Unutulmuş Kızlar

En Son Değerlendirmeler

7 puan

https://illekitap.blogspot.com.tr/2018/02/sara-blaedel-unutulmus-kzlar-louise.html

Ne romandı be! Tüyap'ta aldığım ve nedense okumayı ertelediğim bir romandı şimdi ise bitirdim.

Öncelikle bolca dedektiflik araştırmayı konu alan bir polisiye. Bu yüzden klasik polisiyeler gibi adrenalin dolu kovalamaca beklemeyin diye uyardıktan sonra kitaba dİr yorumuma gireyim.

Kitap ormanda bulunan ölmüş bir kadın cesedinin kimliğinin araştırması ile başlıyor. Ardından bir kadın cesedi daha bulunuyor ve içerisine bir tecavüz vakası giriyor. Bu ikisi arasında bir bağlantı var mı diye araştırılırke ortaya geçmişte işlenen suçlar, saklanan sırlar ve dönen dolapların ortaya çıkması ile devam ederken olaylar bambaşka yönlere doğru kayıyor.

Konu olarak ilginç ve merak uyandırıcıydı. Ancal başlarda çok yavan ve ağır gitmesinden dolayı sıkıldığımı da itiraf etmeliyim. Benim polisiye kitaplarda aradığk hareketlilik yoktu. Olanda zaten son 150 sayfada başlamaya başladı yani olaylar çözülmeye yaklaştığında. Dolayısıyla başlarda sıkıldım sonlarsa ise sevdiğim bir kitap oldu. Bir de kitap ağır ilerlediği için akıcı değildi olay açılana kadar sabır gerekiyor okurken.

Çok fazla detaylı yorum yapmıyorum çünkü spoiler verip heves kaçırmak istemem. Biliyorsunuz polisiye kitaplarda en minik önemsiz görünen detay aslında kurguya dair çok büyük bir şey olabiliyor. Bu yüzden yorumumu kısa kesiyorum.

Kısacası son sayfalardaki heyecan olmasaydı sıkılarak okuduğum bir kitap olurdu ne yazık ki ama o hareketlilik sıkıntımı attı. Okuyacaksanız sabırla okuyun kurgu kitabın yarısından sonra biraz hareketleniyor.

Bir de kitabın bitiş şekline bakılırsa devamı gelecek gibi görünüyor. Ki gelirse okumayı planlıyorum çünkü Louise'nin çözmesi gereken büyükçe bir sır ve sorun var gibi görünüyor. Yarım bitmiş hissiyatı oluşturdu kitap bende ve Eik ile olan ilişkisi de ne olacak belli değil ve bir de Mik var... bilemedim bir yanım devamı gelsin okuyayım diyor diğer yanım pek de fark etmez diyor. Sanırım devam kitabı çıkarsa bir kez daha şansımı deneyip ve ne beklediğimi bilerek okuyacağım.

geri ileri