Yıldızlara Sarılı Kraliçe

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Aslinda hikaye olarak ilgi cekici ama anlatimi cok zayif bir kitap olmus. Fantastik bir dunyayi anlatirken okuyucunun gozunde birseylerin canlanmasi lazim ama bunda ben bir turlu beceremedim. Cevre betimlemeleri cok detayli ,gayet hos ama karakterleri betimleme konusunda cok zayif geldi bana.Bir de belki ceviri kaynaklidir bilemiyorum ama bir sahnede kiz epey esmerken diger sahnede bal rengi olarak bahsediliyor. Ustelik reenkarne bile olmamisken. Bu tip karmasik ifadeler birkac yerde daha gecince, kitap icindeki gel gitler yuzunden sıkıcı oluyor haliyle.
Ayrica Hint kulturu icin anlamli olabilir ama bize gore cok anlamsiz olan bir suru garip yaratigin ve kavramin olmasi ve her seferinde bunu ogrenmek icin kitabin basina donuyor olmak zaten az olan okuma zevkini minimuma cekiyor.
Yinede farkli bir kulture dair mitolojik birseyler okumak isterseniz fena bir secenek olmayabilir. Sonucta hindistan mitolojisiyle ilgili kitaplar her zaman denk gelmiyor.

5 puan

Kitap bir türlü beni içine çekemedi. Fantastik konuya sahip olanların beni etkilemesi için o dünyayı iyi yansıtması gerekir ama bu kitap maalesef öyle değildi. Karakterlerde aynı şekilde beni etkileyemedi. Maya hariç. Kadın karakterin içindeki git gelleri ve özgürlük ona ne ifade ediyor iyi anlatılmıştı. Ama dediğim gibi kitabın geçtiği dünya beni tatmin etmedi. Ve biraz yüzeysel kalmıştı. Ayrıca anlamını bilmediğim, açıklamasınında yazılmadığı bir sürü kelime vardı.

geri ileri