aviendhaa

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
aviendhaa kütüphanesine ekledi.
Kamelyalı Kadın

Gerçek bir aşkın dokunaklı ve yürek burkucu hikâyesi...Hukukçu Mösyö Armand Duvalin yolu bir gün kamelya çiçekleriyle ünlenmiş Matmazel Marguerite Gautier ile kesişir. Armandın kendi halinde bir hukukçu, Margueritein ise bir günlük çiçeklerine sıradan bir ailenin bir aylık geçim kaynağını sarf edebilecek derecede sefahat içinde bir kadın olması, bu iki gencin birbirlerine şiddetle ilgi duymalarını engellemez. Başından çen onca şeye rağmen masumiyetini kaybetmeyen Marguerite, Armand Duval sayesinde hayatında ilk defa şefkâtin izlerini görmüştür çünkü. Kamelyalı Kadının naif öyküsü kuşaklardır o kadar beğenilmektedir ki birçok filme ve tiyatro oyununa konu olmuş, hatta Verdinin ölümsüz eseri La Traviataya kaynaklık etmiştir.

******

Fransız yazar Alexandre Dumas (Dumas père), Gençlik Günahları adlı şiir kitabından sonra Kamelyalı Kadın romanını yayımladı. Bu roman 1852de tiyatroya Diane de Lys adıyla uyarlandı ve 1853te temsil edilerek büyük bir başarı kazandı. Böylece Kamelyalı Kadın, yazarın dram yazarlığında karar kılmasına yol açmıştır.Kamelyalı Kadın, daha sonraları filme de alınmış, Giuseppe Verdinin ilk kez 1853te sahnelenen La Traviata operasına ve Sir Frederick Ashtonın Marguerite and Armand adlı balesine esin kaynağı olmuştur.Dumas, diğer eserlerinde olduğu gibi bu eserinde de, yasak aşkların oluşturduğu yıkımlara yer vermiş; ahlakçı bir çizgi izleyerek ailenin ve evliliğin kutsallığı teması işlenmiştir. Yazarın yaşadığı dönemi ele aldığından, aynı zamanda İkinci İmparatorluk çağının toplumu üstüne ilgi çekici belge niteliğindedir Kamelyalı Kadın.

************

1824de doğan Fransız oyun ve roman yazarı Alexandre Dumas (Fils)nın, kahramanlarına sevecenlikle yaklaştığı ünlü romanı Kamelyalı Kadın, 1848de yayımlandığından beri dünya edebiyatının klasik başyapıtlarından biri olmuştur. Parisli kibar bir fahişenin umutsuz aşk sürüveninin anlatıldığı Kamelyalı Kadın, kısa zamanda kavuştuğu ününü, tiyatrolaştırılarak, sinemaya uyarlanarak da pekiştirmiş ve 1895de ölen yazarının ölümsüzleşmesini sağlamıştır. Özgün Adı La Dame aux Camèlias olan romanda, 19. yüzyıl Parisinin soylular dünyası ile içiçe girmiş olan fahişeler dünyası; soylu bir gencin bir fahişeye olan aşkı çevresinde olanca gerçekliğiyle gözler önüne serilmektedir. Bu ünlü yapıtı Nesrin Altınovanın çevirisiyle yayınlamaktan kıvanç duyuyoruz.

******

Gerçek bir aşkın dokunaklı ve yürek burkucu hikâyesi...Hukukçu Mösyö Armand Duvalin yolu bir gün kamelya çiçekleriyle ünlenmiş Matmazel Marguerite Gautier ile kesişir. Armandın kendi halinde bir hukukçu, Margueritein ise bir günlük çiçeklerine sırada... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
aviendhaa kütüphanesine ekledi.
Aylak Adam

Her şeye “karşı” duran, “karşı” çıkan, “karşı” olan bir adam... Aylak Adam... Bir adı bile yok. “C.” diyor Yusuf Atılgan kısaca.

İnsan her şeye bunca “karşı”yken kendine de “karşı” olmadan nasıl sürdürülebiler bir “karşı” yaşamı?

C., sıradanlığa, tekdüzeliğe, alışılmışın kolaycılığına hiç mi hiç katlanamıyor. Hem farklıyı, hem doğru olanı arıyor. Çabasının boşuna olduğunun da farkında üstelik.

Zor bir karakter, zor bir yaşam, yalın bir roman.

Her şeye “karşı” duran, “karşı” çıkan, “karşı” olan bir adam... Aylak Adam... Bir adı bile yok. “C.” diyor Yusuf Atılgan kısaca.

İnsan her şeye bunca “karşı”yken kendine de “karşı” olmadan nasıl sürdürülebiler bir “karşı” yaşamı?

C., sıradanlığ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
aviendhaa şu an okuyor.
Sevilen

Toni Morrisonun 1988 Pulitzer Edebiyat Ödülünü kazanan bu büyük romanının konusu, Amerikanın iç savaşını izleyen yıllarda Ohioda geçiyor; köle Sethenin ve ailesinin çevresinde dönüyor. Kentuckyde köle olarak bulunduğu bir çiftlikten kaçan Sethe, yakalanacağını anlayınca, beyazlann eline geçmemesi için iki yaşındaki kızını öldürnıeyi yeğler. Ölen küçük kızın ruhunun evde dolaştığına inanan güzel ve gururlu Sethe, bu olayın etkisinden kendisini kurtaramaz. Aradan on sekiz yıl geçtikten sonra Sethenin evine bir genç kız gelir. Yirmi yaşındaki bu ilginç konuk, nereden geldiğini bilmemekte, çatlak sesiyle bir çocuk gibi konuşmaktadır. Setheye taparcasına bağlı olan genç kız, adının Sevilen olduğunu söylemektedir. Roman, Sethenin kölelikten özgürlüğe doğru yaptığı zorlu yolculuğu anlatırken, geri dönüşlerle bu çarpıcı anlatımın içine Sethenin geçmişindeki ürkütücü gerçekleri de katar. Irk aynmının olanca şiddetiyle hüküm sürdüğü günlerde geçen olaylarda, kör inançlarla, ruhlarla dokunınuş roman örgüsü, yoksulluğun ve özgürlük tutkusunun pençesindeki bir ailenin çok katmanlı öyküsünü verirken, bir köle ve bir anne olarak Sethenin çektiği acıları çok irkiltici bir biçimde anlatıyor. 1993 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan Toni Morrisonun lirik, şürsel, zarif ve vurucu bir dille kaleme aldığı bu roman, bir başyapıt.

Toni Morrisonun 1988 Pulitzer Edebiyat Ödülünü kazanan bu büyük romanının konusu, Amerikanın iç savaşını izleyen yıllarda Ohioda geçiyor; köle Sethenin ve ailesinin çevresinde dönüyor. Kentuckyde köle olarak bulunduğu bir çiftlikten kaçan Sethe, yaka... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
aviendhaa okumuş.
Fethullah Gülen'in 40 Yıllık Serüveni

Kim bu Fethullah?...Hikmet Çetinkaya, adamı kendi dilinden deşifre ediyor, başkasının anlatımı değil; dizide Fethullah Fethullahın kimliğini sergiliyor...Ne diyor adam:- Kabede çok sinek vardı, herkesi ısırıyorlardı, bu sinekler beni bir kez ısırmadı...- Komşumuz bizim bahçedeki kazlarımızı dövmüş yaralamıştı, havada bir bulut belirdi, bizim kazları hırpalayan komşunun bahçesine dolu yağdı, ne var ne yok alıp götürdü; köyde başka hiçbir yere yağmamıştı...- Zelzele olmuş, köyde yıkılmadık bina kalmamıştı, hiç kimse evde yatamıyordu, Fahri Kainat Efendimiz, Hazreti Aliye buyurdu, bu köye bir kazık çak dedi, ne zelzele kaldı, ne de korku...Ne olursa olsun, Fethullahçılar Orta Asyadan Amerikaya dek örgütlenmişler, Türkiye siyasal haritasından ve seçim sandığında pazarlık güçleri var...Şimdi Tayyipe oynuyorlar.- İlhan Selçuk-

Kim bu Fethullah?...Hikmet Çetinkaya, adamı kendi dilinden deşifre ediyor, başkasının anlatımı değil; dizide Fethullah Fethullahın kimliğini sergiliyor...Ne diyor adam:- Kabede çok sinek vardı, herkesi ısırıyorlardı, bu sinekler beni bir kez ısırmadı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
aviendhaa okumak istiyor.
Bir Aradayız, Hepsi Bu

Franck genç bir aşçıdır. Büyükannesi tarafından yetiştirilmiştir ve Philibertle aynı evi paylaşmaktadır. Philibert biraz sakardır, biraz kekemedir ve hatta biraz acayiptir. Çok soylu bir Fransız aileye mensup olmakla birlikte, miras kavgalarına neden olan, Parisin göbeğinde 400 mm2lik bir evde oturmakta ve kartpostal satarak yaşamaktadır. Yaşlı Paulette kızıyla dargındır ve yalnızca torunu Franck ile görüşür. Ama, zaman Paulettein aleyhine geçmektedir. Ve Camille geceleri işyerlerinde temizlik yapar. Çok kötü ve küçük bir atölyede yaşar. Çizim yeteneği ise onu hayata bağlayan en önemli etkendir belki de... Bir Aradayız, Hepsi Bu, Anna Gavaldanın sıcacık kaleminden, dört yalnızın kaderlerinin birkaç noktada kesişmesinin öyküsü. Biraz tebessüm, gözpınarlarında biriken birkaç damla yaş ve yalnızlıkların dostluğa dönüştürdüğü yaşama savaşının güçlü, keyifle anlatılmış romanı.

Franck genç bir aşçıdır. Büyükannesi tarafından yetiştirilmiştir ve Philibertle aynı evi paylaşmaktadır. Philibert biraz sakardır, biraz kekemedir ve hatta biraz acayiptir. Çok soylu bir Fransız aileye mensup olmakla birlikte, miras kavgalarına neden... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
aviendhaa okumak istiyor.
Kendini Savunan İnsan

Erich Fromm, bütün kitaplarında ele aldığı insan ana-fikri etrafındaki düşüncelerini açık, anlaşılır ve akıcı bir dille bu kitapta da anlatmaya devam ediyor. Kendimizle uyum içinde yaşadığımız sürece mutlu bir yaşama sahip olabiliriz.Bu kitabı okuduktan sonra, kendinizi yeniden değerlendirerek yeni bir insan tanımlamasına daha sıkı sarılacağınıza inanıyoruz.

Erich Fromm, bütün kitaplarında ele aldığı insan ana-fikri etrafındaki düşüncelerini açık, anlaşılır ve akıcı bir dille bu kitapta da anlatmaya devam ediyor. Kendimizle uyum içinde yaşadığımız sürece mutlu bir yaşama sahip olabiliriz.Bu kitabı okuduk... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

aviendhaa şu an ne okuyor?

Sevilen

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.