Elçinytn

2 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 4 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Elçinytn, funda uzunköprü adlı üyeyi takibe aldı.
8 yıl, 8 ay
Elçinytn, Peri.. adlı üyeyi takibe aldı.
8 yıl, 8 ay
Elçinytn okumak istiyor.
Tutunamayanlar

Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Tutunamayanlar'ı Berna Moran, hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı olarak niteler. Moran'a göre Oğuz Atay'ın mizah gücü, duyarlılığı ve kullandığı teknik incelikler, Tutunamayanlar'ı büyük bir yeteneğin ürünü yapmış, yapıttaki bu yetkinlik Türk romanını çağdaş roman anlayışıyla aynı hizaya getirmiş ve ona çok şey kazandırmıştır. Küçük burjuva dünyasını zekice alaya alan Atay saldırısını, tutunanların anlamayacağı, red edeceği türden bir romanla yapar. Tutunamayanlar, 1970 TRT Roman Ödülünü kazanmıştı.

Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Tutunamayanlar'ı Berna Moran, hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı olarak niteler. Moran'a göre Oğuz Atay'ın mizah gücü, duyarlılığı ve kullandığı teknik incelikle... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 8 ay
Elçinytn bir yazarı favorilerine ekledi.

Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi yayınlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanıdır. Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını inceler.

Mersin'in Silifke kasabasında 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve ortaokulu orada bitirmiştir. Ankara ve Kırklareli'de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yapmıştır.

Türkiye'de Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde çalışmış, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Californiya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev almıştır.

1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde Californiya Eyalet Üniversitesi'nde görev yapmıştır. 1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, anababalara ve işadamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemektedir.Psikoloji üzerine bir çok kitap yazmıştır ve bunların hepsi eğitici kitaplardır.

Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi yayınlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanıdır. Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile Türk insanının düşü... tümünü göster

8 yıl, 11 ay
Elçinytn bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
Elçinytn okumuş.
Aşkullah

"Allah'tan geldik Allah'a gideriz." (Bakara/156)

Kulluk bir iman ve aşk yolculuğudur.
Aşk yolculuğuna tasavvufun "Aşkullah" zikri ile varılır. Tasavvufta bahsedilen tüm yol mertebeleri, her insanda mevcuttur. Peki, neden bu farkındalığa ulaşamıyoruz? Aşkullah'a ulaşmak ile ulaşmamak arasındaki fark nedir?

Buradaki fark, bunların 'bilincinde olarak yaşamak' ile 'farkında olmadan yaşamak' arasındaki farktır.

Elinizdeki bu kitap "Bütün kitaplar tek bir kitaba açılan kapıdır." düsturunca yüreğinizdeki aşk yolculuğunu cümle cümle Aşkullah'a vasıl olmanız için naif bir dille yazıldı.

Ve ömür boyu hafızalara nakşedilecek aşk dolu manalarla ruhunuzu manevi iklimlere taşıyacak bir görev üstleniyor.

Aşk içre okumanız dileğiyle.
-Sinan Yağmur-
(Tanıtım Bülteninden)

"Allah'tan geldik Allah'a gideriz." (Bakara/156)

Kulluk bir iman ve aşk yolculuğudur.
Aşk yolculuğuna tasavvufun "Aşkullah" zikri ile varılır. Tasavvufta bahsedilen tüm yol mertebeleri, her insanda mevcuttur. Peki, n... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
Daha Fazla Göster

Elçinytn şu an ne okuyor?

Elçinytn şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.