitaptaki kadın profili üzerinden aşka sehvete dair ipuclari yakalanabilir.
Ben acıya,izdıraba,ölüme dair birçok gerçekci cümle ve tespit yakaladim,umarım sizde yakalarsınız..

Vakti zamaninda yazmış olduğum bir yazı için çok sevgili bir buyuğum,Sadik Hidayet okudunmu sen hiç,okudun da ondan mi ilham aldin die sormuştuO gün bügündür Sadık Hidayet okumak istemiştim..
Iran edebiyatınin önemli, hatta en önemli yazarlarından S... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 6 ay
cnnhsni bir test çözdü. Sonuç: 2/5 (%40) doğru.
Sinemaya Uyarlanmış Kitaplar

İlhamını kitaplardan alan filmlere dair...

İlhamını kitaplardan alan filmlere dair...

4 yıl, 6 ay
cnnhsni bir yazarı favorilerine ekledi.

Kierkegaard dindar babasının etkisiyle din eğitimi alarak ve katı bir dini atmosfer içinde yetişti.Tüm yaşamında bu çocukluğun etkisi görülür.Kendisi de dinsel düşünceleri olan birisi olmakla birlikte sürekli din adamlarıyla, kurumlarıyla ve düşünceleriyle çatışma halinde oldu. Mevcut Hıristiyanlığın yozlaşmış olduğunu ileri sürdü ve Hıristiyan inancının tamamen yenilenmesine yönelik eleştiriler geliştirdi. Kierkegaard, din ve Tanrıyı tamamen bireysel bir konu olarak değerlendirdi. Bu yönde giderek sistematik felsefenin bireyi göz ardı eden bütüncüllüğünü de reddetti. Felsefesinde bireyi merkeze aldı.

Kierkegaard dindar babasının etkisiyle din eğitimi alarak ve katı bir dini atmosfer içinde yetişti.Tüm yaşamında bu çocukluğun etkisi görülür.Kendisi de dinsel düşünceleri olan birisi olmakla birlikte sürekli din adamlarıyla, kurumlarıyla ve düşüncel... tümünü göster

4 yıl, 6 ay
cnnhsni bir gruba katıldı.
Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize ... tümünü göster

4 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

cnnhsni şu an ne okuyor?

Mahremiyetin Dönüşümü

%0

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.