Tehlikeli Kızıl (Love Me With Lies #2)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/01/tarryn-fisher-tehlikeli-kzl-love-me.html

"Love Me with Lies" serisinin 2. kitabı Tehlikeli Kızıl'ı sonunda okuyabildim. İlk kitaptan sonra fazla entrika yüklemesi ile ara vermiştim seriye ve bu sefer peş peşe okudum 2. ve 3. kitapları.

İlk kitap Fırsatçı'da Olivia & Caleb & Leah arasındaki aşk üçgenini bir kısmını okumuştum. Daha doğrusu Olivia tarafından olan kısmını okumuştum.Zaman zaman sinirlenmiş, üzülmüş, aşkına sahip çıkmamasına kızmıştım. Orada Leah Smith ile tanışmıştım ve şimdi de Tehlikeli Kızıl ile Leah'ı yakından tanıdım.

Kitaba yeni başlayanlara hep bu kitabın Leah'ı anlamamıza yardımcı olacak, kendince yaptıklarını haklı gösterecek sanmıştım ama yanılmışım! Kadın tam anlamıyla şeytan!
Bu kitabı serinin devamı olduğu için okudum ve okurken karakterden dolayı kitabı sevemedim. Yanlış anlaşılmasın ne konuda ne çeviride ne de kitabın bütününde bir şey görmedim, gayet itinayla basılmış bir kitaptı benim kitabı sevememe nedenim tek kelimeyle... Leah!

Ya bir karakter, okurken hiç mi sempati uyandırmaz? Leah,bir gıdım bile sempati uyandırmadı... Caleb iyi sabırlı çıktı, ben olsam kapının önüne koyardım yani, o kadar! Ama bazen... bazen söylediği şeylerle cidden mantıklı dedim yani :)

Leah'ın Olivia ile karşı karşıya geldiği sayfaları çok sevdiğimi söylemek istiyorum :)

Tarryn Fisher'in oldukça kendine özgü, değişik ve özgün bir kurgu yeteneği olduğunu ilk kitapta fark etmiştim ki bu kitapta ve 3. kitap Hırsız'da daha da belli oldu!
Özgün anlatımları severim... Bu seri de bu yüzden beğendiğim serilerden oldu :)

5 puan

Hemen belirtim yoksa icimde kalicak !!Leah Seni cadolos seni ise yaramaz cadi !!!
Okadar cok kotu karakterli kitap okudum ama hic birinden.bukadar nefret etmedim ya !!!
Tamamen yenildigini cikis kapilari bittigi anladiginda bile sevsigi erkege son darbeyi bile vurmaktan cekinmeyen biri !!!
Sirf 3.kitabi okumak icin bir gecede 2.kitabida bittirdim ve artik Celab'i okuyabilic3m aalinda ne #Leah nede #Olivya #Celab'i hakkediyo ya neysese en.azindan Olivyayi yercih ediyorum Leah yerine ki Leah senden nefret.ediyorum !!!
Onca olaydan onca yaptigi aeyden aonra bile birkere.kendine bakip hata nerde.seklinde.dusundemen Herkes neden Olivyayi seviyor diye dusunmen bile tamamen kibirlilikten !!
Yazar hakkaten.cok sinir bozucu bi karakter olusturmuas. Sozde asik oldugu adamin hayatini cehenneme cevirmekte ustune yok.

Profil Resmi
7 puan

Güzel sürükleyici bir seriydi.Üç kitabı da arka arkaya okuyan bir insan olarak serideki en iyi kitabın tehlikeli kızıl olduğunu düşünüyorum.Olivia'nın aksine aşkı için savaştı ama genede Caleb'i elinde tutmayı başaramadı.

10 puan

kızıl kafanın bakış açısı ile yazılmış..gayet sinir bozucu olarak seri devam ediyor ama elinizden bırakamıyorsunuz komploların sonu yok..tavsiye ettiğim bir seri

9 puan

Yine muhteşem bir kitaptı.Sıradan bir konusu olmasına rağmen sayfalar su gibi aktı gitti.Yazarın kalemi gerçekten çok iyi.İlk kitapta kızıl kafaya sinir olmuştum ama bu kitapta onun için üzüldüm.Hatta yer yer Leah'a hak bile verdim.(spoiler olmasın diye yazmıyorum :D )Serinin son kitabını okumak için sabırsızlanıyorum.Kesinlikle tavsiye ederim :)))

10 puan

Kesinlikle adının hakkını veriyor. Yazar harika bir iş çıkarmış. Leah her zaman Caleb'ı çok seviyorum diyor ama bunun sevgi olmadığını ne zaman anlicak çok merak ediyorum herkez ile birlikte kendinide mahfetmeye meyilli bir insan.

Profil Resmi
10 puan

fırsatçı kitabının devamı olan bu kitapta tek kelime ile muhteşemdi. hemen 3. ve son kitaba geçmek istiyorum :)

6 puan

Vaoov,bu nasıl entrika dolu bir kitaptır.Bu seride hiç mi saf,masum birileri olmaz.Sinirden köpürdüm resmen yav.
Birinci kitaba göre bir tık daha sevdim bu kitabı.Ama kesinlike,katiyen bu seri benim favori serim olamaz.İçinde Leah gibi biriside olunca.Yılaaan...
Bir aşk ancak bu kadar imkansız olabilir günümüzde.Bir kavuşamadılar hep dümen döndürüyor birileri.İlla ki o düme dönecek..
Yazarın üslubuna o kadar alıştım ki,keşke başka türde kitaplar yazsa veya yazmışsa da bizde okuma şansı bulalım.Duyurulur.😂😂
Kitabın Leah'nın ağızından yazıldığını görünce bir şok yaşamıştım.Okumamayı dahi düşündüm ama seri olunca kuralımı çiğneyemedim.Kitap zaten bildiğimiz olayları Leah'nın bakış açısından işlemiş.Tabi bilmediklerimiz de vardı ama ben gerçekten sıkıldım.Hele o Estella'ya acıyorum,yazık yavrucağa(Estella:Leah'nın Caleb'i elinde tutması için oynadığı bir oyunun parçası olarak dünyaya gelen bir insan tanesi.).
Bazı yerlerde nedense Leah'yı anlamaya başlarken buldum kendimi.Böyle bir anlayış gösterdim nedensizce.Çünkü yazar o kadar güzel anlatmış ki Leah'nın dünyasını,sizde anlayışlı yaklaşıyorsunuz,içten içe acıyorsunuz Bayan Kızıl'a.
Kabul etmem gerekir ki sonuna ,o son cümleye, çok şaşırdım.Hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey olacağı.
Velhasıl-ı kelam,seriye başladıysanız devam edin,her zaman ☺️😄

9 puan

Birinci kitap Fırsatçı da Olivia pek çok kötü şey yapmıştı ve Leah'ı çok kötü biri olarak görüyordu ben de öyle gördüm haliyle Tehlikeli Kızıl'ı okuyana kadar. Bu kitabı okuyunca kitabın son sayfasına gelene kadar Leah'a hak verdim olayların devamını ve geri dönüşlerde de geçmişte olanları okuyunca %100 haklıydı kendince. Çok hoş, akıcı ve değişikti, kötü karakterin gözünden olaylara bakmak ilginçti. Birinci kitaptan daha güzeldi.

8 puan

Birinci kitaptaki olayların devamı olduğu ve durumun bir de öteki tarafını gösterdiği için zorlukla sabrederek okudum.
Bu kadın ne yelloz ne cadalozmuş! Ailesi ve çevresinde yaşadığı olumsuzluklardan dolayı böyle biri olduğu hissi de verilmiş ama bu kadın üzerine bende merhamet oluşturmak için yetmedi.
En çok da bebeğine olan tavırları beni çok sinirlendirdi.
Yine de üslup ve dildeki doğallık gayet iyiydi.
Üçüncü kitabı sabırsızlıkla bekliyorum :)

9 puan

Leah doğurur. Caleb'in kızına sevgi dolu oluşunu kıskanır. Bebeğin erkek olmasını istemiştir. Kız olunca kocasını yine bir kadınla paylaşmak zorunda kalacağı için üzülür. Herkesin bahsettiği annelik duygularını hissetmez her şeyin Caleb'in hala sevdiği Olivia'nın suçu olduğunu düşünür. Kocasını elinde tutabilmek için hamile kalmıştır. Bir kadının bunu yapmasına gerek kalmamasını evliliğinde güvende hissetmesi gerektiğini düşünür. Şimdi başka bir kadının hatırası dışında bir bebekle de rekabet etmek zorundadır. Kocasını elinde tutabilmek için sayısız şey yapmış yalan söylemiş, hile yapmış, seksi, uysal, vahşi, savunmasız olmuştur. Kendisi dışında her şey olmuştur. Fakat kocasına hiçbir zaman yeterli gelmemiştir. Caleb'i elinde tutmak için he şeyi yapardı ama kendi bebeğiyle de yarışamazdı.
Caleb ile bir arkadaşının doğum dününde tanışmıştır. Normalde erkeklerin dikkatini çekmek için çaba göstermesine gerek kalmaz ilgisiyle karşılaşan erkekler şanslı hissederdi. Caleb pek ilgilenmemiştir. Onun yeni bir ilişkiden çıktığını hemen anlamıştır ve hangi akılsız kadının onu bıraktığını merak etmiştir. O kadın kimse onu yok denecek kısa sürede hafızasından silip atacağından emindir. O iyinin de iyisidir ve herkesin hayatını güzelleştirebilirdi. Kartlarını doğru oynarsa Leah Drake olabileceğini ona da söylemiştir. Caleb artık onundur fakat onu istemeden gitmiştir. Caleb'i nerede bulacağını, onunla ilgili her şeyi öğrenip birinin onların tanışması için randevu ayarlamasını sağlamıştır. Böylece ilişkileri başlamıştır. Onu gördüğü andan beri başka bir erkeğe bakmamıştır. Onu iyileştirebileceğini söylese de Caleb hala eski sevgilisini seviyordur Leah'dan hoşlansa da hala darmadağınıktır. Sonunda Olivia ile tanışmıştır ve aşık olduğu adam için mücadele etmiştir. Olivia'nın gitmesini sağladıktan sonra Caleb ona dönmüştür. Kötü bir halde olsa da Caleb hep yanında olduğunu, sadakati ve güveniyle ona bahşedilmiş bir lütuf olduğunu fark etmiştir. Sonunda beklediği an gelmiş kazanmıştır ve evlenmeye karar vermişlerdir. Düğünden vazgeçmesin diye de Caleb'in merhametine oynayıp evlatlık olduğunu söylemiştir. İstediği olmuş ve Caleb onu hiç incitmeyeceğini onunla hep ilgileneceğini söyleyerek onunla evlenmiştir. Çok geçmeden Olivia yeniden hayatlarına girmiş onu hapisten kurtardığı mahkemeden sonra Caleb kendisini tekrar kapatmış, mesafeli davranmaya başlamıştır. O mahkemeden önce mutlu olduklarını düşünürken Caleb mutlu olduğundan emin değildir. Terk edilince yıkılır ve ölmek ister. Hamile olduğu için yine ayrılamamışlar devam etmişlerdir.

Leah Bakıcı tutmak ister ama Caleb bebeklerini annesinin büyütmesini ister. Caleb iş gezisindeyken bebeği bakım evine bırakıp arkadaşlarıyla eğlenmeye gitmiştir. İlgilenmeyip geç almaya gittiği için Caleb yetişmiştir ve araları açılır. Gerçek kimliğini Caleb'den saklamış hep beklentilerine göre hareket etmiştir. Caleb onu bu kez maskesi olmadan yakalamıştır. O günden sonra Caleb bakıcı tutar ve soğuk davranır. Leah Caleb'in kendisini hep eksik hissettirmeye çalıştığını düşünür. Onu olduğu gibi kabul etmek istememiş başka birine çevirmek istemiştir. Yıllarca bu oyunu oynamış, uyması gereken bir standart vermiş ve başaramamıştır. Caleb'de onunla farklı biri olmuştur. Onun sadece Olivia'ya bakması varlığını yok edebiliyorsa evliliğinin ne kadar kırılgan olduğunu fark eder. Leah erkeği evde oturan bir eş ve anne istiyorsa istediğini yapmaya karar verir. Evde yemek yapmaya bebekleri ile ilgilenmeye başlar. Fakat araları gittikçe açılır. Bu hayatı, ikinci en sevilen olmayı, bebek sahibi olmak zorunda bırakılmayı istememiştir. O Olivia'nın sahip olduğu ve elinin tersiyle geri çevirdiği şeyi ister. Caleb'in kendisini hiçbir zaman onu sevdiği gibi sevmediğini, ikinci tercihi olduğunu, sevgisinin şartsız olmadığını bilse de onu istemiştir. Ailesinden hiçbir zaman ilgi, sevgi görmemiştir. Caleb'in kendisine yeteceğini düşünmüştür. Caleb kızlarını alıp gider. Leah kendi ailesinin ona yaptığı gibi çocuğunu yalnız bıraktığını fark eder. Sadakatini yanlış insanlara yöneltmiştir bunu tek hak eden kızıdır ve onu geri ister.
Caleb ile boşanmak istemez. Kan, ter, zahmetle bir araya getirdiği ailesini ister, ona yetmek ister. Alnının teriyle kazanmıştır ve Caleb'in söz verdiği gibi onu incitmeyip, iyi günde kötü günde sevmesini , onlarla kalmasını ister. Caleb'in yüzüğü Olivia için aldığını, onun için hafızasını kaybettiği yalanını söylediğini, onlar için ev aldığını öğrenir. Caleb Leah'ı seviyordur ama doğru şekilde değil. Başkasına aitken Leah ile evlendiği için üzgündür. Leah kendisini bu kadar kandırmak isteyen birine nasıl bu kadar aşık olduğuna inanamaz. Caleb Olivia'yı elde etmek için elinden gelen her şeyi yapmış oda onu uzak tutmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Caleb'i kolay kolay bırakmaz canını yakmak ister ve ona son golü atıp kızları Estella'nın ondan olmadığını, seneler önce onunla tanışmadan abisi ile birlikte olduğunu söyler. Eğer Olivia'nın peşinden tekrar giderse ikisini ayırmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

Bu kez olaylar Leah'ın ağzından. Yine bir geçmiş bir günümüz anlatılıyor. Olayları, geçmişi onların neler yaşadığı ile tekrar okuyup boşlukları dolduruyoruz. Leah gerçekten de tehlikeli kızıl bu üçlünün aşk üçgeni nasıl hastalıklı, takıntılı bir aşk hayret içinde bırakıyor. Olivia'dan daha çok sevdim hikayesini.

geri ileri