Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları: Su

En Son Değerlendirmeler

10 puan

elimden bırakamadan okudum.okuyun derim :)

9 puan

SU Kitabı su gibi aktı gitti.. Benim açımdan gerçekten doyurucu bir başlangıç oldu. Öyle çok konu içiçe ki..Alevi-sunni sorunu (!) , kamanlık, hayvanhakları,kadın cinayetleri,çevre sorunlarına gösterilmeyen tepki, ve satır aralarındaki daha pek çok konu dikkat çekiciydi..Hele ki bunları Kutadgu Bilig şifreleriyle süsleyip hepsini kusursuz bir örümcek ağı gibi okuru hiç rahatsız etmeden biraraya getirmek elbette ki Buket Uzuner'in usta kalemiyle ilgili:) Gelecek kitaplarısabırsızlıkla bekliyorum..

Profil Resmi
7 puan

çok tekrar cümle var ama konu keyifli

11 yıl, 10 ay
10 puan

harika bir kitap,hikayenin devamını sabırsızlıkla beklemekteyim...:))

8 puan

Kitap ile ilgili detaylı yorumumu blogumda paylaştım aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://bit.ly/LIIsk1

Profil Resmi
8 puan

kamanlık,şamanlık ,alevilik,sunnilik,kutadgu bilig, toplumsal sorunlara yer verilmesi ,kadın cinayetleri...kitapta yazar anlatıcı olarak yer almış ve okuyucuyla konuştuğu bölümleri beğendim.ellerine sağlık yazarın.

11 yıl, 10 ay
3 puan

Dörtlemenin ilk kitabı olduğundan dolayı bu kadar kötü olmalı. Ya da Buket Uzuner Mavi Tuna Kumral Ada dışında başka roman yazmamalıydı ve yazmamalı. Öyküleri iyi pek ala. Umarım dörtlemenin diğer kitapları da böyle hayal kırıklığı oluşturmaz.

9 puan

"Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme! Çünkü orası, gidişatın değişeceği yerdir!" Mevlana Sayfa 274
konu gerçekten çok ilginç. olaydan olaya atlıyorsunuz. defne kaman aranırken bir de bakmışsınız ümit ve tasvirin olayına giriş yapmışsınız. ben çok beğendim kitabı ve birçok yerinde altını çizdim ekledim buraya çok hoşuma gitti. fakat bana eksik kalan bir kaç açıklama var gibi geldi bunlardan biri sahaf semahatle ilgili pek ayrıntıya girmedi. ayrıntıya girmedi derken geçmişi ile ilgili ayrıntıdan bahsediyorum tamam ailesinden kaçmış anladım ama neden. umarım diğer kitaplar bu sorunun cevabını verir. sonra defne bulunduktan sonra sadece nerede olduğundan bahsediyor kitap nasıl saklandı neler yaşadı çok kısa geçiyor bu kısımlarda pek tatmin olmadım açıkcası. konu ilginç mi hem de çok . diğer kitapları da alıp okur muyum kesinlikle evet özellikle Umay Nineye bayıldım.tavsiyemdir mutlaka okuyun ve eminim siz de benim gibi kitap bitince Kutadgu Bilig kitabını satın almak için siteleri araştırmaya başlayacaksınız :)

8 puan

Buket uzuner'den içimizi ısıtan eski değerlerimizi hatırlatan bizden bir roman.

7 puan

Beni Buket Uzuner'le tanistiran kitap oldu. Kitabin genel havasi, okuyucuyu icine cekiyor. Karakterler oturmus, egreti durmuyor, ilginc ve carpici. Özellikle Sahaf Semahat ve Umay Nine karakterleri cok hosuma gitti. Yalniz yazarin aralarda okuyucuyla diaolog kurmasi, pek hosuma gitmedi. Kitabin verdigi mesajlar iyiydi. Konularda insanin arastirma sevkini arttiriyor. Samanizm, Alevilik, kadin cinayetleri v.s
Bir olumsuz elestiri daha, yazarin sürekli sicak vurgusu yapmasi. Cok tekrar, usandiriyor insani...

9 puan

Dilinin kemiği olmayan ve inanmadığı hiçbir şeyi savunmayan gazeteci Defne Kaman, ninesi Umay Bayülgen, komiser Ümit Kaman, sahaf Semahat'den oluşan ana karakterlerle büyüyen bir roman. Komiser Ümit sevdiğine kavuşmaya çalışan, geleneklerin arasına sıkışmış genç bir erkek, Semahat kendini sahaf dükkânına ve kedilerine adamış genç bir kadın. Umay Nine kaman geleneklerini yaşayan ve yaşatan bir otacı ve ortada bir gazeteci Defne Kaman. İşte ipuçları bu kadar, puzzle'ı tamamlamak için de geriye bu güzel kitabı okumak kalıyor. Sonu da öyle bir bitiyor ki insanın Sayın Buket Uzuner’e "hadi Buket Hanım çabuk yazın 2. kitabı öleceğim meraktan" diye mesaj atası geliyor! : ) http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/07/uyumsuz-defne-kamann-maceralar-su-buket.html

Profil Resmi
10 puan

Polisiye, bilim kurgu, sıradışı olaylar...

Profil Resmi
8 puan

Kitabın çoğu yerinde yazarın kendini tekrarladığını düşündüm. Konu olarak mükemmel, sıkmıyor, merak uyandırıyor, elinizden bırakasınız gelmiyor. Fakat anlatım ve duygular hep aynı.

9 puan

Sevdiğim bir yazarın severek okuduğum bir kitabı. İçinde kültürümüze ait çok güzel bilgiler roman eşliğinde sunulmuş. Serinin devamını merakla bekliyorum.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Bir solukta okudum, şimdi literatüründen faydalanmayı düşünüyorum. Buket Uzuner okumak her zaman hoş bir yolculuk olmuştu, bu kitap ise apayrı bir okuma serüveniydi.

7 puan

sınav kitabımdı.

Profil Resmi
9 puan

çok beğendim

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Buket Uzuner'den ne okusam mükemmel çıkıyor. Bu da öyle... Tam okumalık... =)

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Kitap, geçmişten ve günümüzden olayların içinde olduğu için çok farklı bir tat bıraktı damağımda.
Okuyucularının bu kitabı mutlaka okumasını hatta hemen başlamasını öneririm.
İnsanların bu kitabı okuyarak edinecekleri hem bilgi hem de insanlık var. Yazarın eline, diline, düşüncesine, hayal gücüne ve gözlemine sağlık. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

10 puan

Buket Uzuner gibi yazarlar kalmadı günümüzde dedirten güzel bir romandı! Hele ki arada hikayeyi kesip kendi konuşması ve o samimi üslubu yok mu, kendisine bir kere daha hayran oldum.
Hayatımı değiştirmiş olan kitaplar arasına koydum bu nacizane kitabı da. Okunmalı abi, ölmeden önce herkes bu kitabı okunmalı.

5 puan

Alışılagelmişin dışında bir kurguya hakim. Sade ve akıcı bir şekilde ilerliyor. Çok kitap okumama rağmen, bu kitabın en beğendiğim yönü, yazmak için yazılmış olmaması.
Bir amacı, anlatmak istedikleri, altını çizdiği noktalar var.
Okuyucusu bir şeyleri hatırlasın istiyor, “uyan artık ey insan!” der gibi...

İlk başlarda sıradan bir polisiye romanı gibi başlasada, ilerledikçe öyle olmadığını görebiliyoruz.

7 puan

http://hasibecengiz.blogspot.com/2013/11/kitap-elestirisi-uyumsuz-defne-kaman.html

6 puan

Kadim Türk geleneklerinden, Kutadgu Bilig'ten ilham alması güzel ama bilgiyi kullanırken zorlama ve kuru olmaktan kurtulamamış.Sevmedim.

9 puan

Çok sevdim kitabı. Zaten Buket Uzuner'in yazım dilini de akıcı bulduğumdan kitabı hiç düüşnmeden aldım.
Özellikle eski geleneklere dair merak uyandırıcı bir kitap olmuş.
Su kitabından sonra eminim "Kutadgu Bilig" kitabını daha farklı okuyacaksınız.

Profil Resmi
10 puan

Hayatımda okudugum en guzel kitap.

9 puan

Yazar buluşmasında kitabın devamı geleceğini söylemişti ama hala ortalarda yok :(

Profil Resmi
5 puan

Şamanlık, eski Türk gelenekleri gibi konulara değindiği için kitapta farklı noktalar bulmak mümkün ancak anlatım tarzı çok basit, sanki Buket Uzuner yazmamış gibi. Dörtleme olacak kitabın devamını hala bekliyorum temelde konu güzel olduğu için anlatım tarzının da farklılaşacağı düşüncesindeyim.

Profil Resmi
6 puan

Oldukça heyecanlı başlayan ve akıcı devam eden bir hikayesi olmasına rağmen sonunu beklediğim kadar güzel bağlayamamış Buket Uzuner. Öyle muğlak bırakmış ve geçiştirmiş ki bir hayal kırıklığı yarattı bende. Seriye devam etme hayalleri kuruyordum ancak devamını okuyacağımı zannetmiyorum. Belki bir gençlik romanı olarak ele alınırsa daha farklı değerlendirilebilir.

9 puan

Buket Uzuner'i ilk gezi kitaplarıyla tanıdım. daha sonra romanlarına geçtiğimde edebi dili, satır aralarına gizlenmiş bilgileri keşfetmek çok hoşuma gitti. en sevdiğim Türk yazarlardan ilk sıralarda saydığım bir yazarın bu kitabı da Şamanizm ya da kamanlar hkkında hiç bilgi sahibi olmayan biri olarak birçok şeyi merak etmemi ve öğrenmemi saydı. bazen aynı kelimelerin sıklığına takılıp kalsam da hikaye bütün olarak gerçekten etkileyici.Araştırma sürecine dayanan bir roman yazmış ve çok şeyi incelemiş yazar belli. Bu kitabın değerini daha da artırdı gözümde. gerçekten zevkle okuduğum bir roman oldu. Seviyorum bu kadının edebi dilini :) tavsiye ederim. keyifli okumalar

9 puan

Bütün Buket Uzuner kitaplarında olduğu gibi, bu kitabı da okuyup bitirdiğinizde kendinizi iyi hissediyorsunuz.

İşte böyle bir yazar Buket Uzuner. Bütün kitapları SU gibi keyifle okunuyor ve tamamlandığında size kendinizi iyi hissettiriyor.

İyi ki Buket Uzuner gibi bir yazarımız var.

geri 1 | 2