Yakut Kırmızı (Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Keşke filmi cekilse..

9 yıl, 3 ay
Profil Resmi
10 puan

her zaman fantastik kitaplarında olan aşk bu kitapta biraz daha geri plandaydı.başta bunun sıkıcı olacağını düşünüyordum ama kesinlikle çok akıcı.vakit olsa oturup bir günde bitirmek isteyebilirsiniz.vakti olmayan ben için elimde biraz sürünse de kesinlikle tavsiye ederim.şimdi sıra ikincisinde :)

Profil Resmi
8 puan

Yazarın tarzını bilenlere çok farklı gelecek, tavsiye edeceğim bir yapıt.

10 puan

Öncelikle çok akıcı bir kitaptı.Büyük bir ön yargıyla başlamıştım.Ama sayfaları çevirdikçe ön yargılarım silindi.Serinin diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.

8 puan

guzl nır kıtap fakat bazı yerlerınınde olayların nasl gelıstıgının anlıyorsunuz

9 puan

http://colorful-book.blogspot.com/2013/08/kerstin-gier-yakut-krmz-yorum.html

7 puan

Zamanda yolculuk temalı film/kitap türü yapımlarda mantık döngüsü benim ilk dikkatimi çeken unsur olur. Aşk tüm zamanların içinden geçer üçlemesi bu anlamda tutarlı bir seriydi en başta. Aşk-macera kurgunun içinde yerini çok hoş bir şekilde almıştı. Keyifle okudum. Beni tek rahatsız eden final bölümü oldu. Sanki aceleye gelmişlik hissi ve kahramanlarla ilgili biraz daha bilgilendirme isteği ile kitap bitiverdi.

Profil Resmi
8 puan

çok sade bir dille yazılmış, bir solukta okunacak bir kitap. kesin çok basit bir kurguya sahiptir diye bir ön yargıyla başladım kitaba ama beklentilerimden daha iyi çıktığını söyleyebilirim. içindeki gizem ögesi fazla da gizemli değil aslında ama kendini zevkle okutturduğu kesin.

Profil Resmi
9 puan

İlk en güzel romanım,2011'de okumuştum.Aylardan Temmuzdu sanırım.Çok çabuk bitmişti fakat devamını okuyamamıştım.Almanca
'dan çevrilmemişti.Fakat serinin son iki kitabı da bu sene çevrildi.Okuma fırsatım olmadı ne yazık ki.Ama tabi kii okuyacağım.Neyse kitaba döneyim,güzel bir kitap.Yazar farklı bir konu ele almış.Zombi-Vampir-Büyücü gibi değil.Tamamen farklı bir kitap.Okunmalı.

7 puan

rubinrot isimli filmide izledim :) inanın ilk defa bir filmin kitabından daha iyi oldugunu düşünüyorum

7 puan

Zamanda sıçrayarak geri gidebileceğini keşfeden garip bir kızımız, ve Tatlı bir esas oğlanımız var, o da kızımız gibi bir zaman yolcusu..

Kitapta herşey tam kafama oturmaya başlamışken bitti. Şu an için zevkli gidiyor, Zümrüt Yeşili ve Safir Mavi kitaplarını da okuduktan sonra genel olarak seriyi değerlendirebilirim. :P Şu an için 10 üzerinden 7 veriyorum.. :)

Profil Resmi
10 puan

Zaman makinelerini severim. Coktandir bu kadar keyifli bir kitap okumamistim.

8 puan

Zaman Yolculuğunu konu eden okuduğum ilk kitap. Gerçekten eğlenceli, komik bi o kadar aile trajedileriyle dolu. Kitabın romantizm ağırlıklı olduğunu düşünmüştüm kapağına baktığımda bu yüzden sürekli erteliyordum okumayı. Bir süre sonra herkesin dilinde bu seri olduğu için okumaya başladım.

Romantizmden ibaret değilmiş onu anladım. İlk kitap olduğu için bilgilendirme fazlalığı var tabii ama Gwendolyn öğrenmeye meraklı olmadığı için pek ayrıntıya girmemişler :) Kitap güzeldi beğendim. 2.kitabını okumak istiyorum dedirtecek bir kitap olmuş. Bu tarzda kitaplar pek dikkatimi çekmez ama klasik konular dışında ilgi çekici bir seri olmuş. Gideon her ne kadar gıcık, kaba, ukala biri gibi anlatılmış olsa da yazar diğer kitaplarda Gwendolyn ile arasında bir şeylerin olacağının sinyalini vermiş :) Okunmaya değer.

Kitapta kahkahalarla güldüğüm diyaloglardan biri :

"Bir annen mi var?" Ağzımdan çıkar çıkmaz ne budalaca bir soru olduğunu fark ettim. Tanrım! Gideon bir kaşını kaldırdı. "Ne sandın?" diye sordu alay ederek. "Falk amca ve Bay George tarafından üretilmiş bir android olduğumu mu?"


8 puan

harikaydı ya sadece zamanda geri gitme olaya olayı bana biraz ters onun dışında harika bir aşk :D çok beğendim okuyun bence...

9 puan

kitabın ilk sayfaları akıcı gelmedi ama sonuna doğru çok güzel. kesinlikle bu seriyi okuyun...

7 puan

Kitabın konusu çook güzel ve bugüne kadar okuduklarım arasında zaman yolculuğunu konu alan olan ilk kitap olma ünvanını almaya hak kazanmıştır.Ama...
Konunun işlenişini gerçekten beğenmedim yani şöyle diyeyim,biraz çocuksu buldum.Baş kahramanın olaylara bakış tarzını beğenmedim.Gideon ise bana çok dengesiz bir tip gibi göründü.Mesela Gwendolyn'le karşı karşıya olduğu Gwen'e değer veriyormuş ve hoşlanıyormuş gibi davranıyor ama Charlotte'la karşı karşıya olduğu zaman da bu durum epey farklı oluyor.En azından ben böyle bir his aldim.
Ben zaten bu konulara (zamanda yolculuk teorilerine) çok ilgi duymuşumdur kendimi bildim bileli.Böyle karışık şeyler acayip hoşuma gider.Ve kitap bu konuda tatmin etti kesinlikle.Arada hatalar olduysa bile ben fark etmedim.Gayet akıcıydı okutturdu kendini.Ama dediğim gibi bazı şeyler eksikti.Kitaptan o tadı alamadım.Bu konu biraz daha olgun kahramanlar açısından anlatılsaydı benim düşüncelerim tamamen değişebilirdi.Çünkü çocuk buldum ben kahramanları.Ve kitabın sonunun oldu
bittiye getirilmiş olduğunu düşünüyorum.Çok çabuk bitirildi.Sanki kitabın içinde bir bölüm sonuymuş da daha her şey bitmemiş gibiydi.Bence bir kitap sonu olmaya aday değil.Çünkü biz birinci kitapta hiçbir şey öğrenemedik sadece kafamız karıştı.Allah'tan  seri tamamlanınca okumaya başlamışım seriyi.
Çok olumsuz bakmıyorum kitaba.Ama aşık da olamadım.Sadece çok meraklıyım serinin gidişatı hakkında.
Değişik konu,su gibi akıp giden sayfalar...Bence bir şans verin ama yukarıda da saydığım olumsuzlukları siz de hissedebilirsiniz.Seriye kesinlikle devam edeceğim,umarım bir sonraki yorumumda seriyi daha çok sevmiş olabilir ve size deli gibi seriye bir şans vermeniz gerektiğini söyleyebilirim.Keyifli okumalar.😁😉
Edit:Bu arada kapağı hiç beğenmedim.Masal kitabı kapağı gibi..Onu da geçtim kitabın adı Yakut Kırmızı yahu?!? Pembe??  😒

7 puan

Serinin ilk kitabı olduğundan diğerlerine, özellikle son kitaba göre gölgede kalıyor bence. Ama eğlenceliydi. Çabucak okunup bitti. Dimağımızda hoş bir tat bıraktı.

10 puan

Bayıldım!

10 puan

çok heyecanlı

9 puan

Ah bu ne kadar güzel bir kitaptı. Gideon'u Gwen'in kapmış olması ne yazık. İnanın bana sevgili okuyucular uzun saçlı erkeklerden (yani tokayla toplanabilecek düzeyde olan saçtan) hoşlanmadığım halde bu kitap bana uzun saçı sevdirdi. Gideon... Yakışıklı korumacı baş erkek karakterimiz 😍. Tamam Gideon'dan bu kadar bahsetmek yeter zaten yeterince dibim aktı çocuğa 😄. Şimdi Gwen'e gelecek olursak... Bizim tatlı maviş gözlü, hayatı birden bire altüst olan, başı dertten kurtulamayan baş kız karakterimiz. Normalde okuduğum kitaplarda kız karakterlere pek ısınamam ama Gwen'i sevdim (ne kadar Gideon'u ondan kıskansam da). Zaman geninin kuzeninde olduğunu zanneden ama kendini birden geçmiş yıllarda bulan kızımız genin kendisinde bulunduğunu, ilk başta ne kadar kabullenmek istemese de, anlar. Sonra olaylar, olaylar. Daha fazla içeriğe değinirdim ama bence kendiniz okuyup öğrenseniz daha iyi olur. Ve de meraklılar için kitabımızın bir de filmi var. Hatta ve hatta yakın zamanda serinin ikinci kitabı olan "Safir Mavi" nin de filmi çıkmış bulunmakta. Ne yazık ki daha alt yazı eklenmemiş. Kısa zamanda ekleneceğini umuyorum ve ikinci kitabı okumayı çok ama çok istiyorum. Çünkü ilk kitabımız öyle bir yerde bitmiş ki... Fena 😄. Yani benden size tavsiye serinin tüm kitaplarını alıp öyle okumaya başlayın. Yoksa sizde benim gibi meraktan çatlarsınız ☺️.

10 puan

uzun zamandır okumak istediğim seriye nihayet başlayabildim.kapak tasarımı çok hoş.cildine bayıldım.
3 akşam elime aldım ve bitirdim.bazen neden iş var diyorum.gömüldüğüm kitaptan gerçek dünyaya dönmek zor oluyor.
bitirmeden rahat edemiyorum aklım orada kalıyor :) bu öyle bir kitaptı sevdim :) serinin diğer kitaplarıda çabuk bitecek sanki

7 puan

Kitabı çok beğendim. Bazı yerlerde uzatmalar ve sıkılmalar vardı. Yer yer de konudan konuya belirsiz atlamalar vardı. Fakat konu çok dikkat çekiciydi. Okurken keyif aldım ve heyecanlı bir film ya da dizi izliyormuşum gibi hissettim. Keyif almak istediğiniz bir seri arıyorsanız, bu kitaptan başlayabilirsiniz.

8 puan

Bir çırpıda bitti. Açıkçası ne ara bitti onu bile anlayamadım. Güzelden öte çok tatlı bir kitaptı. Kesinlikle öneririm. Bence hemen okuyun. Zaten bloğumda detaylı yorumladım. Göz atmak için ;
http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/04/yakut-krmz-kitap-film-yorumu.html

1 puan

200 sayfa okuyup kim akraba kim dost kim düşman çözemedim. 12-17 yaş arası gençlere hitap edecek bir kitap.

10 puan

Harika bir seriye harika bir başlangıç yapılmış ve ben kitabı okurken empati kurmakta hiç zorlanmadım. Gerçekten çok güzel bir kitap, tavsiye edilir!

10 puan

Hiç beklemediğim şekilde bitti olay tamamen farklıymış,kesinlikle tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

Bu nasıl bir hikaye böyle resmen içine çekiliyorsunuz hemen bir sonraki kitaba geçmek istiyorsunuz. Zamanda yolculuk hiç bu kadar gerçekçi bir temele dayanmamıştı. Kitap geneli günümüzde geçiyor. Ben seriye bayıldımmmmmmmmm

Hemen alın okuyun vereceğiniz paraya değecek diyorum.

9 puan

İtiraf edeyim kapak tasarımı çok hoşuma gittiği için alıp okumak istemiştim, ama içinden cildinden daha güzel bir hikaye çıktı. Bir sayfa bir sayfa daha derken hemen bitti ve ikinci seriye başladım. Şiddetle de tavsiye edilir.

9 puan

Çok sevimli çok şeker, masal tadında bir roman bence. Bir solukta bitti ve hemen heyecanla ikincisine başladım. Hatta ikinci kitap çok daha komik bile diyebilirim. Sevdim kısaca :)

10 puan

Kitap bir günde bitti ama bu nasıl bir kitaptı anlamadım doğrusu . Başta kafa karıştırıcıydı bana göre . Kim kimin nesi cidden çok karışıktı. Bu kitap serinin "giriş" bölümü gibi bir şey olmuş . Gwendolyn , hayatını üzerine kurulmuş bir kurgusu vardı . 16 yaşındaki bir kızın zaman yolculuğunu anlatıyor kitap. Serinin diğer kitabında neler olacağını çok merak ediyorum. Özellikle Gwendolyn ile Gideon 'ın diğer kitaplardaki maceralarını merak ediyorum . Keyifli bir zaman yolculuğuydu doğrusu . :)
Yorumun devamı için ;
http://hayalperestinzamanyolculugu.blogspot.com/2013/12/yakut-krmz-yorum.html

geri 1 | 2