beyzaschengen

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

beyzaschengen kütüphanesine ekledi.
Alice Harikalar Ülkesinde

Sıradan, küçük bir kız olanAlice, günlerden bir günyolda tuhaf giyimli bir tavşanla karşılaşır.Tavşan, randevusuna geç kalmamak için koştururken,Alice de onun peşinden bir deliğe dalar ve o anda kendini olağanüstü bir serüvenin içinde bulur. Küçük kız,inanılmaz kahramanlarla dolu Harikalar Ülkesine girmiştir. Alice merakla ve heyecanla gezinmeye başlar;neler görür neler... Okuyun, bayılacaksınız!

******

Alice ablasının yanında, bankta boş boş oturmaktan sıkılmaya başlamıştı. Bir, iki defa ablasının okuduğu kitaba göz atacak oldu. Fakat bunda ne bir resim vardı, ne de bir konuşma. Alice, resim ya da konuşma olmayan kitapların ne yararı var, diye düşündü.Hava çok sıcak olduğu için sersemlemiş ve uykusuda gelmişti. İçin için papatya toplamanın uygun olup olmayacağını düşünüyordu. İşte o sırada kırmızı gözlü, beyaz bir tavşan Alicenin hemen yanından geçti.Bunda olağanüstü bir şey yoktu. Hatta Alice hayvanın, «Eyvah! Eyvah! Çok geç kalacağım!» demesine bile şaşırmadı. Daha sonra düşününce, buna şaşmak gerektiğine karar verdi ama nedense o anda bu durum küçük kıza pek doğal gelmişti.(Kitabın Girişinden)

************

O gün, Alice ve ablası piknik yapmaya gitmişlerdi. Dere kıyısında, bir ağacın altında oturuyorlardı. Ablası yüksek sesle kitap okuyorudu.Alice onun okumakta olduğu kitaba göz gezdirdi. İçinde hiç resim yoktu....

************

Bir tavşan deliğinde başlayan zevkli ve heyecanlı maceralara hazır mısınız? Alice ile birlikte siz de bu harika dünyalara gidin.İlköğretim için seviyelendirilmiştir.Bu eser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 100 Temel Eser listesinde yer alır.

******

Sıradan, küçük bir kız olanAlice, günlerden bir günyolda tuhaf giyimli bir tavşanla karşılaşır.Tavşan, randevusuna geç kalmamak için koştururken,Alice de onun peşinden bir deliğe dalar ve o anda kendini olağanüstü bir serüvenin içinde bulur. Küçük kı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 11 ay
beyzaschengen kütüphanesine ekledi.
Dört Kardeştiler

Milli eğitim, gençlik ve spor bakanlığı talim ve terbiye kurulunun 27.5.1986 tarih ve 4429 numaralı yazısıyla, 1739 sayılı kanun gereği, ilk ve ortaokullara tavsiye edilmiştir. Akşam oluyooor!.. Güneş batıyooor!.. Evli evineeeee!.. Tilki inineee!.. Köylü köyüneee!... Evi olmayan sıçan deliğine!.. Akşam oluyooor..... Mahallenin çocukları, hep bir ağızdan, Akşam oluyor!.. diye bağırıyorlardı. Köy meydanlarını kaplayan alaca karanlık, gittikçe koyulaşıyordu... Çocuklar, bağrışa çağrışa birbirlerinden ayrılıp, sokak aralarındaki evlerine dağılıyorlardı. Sesler gittikçe uzaklaştı, duyulmaz oldu. Bir süre sonra meydan boşaldı. Sokaklar ıpıssız kaldı. Feten, iki yaşındaki kardeşi Yaşarı sırtına bindirmişti, bu yüzden, hızlı yürüyemiyordu. Kız kardeşleri Habibeyle Döndü, ardından geliyorlardı. (Kitabın Girişinden)

Milli eğitim, gençlik ve spor bakanlığı talim ve terbiye kurulunun 27.5.1986 tarih ve 4429 numaralı yazısıyla, 1739 sayılı kanun gereği, ilk ve ortaokullara tavsiye edilmiştir. Akşam oluyooor!.. Güneş batıyooor!.. Evli evineeeee!.. Tilki inineee!.. K... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl
beyzaschengen kütüphanesine ekledi.
Gümüş Patenler

Çok zaman önce Hollandada soğuk bir eylül sabahı, yoksul giyimli iki çocuk donmuş bir kanalın kıyısına çömelmişlerdi.Güneş henüz doğmamıştı. Ama ufuktaki kurşuni duman yavaş yavaş aralanıyor, doğan günün aleviyle giderek aydınlanıyordu. Çalışkan Hollandalılar sevinçle yeni doğan güne kendilerini hazırlıyorlardı. Dolu sepetlerini başlarının üzerinde taşıyan köylü kadınları kanalın ayna gibi parıldayan yüzeyinden hafif adımlarla, kayarcasına geçip gidiyordu ara sıra. Neşeli bir delikanlı patenle kayarak işyerine giderken, çömelmiş titreşen çocuklara tatlı tatlı gülümsemeden edemedi.Bu arada iki kardeş binbir güçlükle ayaklarına bir şeyler bağlamaya uğraşıyorlardı. Bunlar bildiğimiz paten değil, kaba saba yontulmuş, altları az inceltilmiş, deliklerinden deri ipler sarkan tahta parçalarıydı.(Kitabın Girişinden)

Çok zaman önce Hollandada soğuk bir eylül sabahı, yoksul giyimli iki çocuk donmuş bir kanalın kıyısına çömelmişlerdi.Güneş henüz doğmamıştı. Ama ufuktaki kurşuni duman yavaş yavaş aralanıyor, doğan günün aleviyle giderek aydınlanıyordu. Çalışkan Holl... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl
beyzaschengen kütüphanesine ekledi.
Anneannem Askere Gidiyor

Muzaffer İzgünün, Anneannemin Akıl Almaz Maceraları dizisinin birinci kitabı, Anneannem Askere Gidiyor. İçindeki birbirinden güzel sekiz öyküyü Arsal İmer resimledi.

Muzaffer İzgünün, Anneannemin Akıl Almaz Maceraları dizisinin birinci kitabı, Anneannem Askere Gidiyor. İçindeki birbirinden güzel sekiz öyküyü Arsal İmer resimledi.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl
beyzaschengen kütüphanesine ekledi.
Şeker Portakalı (Zeze, #1)

Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam ve heykeltıraşlara modellik yapmaya, muz plantasyonlarında hamallıktan gece kulüplerinde garsonluğa kadar çeşitli işlerde çalışan Jose Mauro de Vasconcelos'un başyapıtı Şeker Portakalı, "günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü"dür. Çok yoksul bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen, dokuz yaşında yüzme öğrenirken bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayalini kuran Vasconcelos'un çocukluğundan derin izler taşıyan Şeker Portakalı, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zeze'nin başından geçenleri anlatır. Vasconcelos, tam on iki günde yazdığı bu romanı "yirmi yıldan fazla bir zaman yüreğinde taşıdığını" söyler.

Aydın Emeç'in, güzel Türkçesiyle dilimize armağan ettiği Şeker Portakalı'nın başkahramanı Zeze'nin büyüdükçe yaşadığı serüvenleri, yazarın Güneşi Uyandıralım ve Delifişek adlı romanlarında izleyebilirsiniz.

Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam ve heykeltıraşlara modellik yapmaya, muz plantasyonlarında hamallıktan gece kulüplerinde garsonluğa kadar çeşitli işlerde çalışan Jose Mauro de Vasconcelos'un başyapıtı Şeker Portaka... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl
beyzaschengen kütüphanesine ekledi.
Falaka

Bu eser, Ahmet Rasim‘in çocukluk günlerini, okul hayatını, eski İstanbuldaki çocukların nasıl yetiştirildiğini tüm ayrıntılarıyla anlattığı bir anı kitabıdır. O dönemde çocuklara verilen eğitimin ilkel ve yanlış yönlerinin tüm açıklığıyla sergilendiği kitap, bugünün çocukları için hala ibret vericidir.

Bu eser, Ahmet Rasim‘in çocukluk günlerini, okul hayatını, eski İstanbuldaki çocukların nasıl yetiştirildiğini tüm ayrıntılarıyla anlattığı bir anı kitabıdır. O dönemde çocuklara verilen eğitimin ilkel ve yanlış yönlerinin tüm açıklığıyla sergilendiğ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl
Daha Fazla Göster

beyzaschengen şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.