Vampir

En Son Değerlendirmeler

8 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/08/john-william-polidori-vampir.html

Karanlık Kitaplık'tan beklediğim türde bir kitap olduğunu söylemeliyim. Melezler kitabının fiyaskosundan sonra bu kitabı cidden sevdim. Beklentimi karşıladı ve aradığım buydu dedim. Hem kapağının güzelliğine hem de kurgunun iyiliğine vuruldum diyebilirim.

John William Polidori, Villa Diodati buluşmalarından birinde oluşturulan bir hikayeydi Vampir. Ancak bu hikaye daha sonra Lord Byron adıyla basılıyor. Hikaye de sonrasında başlıyor zaten. Vampir kurgusu nerede başlayacak diyorsunuz ancak öyle bir noktada başlıyor ve sonunda öyle bir detay veriyor ki tam tadında bırakıyor kitabı.
Bence çok da güzel bir hikayeydi. Akıcıydı, kitabın hangi ara bittiğini anlamıyordunuz. Günümüz vampir hikayelerindeki gibi aşk meşk değildi kurgusu, tabi ki öyle bir beklentiniz varsa okumayın boşuna.

Ayrıca korku diye düşünüp de beklentiye girmeyin bence korku değildi. Gizem vardı fazlasıyla belki aralarda gizemin verdiği ürperme olabilir ama daha fazlası yok. O yüzden korku diyerek okumayın beklentinizi karşılamaz.

Ayrıca Gotik Edebiyatında da yer alan bir hikaye olduğunu da dile getirmeliyim.

Bu tür kitaplara çok fazla detay verilerek yorum yazılmaz ancak şunu söylemeliyim ki beklediğimden daha iyi çıktı.

geri ileri