Yerlerde Bir Aziz

En Son Değerlendirmeler

3 puan

Chiristian Bobin 1951 doğumlu fransız yazar ve şair. Kısa sayılabilecek bir çok eser kaleme almıştır. 1993 yılında Yerlerde Bir Aziz adlı kısa kitabıyla Prix des Deux Magots'ya layık görülmüştür.

Aslında merakımı cezbeden bir konuydu Fransisken tarikatinin kurucusu olan Assisi'li Françesko'nun hayatı. Hakkında çok az şey bilindiğinide biliyordum. Kitabın arka kapağında konuyu okuyunca yeni bir şeyler varmıdır dedim ve aldım. 104 Sh bir kısacık kitap ama Azizi Françesko ile ilgili bilinenin dışında hiç bir şey yok.( 1182 ylında İtalya'nın ıUmbria bölgesi Assisi şehiride doğduğu Tüccar ve zengin bir aileye mensup olduğu ailesinin servetini ve dünya nimetlerini terk edip kesin ve katı yoksulluğu seçtiği 1226 yılında doğduğu yerde öldüğü dışında.)

Çok beğendiğimi söyleyemem. Yazarı ilk kez okuyorum ya tarzını bilmediğimden yada konuyla ilgili beklediğimi bulamadığımdan sıkılarak okudum. Eğer 104 Sh yerine çok uzun soluklu bir kitap olsaydı ya çok zor bitirir yada sanırım yarım bırakabilirdim.

4 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2016/08/yerlerde-bir-aziz-christian-bobin.html

geri ileri