Zeytindağı

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Bütün kitabın özü : İlim ve vatan adamı olunuz.

Profil Resmi
9 puan

tarihimizden ibret almamızı sağlayavcak mükemmel bi kitap

Profil Resmi
10 puan

http://kitapeylemi.blogspot.com/2013/11/102-zeytindagi-falih-rifki-atay.html

7 puan

Yakın tarihimizi merak edenlere önerebileceğim bir kitap Zeytindağı.Cemal Paşa'nın emir subayı olarak o günlerin yakın tanığı Falih Rıfkı'nın anılarından derlenmiş.Mehmetçiğin Yemen,Aden,Kanal'da Gazze'de Arap çöllerinde nasıl kırdırıldığının belgeseli.

10 puan

Suriye, Kudüs, Filistin Yemen cephelerinde milletimizin yaşanmışlıklarını görmek çektiklerini anlamak adına tarihimize ışık tutan belge niteliğinde bir kitap.Türk milleti evlatlarının atalarını anlaması açısından okunması gereken bir kitap.

Profil Resmi
2 puan

Kitabı zor bitirdim diyebilirim. Gerek kitabın tanıtım yazılarında gerekse okuyucu yorumlarında çok akıcı bir üslubu olduğu söylense de dilini anlamak oldukça zordu ve bu nedenle zor bitirdim diyebilirim.
Ama bir yorumda görmüştüm sanırım yayınevi sadeleştirme adına bir şeyler yapmış o nedenle anlaşılmıyor.
Kitapla ilgili ayrıntılı notlarımı blogumda yazmayı düşünüyorum.

8 puan

Koca imparatorluğun hazin sonunu , çöküşünü, mükemmel bir Türkçe ile anlatmış Falih Rıfkı.
Yine tanık olduğu manzarayı, anılarıyla okuyucuya sunmuş.
Dili gerçekten çok hoş, okurken yer yer tikanabilirsiniz ama devam ettikçe dilin ne derece güzel tesir ettiğini görürsünüz.
Talat Paşa, Cemal Bey , Enver Paşa gibi kişiliklerin anilarla analizi bizlere sunulmuş, koca imparatorluğun, Mehmetçiğin kutsal topraklarda uğradığı hezimet okirken içimizi burkmuştur.
Geride birakilanlar , bu ugurda can verenler...
Enver Paşa nin kitapta sadece Almanca bildigi icin Alman yanlisi tutum sergilemesi, yine Cemal Bey'in Almanca bilmeyip Fransızcaya aşinalığı yüzünden Fransiz yanlisi olmasi ilginc anekdotlar olarak zihnimde yer edinecek.
Ozellikle Filistin, Misir , Aden ve cevresinde imparatorlugun son nefesinde oluşan ortam yine anilarla bize anlatılmış nasil nerelere egemenken kabugumuza cekildigimizi bizlere göstermiş eser.

Falih Rifki'nin bu eserleri lisede, üniversitede kesinlikle ders olarak okutulmali.

geri ileri