Uğursuz Kolye

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Uğursuz Kolye-Nora Roberts.

Orjinal Adı The Reef ,oodreads puaı 5/ 3.80 benim puanım5/4
Uzun zamandır ihmal ettiğim Nora Roberts Kitaplarından idi..
Hikayede ana konu Deniz Arkeolojisi ile ilgili olan deniz altında define arayan bu uğurda her şeyini yitirmeye göze alan kişilerin hikayesi vardı.Bu hikaye çok da güzel bir aşkla taçlandırılmıştı..
Özellikle Jaques Cousteau'nun belgesellerini izleyenler bilir..O belgesellerdeki tadı aldım bu hikayeden..Define aramanın bulmanın heyecanını çok da güzel aktarılmıştı.ki o heyecanı bire bir yaşadım...
Romanın erkek kahramanı Mathew'in peşinde olduğu kolyenin hikayesi ve lanetinin hikayesi de ayrı bir güzeldi..Çok akıcı bir hikaye idi..Hikaye içine kurgulanmış aşk ise gerilim Bir de ruh hastası bir kötü adamımız da vardı..O daSilas VanDyke idi.Takıntılı multi milyarderin parası ile yapabileceği kötülükler,Aile ve ruh yapısını hikayeye heyecan katmıştı.
Romandaki hikaye iki zaman dilimi ile kurgulanmış idi..Önce 8 yıl öncesinden başlıyordu.Anjelik Lanetine sahip kolyenin araması sırasında Mathew Leaster babasını şüpheli bir ölüm ile kaybetmişti..O sırada ortağı olan Silas VanDyke'den şüpheleniyordu..Ama bunu ispat edememiş bir şüphe olarak kalmıştır..
Bu sefer Ray Beamont ile anlaşarak birlikte define aramaya başlarlar..Anjelik Lanetine sahip bu kolyenin de izini sürerken Ray'in kızı deniz arkeolog adayı kızı Tate ile birlikte dalmaya başlarlar..
Mathew'in amcası da onlarla birlikte çalışmaktadır..Çok geçmeden bu ikili arasında yakınlaşma olsa da,Mathew Tate ile fazla yakınlaşmamaya özen gösterse de onun cazibesine daha fazla dayanamaz..O yaz tüm ekip ve onlar harika bir vakit geçirirler..Ama bu çok uzun sürmez hiç ummadıkları bir anda Silas VanDyke yine karşılarına çıkar.Uğradıkları felaketten tekrar yararlanır.
Bu yıkımdan sonra Mathew Tate'in daha fazla fedakarlık etmesine müsaade etmeyerek ondan kötü bir şekilde ayrılır..
Hem Mathew hem Tate bu ayrılıktan fazlası ile yara alır..Her ikisi de hayatlarına geri döner. Tate tüm gücünü okuluna vererek ile Mathew'ı unutmaya çalışır. Mathew'da her zamankinden daha çok çalışarak onu unutmak ister..
Ama göz ardı ettikleri biri vardır..Silas VanDyke tüm aradan geçen zaman içinde Tate ve Mathew'i adım adım izler..Özellikle Tate'in peşini bırakmaz..Hatta kariyerinin önünü açmak için ona iş ile ilgili büyük olanaklar sağlar..tabii ki bunun bedelini zamanı gelince isteyecektir..Fakat hiç ummadığı bir anda Tate rastlantı sonucunda bunu öğrenir..Evine ailesine dönmeye karar verir..

Ama orada da büyük bir sürpriz kendisini beklemektedir..Çünkü babası Mathew ile tekrar çalışmaya karar vermiştir..Bu Lanetli kolyeyi tekrar arayacaklardır..İki aşığın yıllar sonra karşılaşmaları ise çok ses getirecek özelliktedir..

Özellikle denizaltı alemini seviyorsanız.Aşk,gerilim,maceradan hoşlanıyorsanız bu roman tam size göre..Tavsiye ederim...


9 puan

Nora Roberts sevenler için son derece güzel bir kitap.

10 puan

Nora Roberts'in haftalık yayınlardan sonra okuduğum ilk kitabıydı ve çok beğenmiştim.

8 puan

Yeni bir Nora Roberts kitabı daha bitirmenin hüznü içindeyim desem tam yeridir. Kalemini sevdiğim ve her kitabını okuyacağım yazarlardan biri Nora Roberts. Sizlere de bu kadının kalemiyle tanışmanızı şiddetle tavsiye derim :)

Zaten yazarın kalemini sevdiğimi söylediğim için kalemini över nitelikte sözler söylemeyeceğim ama kitabı aşk romanı beklerken içerisinde heyecanla ve soluksuz okuyacağım bir macera beklemiyordum. Evet aşk vardı ama aşkı da öyle güzel macerayla harmanlamıştı ki soluksuz okunacak hale gelmiş kitap.

Kitapta denize açılmaları, dalmaları, batık bulmaları ve batıktan eserleri çıkarma çabalarının olduğu sayfalar soluksuz okunacak şekilde yazılmıştı, okurken film izler gibi sahneler gözümde canlanıyordu. Bu harikaydı. :) Özellikle batıkla ilgili sayfalar o kadar detayla yazılmış ki hiçbir şey atlanmamış okuyucu tatmin edecek şekilde yazılmıştı.

Bütün bu batıklarla ilgili detayların yanında arkadaşlık, ortaklık, aile ilişkisi ve aşk profesyonelce kurgulanmıştı ki o sayfalar okurken yüzümde bir gülümseme oluşturuyordu. Hele ki Tate ve Matthew'un olduğu satırlar ayrı bir keyifti. Atışmaları, aşkları ve birbirlerine davranışları... harikaydı. Eee bir de aşkın kokusu varsa havada o sayfalar harikadan da öte oluyor :))

Angelique'in Laneti'ne ilişkin yazılmış kurgu gerçek gibiydi. En sevdiğim satılar onun hakkında yazılanlar olduğunu itiraf etmeliyim...

Nora Roberts'ın şimdiye kadar sadece MacGregor Serisi'ni okumuştum şimdi farklı bir kitabını okuyunca kadının cidden nadir bulunan bir yeteneğe sahip olduğunu düşündüm.
Şiddetle tavsiye ederim bu kitabı okuyun ve yazarın diğer kitaplarını da okuyun. Okuyucuyu tatmin edecek ve istediğini verecek bir kalemi var.

http://illekitap.blogspot.com/2013/04/nora-roberts-ugursuz-kolye.html

10 yıl, 11 ay
10 puan

Deniz üzerine yoğunlaşan bir biyolog olarak Nora Roberts kitap tanımını gördüğüm anda aldığım içinde maceradan, cinayete herşeyin olduğu mükemmel bir kitap.Özellikle aradan 8 yıl geçmesine rağmen hala birbirine olan aşkları hiç azalmamış olan tate ve matt in dalış sahneleri beni çok etkiledi.

geri ileri