Swordwolf

Profil Resmi
Detayları:  Antalya, 35 yaşında,
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 92 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Swordwolf bir yazarı favorilerine ekledi.

ABD'li fantastik edebiyat ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile tanınır.

Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada yaşamaktadır. İyi bir sporcu olan Salvatore, beyzbol, halter ve buz hokeyi ile uğraşmaktadır. Faal olarak hokey koçluğu da yapmıştır. Kendisine yılbaşı hediyesi olarak gelen J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra bilgisayar okumak isteyen Salvatore, edebiyat ve gazeteciliğe yöneldi. İletişim diploması aldığı üniversiteden bir de İngilizce diploması aldı. Yazar olmadan önce barlarda sorun çıkaranları dışarı atarak hayatını kazanıyordu.

İlk basılan ilk romanı 1988'de TSR'dan çıkan Buzyeli Vadisi Üçlemesi'nin ilk kitabi olan Kristal Parçası'dır. New York Times Bestseller listesinden aylarca inmeyen eserlere imzasını attı. Unutulmuş Diyarlar için birçok kitap yazdı. Ayrıca İblis Savaşları Destanı, kendi oluşturduğu kurgusal dünya Corona'da geçen birkaç roman ve Yıldız Savaşları romanları yazdı.

En tanınmış karakterleri arasıda drow Drizzt Do'Urden yer alır.

Romanlara ek olarak Unutulmuş Diyarlar: Şeytan Taşı (Demon Stone) adlı video oyunun da hikâyesini yazdı. Oyun Atari tarafından yayınlandı.

Yoğun ve ayrıntılı savaş sahneleri ile tanınmaktadır. Bunda eski bir boksör ve kabadayı olmasının etkisi olduğu sanılmakta.

ABD'li fantastik edebiyat ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile tanınır.

Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada... tümünü göster

11 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Swordwolf bir yazarı favorilerine ekledi.
11 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Swordwolf bir yazarı favorilerine ekledi.

Tracy Hickman ile beraber kaleme aldıkları Ejderha Mızrağı serisi ünlenmiş olan Amerika’lı bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı, kitap editörü ve yayıncı. 1999 yılında, Pyramid Magazine tarafından kurgu edebiyatı dalında Milenyumun En Etkili İnsanı seçilmiş olan Weis, kurgu edebiyatı tarihinin en çok satan yazarlarından birisi olarak bilinmektedir.
Biyografi


Margaret Weis, 1948 yılında, Independence, Missouri, A.B.D.’de dünyaya geldi. Missouri Üniversitesi’ni bitirmesinin ardından yerel bir yayın şirketinde editör olarak çalışmaya başladı; bir yandan da çocuklara yönelik masal ve hikaye kitapları kaleme almaktaydı.

Üniversitede bir arkadaşının hediye ettiği Yüzüklerin Efendisi kitabı, Weis’in hayatını büyük oranda etkiledi. Kurgu edebiyatına ilgisi böylece başlayan yazar, gazetede yayınlanan, ünlü kurgu kitapları yayınevi TSR’ın editör aradığına dair ufak bir ilanı görerek bu pozisyon için başvurdu.

Romanların yanı sıra masaüstü oyunları için dünyalar da tasarlayan TSR, Weis’in oyun editörü olmak için yaptığı başvuruyu reddettiyse de, kendisini roman editörü olarak farklı bir pozisyonda işe aldı. İş arkadaşı Tracy Hickman ile beraber kendilerini büyük bir üne kavuşturan Dragonlance (Ejderha Mızrağı) serisini burada kaleme almaya başlayan Weis, 1984-1985 yılları arasında serinin temelini oluşturan ilk üç kitabı yazdı; serinin devam kitapları ve yaratılan dünyanın içinde geçen masaüstü oyunlarını da tamamlamasının ardından ortağı Hickman ile beraber 1986 yılında TSR firmasından ayrıldı.

TSR’dan ayrılmalarının ardından Bantam Books firmasına katılan ikili, Ejderhamızrağı gibi büyük ilgi çeken iki seriyi; Karakılıç ve Ölümkapısı Serileri’ni bu firma için kaleme aldı. 1993 yılında kendisine göğüs kanseri teşhisi konulan Weis, bu zorlu hastalığı atlatmayı başardı ve 1996 yılında kendisi gibi yazar olan Don Perrin ile evlendi.

1995 yılında tekrar Ejderhamızrağı dünyasına geri dönen yazar, bu tarihten sonra Dragonlance evreninde geçen onun üstünde yeni yapıta imza attı. Daha çok yazdığı fantastik kurgu yapıtlarla tanınan Weis, başta Star of the Guardians olmak üzere pek çok bilimkurgu eserini de kaleme alarak bu alandaki başarısını da kanıtladı.

Margaret Weis 1999 yılında, Pyramid Magazine tarafından kurgu edebiyatı dalında Milenyumun En Etkili İnsanı seçildi ve 2002 yılında kurgu edebiyatına yaptığı katkılardan dolayı Origins Hall of Fame'e kabul edildi.

Tracy Hickman ile beraber kaleme aldıkları Ejderha Mızrağı serisi ünlenmiş olan Amerika’lı bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı, kitap editörü ve yayıncı. 1999 yılında, Pyramid Magazine tarafından kurgu edebiyatı dalında Milenyumun En Etkili İnsanı s... tümünü göster

11 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Swordwolf bir yazarı favorilerine ekledi.

26 Nisan 1564’de Stratford-Upon-Avon’da doğan Shakespeare’in yaşamı hakkında bildiklerimiz kilise, mahkeme ve tapu kayıtları gibi resmi belgelerle çağdaşlarının onun kişiliği ve eserleri hakkında yazdıklarına dayanır.

Klasik oyunlar ile yazarların yaşamlarını oyunlaştırmada usta bir yazar ve yönetmen olarak kabul edilen tarafından yazılan ve sahnelenen Şu Bizim Will (William Shakespeare'in Yaşamı)adlı oyun, şairin oyunlarına da ilginç bir dramaturjiyle yaklaşmaktadır. william 26 nisan 1616 tarihinde ingilterede stratford - upon-avon da ölmüştür.

26 Nisan 1564’de Stratford-Upon-Avon’da doğan Shakespeare’in yaşamı hakkında bildiklerimiz kilise, mahkeme ve tapu kayıtları gibi resmi belgelerle çağdaşlarının onun kişiliği ve eserleri hakkında yazdıklarına dayanır.

Klasik oyunlar ile yazarların... tümünü göster

11 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Swordwolf okumuş.
Romeo ve Juliet

16. yüzyılda yazılmış olmasına rağmen aradan geçen asırlar Romeo ve Juliet'in ölümsüz aşkını eskitememiş, aksine parlaklığını gün geçtikçe arttırmıştır. William Shakespeare'in gençlik yıllarında kaleme aldığı Romeo ve Juliet, iki düşman ailenin birbirini seven çocuklarının ölümle sonuçlanan mutsuz aşklarını konu alıyor.

Romeo ve Juliet bir maskeli baloda karşılaşır ve ilk görüşte aşık olurlar.
Ama Romeo bir Montague, Juliet ise bir Capulettir ve bu iki aile ezeli düşmandır.
Yıldızı sönük sevgililer önlerine çıkan engelleri aşmaya çalışırken yaşanan trajediyi soluksuz okuyacaksınız.

16. yüzyılda yazılmış olmasına rağmen aradan geçen asırlar Romeo ve Juliet'in ölümsüz aşkını eskitememiş, aksine parlaklığını gün geçtikçe arttırmıştır. William Shakespeare'in gençlik yıllarında kaleme aldığı Romeo ve Juliet, iki düşman ail... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Swordwolf bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

Swordwolf şu an ne okuyor?

Billy Budd

%0

Favori Yazarları (7 yazar)

Favori yazarı yok.