Tesadüfler Adası

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Çevirisi çok yorduğu için bitirmem epey uzun sürdü. Genelde Rachel'ın kitaplarını başlamamla bitirmem bir olurdu.

O nedenle de 7 verdim.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
5 puan

Bu yazarın okuduğum ikinci kitabıydı. Diğer serilere başlamadan önce hemen okuyup aradan çıksın dediydim ama beklentimi karşılamadı açıkcası okumasam da olabilirdi . Beyaz dizi tadındaydı ve ortadan sonra bir yerleri beni sıktı. yazarın uslubuna bakınca biraz durağan mı yazıyor ne ama övgü alan kitapalarını da okuyup ona göre karar vermem lazım.

Puanım düşük fazla puan verseydim diğer okuduklarıma haksızlık olurdu yani.öyle tekrar okuyacaklarımın arasında olmayan bir kitap ne yazık ki.

5 puan

Okunması zor bir kitap oldu benim için. Rachel Gibson'u ilk defa okudum. Tarzını merak ediyordum. Ama anladım ki benim seveceğim bir tarzı yokmuş. Kitaptaki erkek kahraman eski denizci ve gizli hükümet ajanı. Silahların ayrıntılı anlatımı çok sıkıcıydı. Sonuç olarak sevmedim.

3 puan

İlk başlarda hep aynı şeyler olmasından dolayı diyaloglardan sıkıldım, bir süre elimde süründü kitap, sonrasında olaylar gelişmeye başlayınca yeniden sardı, ıssız bir adaya düşen bir asker, bir köpek ve manken değişik bir takım olmuş:))

7 puan

Bu kitap için yorum yapmayı istemedi canım nedense.Çünkü yorum yapacak bir tarafı da yok.Rachel'ın dilini gayet beğendim.Ama bu türe bir açlık çekmediğim müddetçe Rachel Gibson kitapları okuyacağımı sanmıyorum.Zira tür olarak ben bu kadar klişeleşmiş şeyleri okumayı,bıcık vıcık aşkları konu edinen kitapları,sonu tahmin edilebilir kitapları tercih etmeyi genelde pek yapmıyorum.Ama arada böyle zamanlarda geliyor.İnsanın canı biraz chik-lit tarzı kitapları istiyor.Bu kitap kesinlikle benim açlığımı bastırdı diyebilirim.Seksi ve sert bir erkek karakter eksikliğini giderdi Rachel, Max Zamora karakteriyle.Ben sanmıyorum bu karakteri sevmeyenle karşılaşacağımı.Hatta bu kitabı genelde bayanların seveceğini düşünüyorum.Tatlı bir aşk hikayesine konuk oluyoruz.Lola karakerimiz dominant bir karakter değil ve bu türde de dominant kadın karakterlere okuduğum kadarıyla rastlamadım.Ama Lola kendini cidden bize sevdirebiliyor.
Kitabın konusuna değinirsem Lola bir iç çamaşırı mankeni ve eski sevgilisinin/nişanlısının açmış olduğu bir site yüzünden çok mutsuz.Zira bu sitede kendi resimleri bulunuyor.Ama müstehcen içerikli fotoğrafları.Bu yüzden davalar açıyor,elinden geleni yapıyor ama siteyi kapatamıyor.Bunun sonucunda biraz ara verip bir adaya,Nassau adasına gidiyor.Ve bir gün teknede uyurken teknenin hareket etmesiyle uyanıyor.Max ise bir görev icin bu adada.Ama bir şekilde tuzağa düşüyor.Kaçmak için bir tekneye el koyuyor.Tabi içinde Lola'nın ve Baby'nin olduğunu bilmeden...İşte böyle başlıyor maceraları.Git gide birbirlerine bağlanıyorlar.
Kafamı kurcalayan yerler,birbirini tutmayan yerler oldu.Ama onlara değinmeyeceğim.Çünkü çekirdek çitlemelik,dizisi çıkabilecek türde bir kitap.Güzel zaman geçirmek isteyenlere istedikleri şeyi verebilecek bir kitap.

8 puan

Uzun zamandır Rachel Gibson kitabı okumuyordum.Tesadüfler Adası benim için güzel bir dönüş oldu..Romanın konusu polisiye macerada olsa ağırlığı aşk teması üzerine kuruluydu..Kısaca sevdim bu romanı..
Başlarda biraz durgun gibi gelsede açıldı hikaye..Karakterlerden en çok Lola'nın köpeği Baby'yi sevdim..
Lola ve Max'in başlarda var olan aralarındaki savaş önce karşı koyulamaz bir çekime sonra da güzel bir aşka dönüştü..İLk başlarda kavgaları savaşları çok güzeldi..
Lola Carlyle çok ünlü bir iç giyim mankeni idi.Bu konudaki yeteneğini tasarımcı olarak devam ettirmeye karar verip uygulamıştı..Nişanlısı Sam'den ayrıldıktan sonra başına gelebilecek en kötü şey olan çok özel fotoğraflarını bir internet sitesi kurup orada intikam için yayınlayan bu eski nişanlı yüzünden kendini bir adaya zor atar..Amacı biraz gözlerden uzak olup kafa dinlemektir..Fakat tura katıldığı bir teknede uyuyakalıp uyandığında teknenin tanımadığı bir adam tarafından kaçırıldığını fark eder.
Dümendeki adam Max Zamora ise eski ordu emeklisi ama hala daha devletin çok gizli teşkliatlarında çalışan bir adamdır..Teknede Lola'nın olduğunu fark ettiğinde iş işten geçmiştir..
Yaralı bir durumda olan Max Lola'yı tekrar geri götürecek durumda değildir.Peşindeki adamlar onu yakalaması an meselesidir..Bir an önce uzaklaşmak zorundadır.Ama Lola ısrarla geri gitmek ister aralarında savaş başlar bu arbede de teknede mahsur kalırlar..Çünkü mücadele sırasında teknenin radar sistemi tamamen devre dışı kalır..Bir günde gidebilecekleri yere gitmeleri dalga ve şansa bağlıdır..
Bu durum birbirlerini konuşup anlamak için zemin yaratır..Baştan beri aralarında var olan çekim yaşadıkları zorlukla birbirlerini yakından tanıdıkça yerini aşka bırakmaya başlar..Birbirlerini tanıdıkça daha iyi anlamaya başlarlar..Ve daha da çok sevmeye..Öyle bir hale gelir ki önce birbirlerini korumaya kollamayı düşünür olurlar..
Kısaca uzun süre ara verdiğim bu yazara dönmek beni çok mutlu etti..Keyifle okuyabileceğiniz bir roman..Tavsiye ederim...


10 yıl, 11 ay
9 puan

Rachel Gibson'ı gerçekten seviyorum.
Biten 2 hatta İlişki Durumu: Karmaşık'ı da sayarsak 3 serisinden sonra böyle kısa sürede yeni bir kitabına kavuşmak çok mutlu etmişti. Nitekim beklentilerim de karşılandı. Tesadüfler Adası'nı çok sevdim.
Devlet adına gizli işler yapan Max'in, ünlü model Lola içindeyken el koyduğu gemiyle kötü adamların elinden kaçmasıyla başlıyor olaylar. Ve işler bundan sonra hareketleniyor. Atışmalar, sataşmalar, deniz de mahsur kalmalar. Kısaca çok eğlenceli bir tutsaklık aslında bu.
Ve sanırım en sevdiğim yanı tamamen deniz de geçmemesi. 1/3'lük bir kısmı kurtulmalarından sonrasını anlatıyor ki Lola'nın halletmesi gereken bir iş varken bitmemesi çok iyiydi. Özellikle 3-5 gün denizde kaldı diye hemen aşık mı oldular sorusuna da iyi bir cevap olacak cinsten.
Kitap mükemmel, yazar zaten öyle ama tek eleştirim var o da zamirlerin çok kullanılması. Başlarda biraz gözardı ettim ama sonlara doğru iyice ben sen diye kullanmaya başlayınca dikkatimi çekti. Yine de bir çok kişinin yok sayabileceği basit hatalar. Çevirinin genelinde bir problem olmadığı için büyük bir sorun değildi.
Yazarı seviyorsanız vakit kaybetmeden okuyun derim. Rachel Gibson'a ayrı bir sempatim olduğundan ne yazsa okurum diyorum. Özellikle karakterleri tam sevdiğim tarzda olduğundan (:

10 yıl, 11 ay
9 puan

TESADÜFLER ADASI-Rachel Gibson yazarın diğer kitapları gibi keyfileeee okundu...
ben zaten sıkı bir Rachel fanatiğiyim... ne yazsa okurum :) bu kitapta baştan sona konusu karakterleri ile çok güzeldi... yazarın bir cümle ile duyguları çok kolay aktarabildiğini düşünüyorum... uzun uzun anlatmaya ihtiyacı yok gibi... sadece bir cümle ile bir durum açıklıyor ve siz o duyguyu okurken karakterle birlikte yaşıyor ve paylaşıyorsunuz... bu kitap hareketin bol olduğu bir kitap olmuş... o yüzden keyif almanın yanın da heyecan da hissettim... kızımız Lola yanlışlıkla el konan bir teknede olunca ona ve sevgili köpeği Baby'ye de el konulmuş oldu ve bu durum başına bir çok iş açtı... bu na aşık olmak da dahil.... Lola ve Max aşkını ve başlarına gelen olayları öğrenmek için kitabı okumalısınız :) bu keyfi kaçırmak olmaz :D

8 puan

Romantik komedi tarzında bir romandı.Güldürdü , gülümsetti...kısacası eğlenceliydi.Ben okurken çok eğlendim.Bu tarz sevenler okumalı.

7 puan

İlk başlarda biraz sıkıcı olsa da sonlara doğru güzelleşen bir kitap olmakla beraber daha önce okumuş olduğum Rachel Gibson kitaplarına göre biraz vasattı demeden geçemeyeceğim. Romantik macera karışımı konusuyla yine de okuyucuyu sıkmadan kendini okutabilmesi yazarın anlatım dilinin ve çevirinin iyi yapılması kitabı bir çırpıda okuyabilmenizi sağlıyor. Tabi ki Rachel Gibson tarzını herkes sevmek veya beğenmek zorunda değil. Ama ben beğeniyorum :)

10 puan

Yazarın güzel bir kitabı daha.
Lola Carlyle ünlü bir iç giyim mankenidir. Nişanlısından ayrıldıktan sonra nişanlısı fotoğraflarını intikam için internette yayınlayınca resimler hemen yayılmıştır. Sürekli olarak bitmek tükenmek bilmeyen aşkını itiraf eden,ona her konuda güvenebileceğini söyleyen adam parasal sorunlarından kendini kurtarabilmek için bu fotoğraflarla kendini güvence altına almıştır.Hayatında başına gelmiş tüm küçük düşmelerin içinde en kötü olanıdır. Modemi ve bir kredi kartı olan herkes onun çıplak on beş farklı görüntüsünü görebilirdi. O resimlerin ortalıkta dolandığını bilmek onun için sonu gelmez bir rezillik,omuzlarında büyük bir ağırlıktır. Fotoğrafları geri vermesi,internetten kaldırması için eski sevgilisine yalvarmıştır. Para bile teklif etmiştir fakat geçen dört yıla rağmen ayrılıklarından dolayı hala öfkeli olduğundan kabul etmemiştir. Bu olanlar yüzünden kimse ile karşılaşmak zorunda kalmamak, kafa dinlemek için bir adaya gider.
Adada katıldığı turda, teknede uyuyakalır. Uyandığında ise hareket halinde ki tekne tanımadığı bir adam tarafından kaçırılmıştır.

Max Zamora hükümet için gizli işler yapan biridir. Görevde ölmek üzere iken peşinde ki adamlardan kaçmayı başarır. Boş olduğunu düşündüğü teknenin içinde biri olduğunu anlayınca işler karışır.
Lola geri gitmek isteyince Max yakalanma riski olduğundan geri dönemez. Lola ısrar edince çıkardığı yangın teknede mahsur kalmalarını sağlar. Kurtarılmayı beklemekten başka çareleri kalmaz.
Önce uzak dursalar da daha sonra birlikte vakit geçirmeye,birbirlerini tanımaya başlarlar .Aralarında hep bir çekim olsa da uzak durmaya çalışırlar. Çıkan bir fırtına onları bir adaya sürükler ama bu ada da Max'in peşine düşülünce macera,kaçma,kovalama hız kesmeden devam eder.

Teknede ki maceralar,kaçmalar,ikilinin yakınlaşması, Lola'nın köpeği hepsini okumak çok keyifliydi. Yazarı seviyorum. Eğlenceli,keyifle okunan bir kitaptı.
Ayrıca Lola'nın köpeği Babyy harikaydı.

geri ileri