Rose

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Rose okuma durumunu güncelledi.
Aşk

Sayfa: 90/420
%21

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Rose kütüphanesine ekledi.
Kırmızı ve Siyah

Eser Kırmızı ve Siyah adını, askerlerin kırmızı üniformaları ile ruhban sınıfının siyah cüppelerinden alır. Roman, Kral X. Charlesın tahta oturduğu 1820lerin Fransasında geçer. Verrieres Köyündenjulien Sorel isimli akıllı, yükselme tutkuları ile dolu bir gencin hayatını ve 19. yüzyıl Fransasının bütün kesimlerine yönelik gerçekçi eleştirilerini kâğıda döker Stendhal... Stendhal, 19. yüzyıl Fransız edebiyatını saran romantik gerçekçiliğin en ilerici görüşlere sahip yazarı sayılabilir. Yazar, devrim öncesi aydınlanma düşüncesine ve ideallerine bağlıydı. Üstelik içinde yaşanılan dönemin geçiciliğine ve 1880lerden sonra burjuva kültürünün evrimleşeceğine dair bir inancı vardı. Eserdeki anlatımında zaman zaman burjuva toplumunun hırslarına, bayağılıklarına kapılsa da, ahlâkı, çalışkanlığı ve gerçekçiliğiyle dönemini çok iyi anlatmıştır...


************

1830da yayımlanan ve Türkçeye ilk kez 1941de çevrilen Kırmızı ve Siyah, 19. yüzyıl Avrupa edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Fransız romancı Stendhalin (1783-1842) başyapıtıdır.
Restorasyon döneminde, devrimden önceki gibi yaşamaya çalışan Fransız toplumunun iç karartıcı tablosunu sunan Kırmızı ve Siyah, güncellikten yola çıkan ve bir ayna olarak toplumu olanca gerçekliğiyle yansıtan bir romandır. Romanın kahramanı Julien Sorel sıradan bir isyancı değil, tüm zamanların evrensel bir kahramanıdır.
Yayınevimiz, aydınlıkla karanlığın savaşımının eşsiz romanı Kırmızı ve Siyahı kıvançla sunar.

************

Stendhalin yaşanmış bir ya da iki olayı birleştirerek kaleme aldığı bu romanın baş kahramanı Julien Sorelin yazar ile birçok yönden örtüştüğü ileri sürülür. Orta sınıftan bir genç olan Julien, papaz okuluna devam ederken çocuklarına ders verdiği belediye başkanının karısı ile dedikodulara yol açan bir ilişki kurar. Parise gider. Orada da kendine kapılarını açan aristokrat bir ailenin kızı ile yaşadığı aşk, onu hayatın girdaplarına sürükleyecektir. Gururlu, kibirli, asi, ödünsüz bu genç adam, kendi bireysel değerleri soylu sınıfın değer yargılarına çarptıkça geri püskürtülür. Hastalıklı gibi görünen psikolojisi, belki de toplumsal yarılmışlıklara bir isyandır. Hayatı, yanından ayırmadığı iki bavuluna sıkıştırmış, ömrünün son yıllarını küçük bir İtalyan kentinde konsolosluk görevinden aldığı üç beş kuruşla sürdürmek zorunda kalmış Henri Beyle (Stendhal), aynen Julien Sorel gibi ödünsüz, aksi, ömür boyu aşkı aramış, kendini kabul ettirmek istemiş ve hep yalnız kalmış, istediği, düşündüğü gibi değil, yaşayabildiği gibi yaşamıştı. Kırmızı ve Siyah: Yaşamak deli bir yürekten fazlasını ister.

Eser Kırmızı ve Siyah adını, askerlerin kırmızı üniformaları ile ruhban sınıfının siyah cüppelerinden alır. Roman, Kral X. Charlesın tahta oturduğu 1820lerin Fransasında geçer. Verrieres Köyündenjulien Sorel isimli akıllı, yükselme tutkuları ile dolu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Rose kütüphanesine ekledi.
Kadın Yemek Ve Tanrı

Sadece yemeden duramayan herkes değil , kurtulmak istediği her türlü bağımlılığını , onları sınırlayan ve sorgulanmayan inançlarını daha iyi bir yol için kullanmak isteyen herkes bu kitabı okumalı.
Ve aynı zamanda hayatında bir kez olsun hayatın anlamını merak etmiş ve/veya Tanrı'yı sorgulamış veya Tanrı'nın onu terk ettiğini düşünmüş herkes bu kitabı okumalı.
Diyet yapmak bana bir amaç veriyordu. Tıkınmaksa başka biri olmak için gösterdiğim acımasız çabadan bir kurtuluş yoluydu.
Hayatla ilgili umutsuzluğumu uyuşturucu, alkol veya mağaza hırsızlığı ile de ifade edebilirdim ama ben bunların yerine çikolatayı seçmiştim.
Diyet yapmak dua etmek gibiydi: Dinleyen için hüzünlü bir çığlıktı: Şişman olduğumu biliyorum. Çirkin olduğumu biliyorum. Disiplinsiz olduğumu biliyorum. Ama bakın ne kadar çok çaba sarf ediyorum. Bakın kendimi nasıl kısıtlıyorum, yoksun bırakıyorum, cezalandırıyorum.
Bazı insanların Tanrı kelimesini tartışmalı ve potansiyel bölücü bulduklarının ve bazılarının Tanrı'yla son derece tatminkâr bir ilişki içinde olduklarının bilincindeyim. Ancak bu kitapta bu kelimeyi kullanıyorum çünkü sessizlik, şiir veya en basit olarak her zaman orada olanı hissederek bilebileceğimiz halde, beyinlerimizle içine işleyemeyeceğimiz geniş ve gizemli bir enginliği çağrıştırıyor.
"Diyeti kaybetmeye mahkûm olduğunuz bir savaş olarak gören sizler için müthiş bir kitap Kadın, Yemek ve Tanrı. Yemekle olan ilişkimi düşündüğümde bu kitap bana bambaşka bir pencere açtı. Kilolu olmanızın gerçek sebeplerini gösteren bu kitap adeta bir mucize."
Oprah Winfrey
Yemek ile olan ilişkiniz kendinizle, hayatla, dünyayla olan ilişkinizdir.
Gerçek aşk, gerçek değişim, gerçek mutluluk, gerçek özgürlük için
KADIN, YEMEK VE TANRI

Sadece yemeden duramayan herkes değil , kurtulmak istediği her türlü bağımlılığını , onları sınırlayan ve sorgulanmayan inançlarını daha iyi bir yol için kullanmak isteyen herkes bu kitabı okumalı.
Ve aynı zamanda hayatında bir kez olsun hayatın an... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Rose kütüphanesine ekledi.
İyi Eşler Küçük Kadınlar 2

Hikayemizin devamına geçmeden önce, Megin düğününe anılarımızı tazeleyerek gidebilmemiz için March Ailesi hakkında biraz dedikodu yapmaya ne dersiniz? Öncelikle bazı yaşlıların bu hikayede aşk konusunun üzerinde fazla durulduğunu söyleyeceklerini tahmin ettiğimi belirteyim. Onlara hak vermemek mümkün değil. Ancak gençlerin buna bir itirazlarının olacağını hiç sanmıyorum. Bayan Marchın söylediklerine de katılıyorum: Evimizde dört genç kız yaşarken ve yakışıklı, genç bir komşumuz varken, bundan daha doğal ne olabilir?

Hikayemizin devamına geçmeden önce, Megin düğününe anılarımızı tazeleyerek gidebilmemiz için March Ailesi hakkında biraz dedikodu yapmaya ne dersiniz? Öncelikle bazı yaşlıların bu hikayede aşk konusunun üzerinde fazla durulduğunu söyleyeceklerini tah... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Rose kütüphanesine ekledi.
Karatay Diyeti

Hocaların hocası diye kabul edilen Prof. Dr. Canan Efendigil Karataydan kendi yöntemleriyle geliştirdiği sağlıklı beslenerek kilo vermenim abcsi kitabı Karatay Diyeti. Daha önce yayımladığımız Taş Devri Diyeti ve 7den 70e Taş Devri Diyeti kitaplarının yazarı Ahmet Aydının da hocası olan Prof. Dr. Cana Efendigil Karatay sağlık, beslenme ve diyet konusunda alanında otorite kabul ediliyor

Hocaların hocası diye kabul edilen Prof. Dr. Canan Efendigil Karataydan kendi yöntemleriyle geliştirdiği sağlıklı beslenerek kilo vermenim abcsi kitabı Karatay Diyeti. Daha önce yayımladığımız Taş Devri Diyeti ve 7den 70e Taş Devri Diyeti kitaplarını... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
Rose kütüphanesine ekledi.
Her Çocuğun Bir Yıldızı Var

Erken büyümek isteyen çocuklar daha az oyun oynar. Kuşlarla araları iyi sayılmaz. Çiçeklerle konuşmaktan canları sıkılır. Çocuk olmak, bulutların üstünde yaşamaktır. Bazen, gökyüzünde küçük mavi bir yıldız olur arkadaşları. Bazen de hayatı öğreten aynayı ceplerinde taşırlar. Kardan adam sıcacık evlerine girsin diye gece kapıyı açık bırakırlar hep. Yaşları ve bedenleri küçük olmasına karşın, üstün yetenekleri sayesinde, çoğunlukla arkadaşları yetişkin insanlardır. Her Çocuğun Bir Yıldızı Varda, her zaman harika çocukların çocukluk günleri anlatılıyor.

Erken büyümek isteyen çocuklar daha az oyun oynar. Kuşlarla araları iyi sayılmaz. Çiçeklerle konuşmaktan canları sıkılır. Çocuk olmak, bulutların üstünde yaşamaktır. Bazen, gökyüzünde küçük mavi bir yıldız olur arkadaşları. Bazen de hayatı öğreten ay... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 3 ay
Daha Fazla Göster

Rose şu an ne okuyor?

Aşk

%21
Sayfa 90.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.