Utopia

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Dönemine göre muhteşem bir yapıt, sosyalizmin ilk temel taşı,
yazarda dünyanın ilk sosyalisti aslında (bilmeden belkide)
iş bankası yayınlarını tercih edin, mine urgan'ın incelemesi var içinde.

9 puan

Thomas More'un ideal devlet yapısını anlattığı kitabı.Gerçekten de adı gibi ütopya.Böyle bir devlet düzenini kim istemez ki? Kim böyle bir işleyişin parçası olmaktan mutlu olmak istemez ki?

Profil Resmi
9 puan

Okuyun, okutun bu değerli eseri. Hayatına da baktığınızda doğruluktan, iyilikten şaşmadığını düşüneceğiniz Thomas More' un ütopyasını mutlaka okuyun. İş sadece bunu okumak değil önsöz ve sonsöz kısımlarını da okumak. Bu yüzden İşbankası yayınlarını tercih etmek en güzeli.

7 puan

Mina Urgan’ın detaylı incelemesi, Thomas More hakkında bilgi ve Platon’un Devlet’i ile karşılaştırılmasıyla eser daha da anlam kazanıyor. Zira özellikle çağının ötesinde bir insan olan Thomas More’un hayatı ve dünya görüşü temel alındığında bazı noktalar yerine oturuyor. Esere dümdüz bakacak olursanız ütopia olarak sunulan düzenin yer yer çokça eleştirilen distopyadan pek de farkı olmayışı, ağır denetim ve gözetim içermesi gibi çelişkiler dikkat çekecektir. Fakat eserin esasında o zamanki monarşiye el altından bir eleştiri olarak yazıldığı göz önünde bulundurulursa, VIII. Henry gibi bir kralın yönetiminde sosyalizmi savunmak çok cesur bir çıkış. Utopia’daki sistemin tamamı değilse de toplum düzeni olarak örnek alınması gereken çok yanı var.

geri ileri