Ersin

0 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Ersin okumuş.
Tapınak Şövalyeleri (Görünmeyen İmparatorluk)

Tapınak Şövalyeleri, Avrupa’nın gidişatını, dolayısıyla da dünyanın gidişatını etkileyen güçlü bir akım. Ortaçağ’ı şekillendiren bütün olayların perde arkasında onlar var. Reformculuk, Aydınlanmacılık gibi hareketlerin mimarlarıda onlar.

Hümanistler, Gül-Haçlar, Masonlar, Kabalacılık, Tapınakçıların görünen bir kaç yüzünden bazıları. Dante, Kristof Kolomb, Goethe, Vasco da Gama, Galileo, Newton, Sir Francis Bacon, John Dee, Mozart, Voltaire, Faucault, Jules Verne, Martin Luther, Calvin, Napolyon, Harry S. Truman vs. bilinen kimi Tapınakçılar.

Avrupa’nın, hatta bir anlamda dünyanın gerçek tarihi, “Tapınak Şövalyeleri’nin tarihinde gizli” desek sanırım abartmış olmayız. Bu gizemli tarihi ve dünyayı tanıdıkça siz de bu yargıya hak vereceksiniz.

Bir Plan’ları uğruna, kendilerini feda edip, tarikatı yer altına indiren, Plan’ı gerçekleştirmek için altı yüz yıllık bir serüvene dalan; bilmeyenler için insanın başını döndüren bir karmaşıklığa, bilenler için ise sistematik bir düzene sahip Tapınak Şövalyeleri, gerçekten de, “baş döndürecek ve soluk kesecek” türden bir konu.

Bu kitapta ayrıca Tapınak Şövalyeleri ile bağlantılı olarak, Haşhaşinler, Meymuniler, Mezdekçiler, Mecusiler, Zerdüştler, Haçlı Seferleri, Süleyman Mabedi, Selahaddin Eyyübi, Keltler, Druidler bütün gizemleriyle, ilginç tarihleriyle ve Tapınak Şövalyeleri’ne olan etkileriyle ele alınmıştır.

Esrarengiz, ama gerçek bir dünya bu kitapta sizi bekliyor.

Tapınak Şövalyeleri, Avrupa’nın gidişatını, dolayısıyla da dünyanın gidişatını etkileyen güçlü bir akım. Ortaçağ’ı şekillendiren bütün olayların perde arkasında onlar var. Reformculuk, Aydınlanmacılık gibi hareketlerin mimarlarıda onlar.

Hümanistl... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Ersin okumuş.
Martı Jonathan Livingston

Durgun denizin minik dalgacıkları üzerinde, güneşin altın gibi ışıldadığı pırıl pırıl bir sabahtı. Sahilden bir mil uzaklıkta, denizi kucaklarcasına ilerleyen bir balıkçı teknesi, martılara kahvaltı zamanının geldiğini haber veriyordu. Binlerce martı, bir lokma yiyecek için mücadeleye girişmişti bile. İşte zor bir gün daha başlıyordu.

Durgun denizin minik dalgacıkları üzerinde, güneşin altın gibi ışıldadığı pırıl pırıl bir sabahtı. Sahilden bir mil uzaklıkta, denizi kucaklarcasına ilerleyen bir balıkçı teknesi, martılara kahvaltı zamanının geldiğini haber veriyordu. Binlerce martı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Ersin okumuş.
Sol Ayağım (Sol Ayağım, #1)

Christy Brown, beyin felcinin bir kurbanı olarak dünyaya geldi. Buna rağmen, yardıma muhtaç bu küçük bebek, İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücünü ve duyarlı zekâsını barındırmaktaydı.Bu, Christy Brownın kendi hikâyesidir. Yazarın, sol ayak parmaklarıyla yazmayı, resim yapmayı ve daktilo kullanmayı öğrenmek için çocukluğunda gösterdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Bu tarzda yazdığı diğer bir kitabı Down All The Days en çok satan kitaplar arasına girmiştir.Sol Ayağım; Christy Brownı Daniel Day-Lewisin canlandırdığı, çok başarılı bir filme konu edinilmiştir.Sürükleyici, eğlenceli ve ilham verici.Irish TimesErdemli ve hiçbir şekilde yozlaştırılmamış bir cesaret öyküsü.Sunday Times

******

Chiristy Brown doğuştan beyin felci kurbanıydı.Ancak bu talihsiz küçük bebek İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücüne ve duyarlı zekasına sahipti.
Bu,Chiristy Brownın kendi yaşam öyküsüdür.Brown,çocukluğunda okumayı,yazmayı,resim yapmayı ve nihayet daktilo kullanmayı öğrenmek için verdiği mücadeleyi ve bütün bunları sol ayağını kullanarak nasıl yaptığını anlatıyor.
Chiristy Brownın benzer bir biçimde kaleme aldığı Dream All The Days adlı eseride çok satan kitaplar listesine girmeyi başarmıştır.


************

Sol Ayağım Christy Brownın kendi hikayesidir. O beyin felçli doğdu. Aslında bu aciz, dili dışarı sarkan bebek, İrlanda Edebiyatının devleri arasında yer alacak bir yazarın parlak hayal gücünü ve duyarlı aklını gizliyordu. Christy Brown, Sol Ayağımda okumayı, yazmayı, resim yapmayı ve nihayet sol ayağının parmağı ile daktilo yazmayı öğrenmek için çocukluğunda verdiği mücadeleyi anlatıyor.

******

Christy Brown, beyin felcinin bir kurbanı olarak dünyaya geldi. Buna rağmen, yardıma muhtaç bu küçük bebek, İrlanda edebiyatının devleri arasında yerini alacak bir yazarın muhteşem hayal gücünü ve duyarlı zekâsını barındırmaktaydı.Bu, Christy Brownın... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Ersin okumuş.
Allah De Ötesini Bırak

Allah De Ötesini Bırak

Allah her şeyden haberdardır, sanmayın ki size yapılan haksızlığa kayıtsız kalıyor. O, size bir annenin evladına yaklaştığı merhametten daha fazla merhamet duyandır. Duanın karşılığını takip etmeden "Allah de ötesini bırak". Kul Rabbini imtihan etmez. Ona tevekkülle yaklaştığında rahmetini tüm hücrelerinde hissedeceksin.

Karşında o kadar çok maskeli insan var ki onları tanımak için yoruluyorsun. Şayet dikkat edersen güzel olan bir şey var; o senin hakkını aldıkça, sen onun sevaplarından kazanıyorsun. O halde kaybettim diye üzülme, biraz daha derin bakarsan, aslında kazandığını fark edeceksin!..

Aşık olcaksın evet ama kalbini Allah aşkıyla yakacaksın...
Dünyanın geçici olduğunu, biteceğini İDRAK edeceksin; sadece sonsuz kudrete bağlanacaksın.
Allaha bağlı yaşayacaksın. İşte Uğur Koşar bu kitap da sana herkes gibi Allahı anlatmıyor Onu adeta hissettirip yaşatıyor!..
Psikolog Cavidan Ebru Kızıl

Yirmi yıldır terapi deneyimlerimde elde ettiğim sonuçlardan biri şudur ki; eksik olan parçaları yitirdiğini düşünen ve bunları arayarak çıkmazlara giren ve bunun da dışarıda olduğunu sanan çok büyük bir çoğunluk çeşitli psikolojik sorunlarla ruh sağlıklarını bozmuştur. Bu büyük çoğunluğa eserlerinde ve görüşlerinde öze dönüş yolunda katkı sağlayan, aradıklarını bulabilme cesareti ve ışığı olan Uğur Koşar Dostuma "Allah De Ötesini Bırak" ile özlerine dönebilmesi adına ışık olan eserinden dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyorum...
Uzm. Psikolog Abdullah Topal

Allah De Ötesini Bırak

Allah her şeyden haberdardır, sanmayın ki size yapılan haksızlığa kayıtsız kalıyor. O, size bir annenin evladına yaklaştığı merhametten daha fazla merhamet duyandır. Duanın karşılığını takip etmeden "Allah de ötesini b... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Ersin okumuş.
1'inci Porsiyon Tavuk Suyuna Çorba - Yüreğinizi Isıtacak 84 Öykü

Amerika'nın en sevilen iki hatibi, insanların yüreklerini ısıtan, en sevilen ve en iyi öyküleri bu kitapta toplamışlar. Canfield ve Hansen, yaşadığınız kötü anlarla başa çıkabilmeniz için sizi espri, bilgelik, ümit ve kudretle tanıştırıyorlar. Özenle seçilmiş öyküler yolunuzu aydınlatacak ve neyin mümkün olduğuna ilişkin örnekler sunacak.Bu konuya parmak basmak, bir arkadaşınıza ilham kaynağı olmak, bir çocuğa birşeyler öğretmek istediğinizde, yürek ısıtan bu hazineden amacınıza uygun bir öykü bulabileceksiniz.

Amerika'nın en sevilen iki hatibi, insanların yüreklerini ısıtan, en sevilen ve en iyi öyküleri bu kitapta toplamışlar. Canfield ve Hansen, yaşadığınız kötü anlarla başa çıkabilmeniz için sizi espri, bilgelik, ümit ve kudretle tanıştırıyorlar. Ö... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Ersin okumuş.
Otomatik Portakal

Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum...

Cockney dilinde (İngiliz argosu) bir deyiş vardır. Uqueer as as clockwork orange. Bu deyiş, olabilecek en yüksek derecede gariplikleri barındıran kişi anlamına gelir. Bu çok sevdiğim lafı, yıllarca bir kitap başlığında kullanmayı düşünmüşümdür. Bir de tabii Malezya'da canlı anlamına gelen orang sözcüğü var. Kitabı yazmaya başladığımda, rengi ve hoş bir kokusu olan bir meyvenin kullanıldığı bu deyişin, tam da benim anlatmak istediğim duruma, Pavlov kanunlarının uygulanmasına dayalı bir hikâyeye çok iyi oturduğunu düşündüm.
Anthony Burgess

Karabasan gibi bir gelecek atmosferi... Geceleyin sokaklara dehşet saçan, yaşamları şiddet üzerine kurulu gençler... Sosyal kehanet? Kara mizah? Özgür iradenin irdelenişi?.. Otomatik Portakal bunların hepsidir. Aynı zamanda hayranlık verici bir dilsel deneydir, çünkü Burgess anti-kahramanı için yeni bir dil yaratır: Yakın geleceğin argosu nadsatV... ve Stanley Kubrick'in muhteşem film uyarlaması, yirminci yüzyılın kült eserlerinden biri olan bu romanın şöhretini pekiştirmiştir.

Anthony Burgess (1917-1993) İngiliz romancı, besteci, eleştirmen. 1959 yılında Burgess'a ameliyat edilemez bir beyin tümörü tanısı ve bir yıldan az ömür biçildi. İlk karısı Lynnei'n geçimini sağlamaya kararlı olan Burgess öfkeyle masaya oturup 12 ay içinde beş buçuk roman yazdıktan sonra teşhisin yanlış olduğu anlaşıldı. Bu arada artık tanınan bir yazar olmuştu. 50'den fazla roman ve kitap yazdı.

Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum...

Cockney dili... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
Daha Fazla Göster

Ersin şu an ne okuyor?

Ersin şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.