Tıkanma

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Palahniuk'un okuduğum ilk kitabıydı. Cesur,eleştirel diline ve hikayeye hayran kalmamak elde değil.

9 puan

Eğer bu kitabı okumaya niyetliyseniz vazgeçin. Kendinizi kurtarın...

7 puan

Ürpertici,şaşırtıcı bazen tiksinç bazen komik bazen bazen işte :D

7 puan

Dayak yemek ve cezalandırılmak istermiş gibiyim. Artık Tanrı'nın olmaması da sorun değil benim için, ama yine de bir şeylere saygı duymak istiyorum." (78)

7 puan

Enteresan

Profil Resmi
8 puan

Chuck palahniuk' un eşsiz kitaplarındandır. Okumanızı tavsiye ederim.

8 puan

Palahniuk'tan yine orijinal bir hikaye. Bu adamı ve anlatım tarzını seviyorum. Yeraltı edebiyatını seviyorum.

Profil Resmi
7 puan

Bu kitaba başlamadan önce yanınıza almanız gereken üç şey: sağlam bir mide, sınırları geniş bir anlayış, sıradan olmayan bir kişilik yapısı. Özetle; herkesin harcı değil. Dünya şartları karşısında az çok delirmemiş olanların okusa da mana veremeyeceği bir hikaye. Okuyucuyu açık bir şekilde zorlar ve rahatsız eder - ki amacı da budur zaten. Kitapçı koridorlarında dolaşırken vıcık vıcık aşk hikayelerinden, klişe romanlardan köşe bucak kaçanlara 'Tıkanma' tavsiye edilir.

10 yıl, 11 ay
9 puan

Sık sık tüketim toplumu demeden de üzerine konuşulabilecek bir Palahniuk eseri. Yine şaşırtıcı son. Acayip buluşlar. Ayrıntılı açıklamalar. Mide kaldıran görüntüler. Ölmüş de ağlayanı olmayan karakterler. Tasarruflu ve çok akıcı bir dil. Yinelenen ifadeler. Aforizma bombardımanı. Yüzümüze vura vura eleştirdiği toplumsal kalıplar, özgürlük sanrısı. Bol bol b.k. Sümük. Sperm. Seks. Kusmuk değilse de çiğnenip yutulmamış yiyecekler. Taş. İpe dizili toplar. Bir sürü taş. Taşlama.

"Gerçek şu ki, dul bir anne tarafından yetiştirilen her erkek çocuk, evli olarak doğmuş sayılır. Bilmiyorum ama bence annesi ölene dek bir erkeğin hayatındaki diğer kadınların hiçbiri metres olmaktan öteye gidemez." (s. 20)

"İlk kez otuzbir çektiğimde, bunu benim keşfettiğimi sanmıştım. Avucumdaki sulu şeye baktım ve bu beni zengin edecek diye geçirdim içimden." (s. 35)

"Öyle güzel görünüyor ki kendimi otuz saniye tutabilmek için bile toplu mezarları düşünmem gerekebilir." (s. 97)

"Hala elindeki defteri karıştırmakta olan Dr. Paige Marshall 'onu yönetebilmek için onun bu şekilde kalmasını istiyorsun,' der. Bana bakıp 'bana tanrı olmak istiyormuşsun gibi geldi' der." (s. 101)

"Seks bittikten sonra iki köpek de kilitlenirler ve belli bir süre boyunca çaresiz ve zavallı bir halde beklemek zorunda kalırlar. Annecik, bu senaryonun, çoğu evlilik için de geçerli olduğunu söyledi." (s. 165)

"Maymunun kafesinin önünde annecik elini çantasına soktu ve bir avuç dolusu hap çıkardı, ... Avuç dolusu hapı çubukların arasından içeriye fırlattı, ... Çocuk bu defa fısıldamıyordu ve korkulu gözlerle 'zehir mi?' diye sordu. Annecik güldü. 'Bu da bir fikir,' dedi. 'Ama hayır tatlım, küçük maymunları o kadar da özgürleştirmek istemiyoruz." (s. 165)

"... Her önüme gelenle yatmamın sebebini aslında bilmek istemiyorum. Sadece yapıyorum, çünkü kendine iyi bir neden söylediğin anda, onu didiklemeye başlarsın." (s. 207)

Not: Bunca kötü şeyi bu kadar zevk alarak okumamız normal mi?

9 puan

Tespitler ,eleştiriler ve yoğun bilgi açısından kesinlikle okunması gereken bir kitap.Sadece sonu biraz hayal kırıklığıdır.Dövüş kulübüne benzemeseydi güzeldi.

Profil Resmi
9 puan

Dürüst, düşündürücü bir kitap. İnsanı kara kara düşünmeye sevk ediyor.

Profil Resmi
8 puan

tıkanma sert bir kitaptır,tokat gibi yüzünüze çarpabilir,midenizi bulandırabilir

8 puan

Eğer bu kitabı okumadan önce beklentiniz: muhteşem bir aşk hikayesiyse, beklentiniz epik bir final ise, beklentiniz edebiyat dünyasının en iyi karakteriyle karşılaşmak ise ya da beklentiniz kitabı okurken "hoşça vakit geçirmek" ise Chuck Palahniuk'in tavsiyesine uyup kitabı bir kenara atın. Çünkü bu kitabın karakterleri, ana metni, alt metinleri tamamen rezil, sinir bozucu ve daha fazlası... Ancak bunun için ne yazarı ne de karakterleri suçlayamayız, zira bunu "biz" yaptık...

9 puan

Vay be!!!
İğrenç detayları,mide bulandırıcı abartılarıyla dolu olsa da Palahniuk vurdu resmen.O nasıl bir kitaptır ki nasıl bir sondur.Bazı yerini atlayım dedim midem kaldırmayabilir ama yok olmuyor o kelimeyi görmeden derine inemiyorum.Yazarın ilk kitabıydı okuduğum ki son olmayacağı kesin.Harika gönderimleri kelimelerle oynayışı farklı bir dünya diyor ve bu dünyanın yaşandığını biliyorsunuz.Sonundan bahsetmeye bile gerek yok.Ezici galibiyet:))Ama kesinlikle midesi sağlam olan okusun kaldırabileceğini düşünen,'Hala sağlamken kaçın'...

9 yıl, 6 ay
6 puan

Seks bağımlılığı durumu biraz rahatsız etse de sürükleyici bir roman.

10 puan

Herkes herzaman yabancıdır hiçbir şey tanıdık gelmez...

6 puan

Eğer benim gibi çay seviyorsanız ve hele bir de işten çok sıkıldığınız için evde okumak yerine bir yerlere kaçıp kitap okumayı sevdiğiniz zamanlardayken siz de benim gibi bir kafe yerine çayı güzel ve çaya ederi kadar para ödeyip bir de sobanın sıcaklığı ile okuyorsanız dikkat ! Yandan bir göz sizin gözlerinizle aynı satıra ilişirse sizi pezevenk, pornocu, ırz düşamnı sanabilir. Ama içinizden " gözlerini s**yim, idrak yollarına çığ düşmüş zihniyetini tükürdüğüm kitabı ben yazmadım adam yazmış okuyoruz işte." Der okumaya devam eder ve bir süre kitaptaki karaktere dönüşür penisinizi elinize alıp tüm kahvehaneyi sulayıp; ben değil ama "s**im" boğuldu yardım edin ve onu sevin ! Yeraltı lan burası göstermelik toplumsal edebinizin iliklerini açıp gerçekte çırılçıplak kalan benliğiniz marula benziyor bayım der ve büsbütün tüm manası ile içinde düzen ve düzülenlerin düzenbaz oyunlarının yazılı olduğu sayfaları bir kalçaya şaplak atarcasına kitabın iki yanağını birbirine yapıştırır ve ... Her neyse kitaba dair her şeyi de yazacak değiliz ya çok merak ettiysen git oku işte. Ayrıca sizi s*kmedikleri sürece seks güzel şeydir azizim. Bağımlısı değil ülkece tüm taraflarca yoksunuyuz. Kendinize dair biraz eksik, biraz fazla şeyler bulursunuz. Kitaptaki karakterle eşitlenmek gibi bir derdiniz varsa şayet yanınızda merdiven bulundurup denkliği sağlayanız. Tövbe çekeceğiniz yere gelende siz merdivende tüneye durum kitabı ise imana davet edip takvanızın çatı katından "Veyl" vadisine atın yansın günahkar pezevenk ! Siz ise navigasyonunuzdan en yakın Cami'yi işaretleyip yürüyünüz. Öyle ya ne de olsa siz Victor Mancini değilsiniz !

geri ileri