Tarihi Değiştiren Olaylar

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Düşünce güzel, anlatım akıcı. Resimlerle süslenmesi güzel olmuş, bazen resimler yazılardan daha öğretici.

Yalnız olaylar o kadar yüzeysel anlatılmış ve bilindik ki tarihe birazcık meraklı, üniversitede tarihle uzaktan yakından alakalı bir bölüm okumuş birine katacağı bir şey yok.

Üstelik yazar kendi ilgi alanlarını öne çıkarıp (klonlama) aynı kategoride gerçekleşmiş çok daha önemli olayları (internet veya antibiyotiğin geliştirilmesi) es geçmiş. Aynı kötü konu seçimi zamansal açıdan da var. Kitap sanki tüm tarihi değiştiren olaylar son 100 yılda olmuş gibi sayfalarının dörtte üçünü 20. yy. a ayırmış.

Çok batı merkezci bir tutumu var. Sürekli Avrupa, Rusya ve ABD merkezli ya da buraları etkilemiş olaylardan bahsediyor. Sanki dünya tarihinde Latin Amerika, Çin, Hindistan, Afrika yok.

Belki 16 yaş altı gençlere tarihi sevdirmek için kullanılabilir ama yetişkinlere bir şey katacağını sanmıyorum.

Profil Resmi
7 puan

Tarihi değiştirenler serisinin en iyilerinden biri olup, tarihi insana sevdiren bir kitap.

Profil Resmi
2 puan

Kanımca alınması lüzumsuz bir kitaptır. Aynı bilgileri internetten çok rahat bulabilirsiniz. Ayrıca yazar dediğin adam yaratıcı olur, akıcılık katar. Tarih bilimi böyle bir şey değil!

9 puan

Son 1-2 yüzyılda meydana gelen ve dünya tarihi açısından kaydadeğer olaylar tarafsız bir dille kitaplaştırılmış Ali Çimen tarafından, gayet de anlaşılır ve okuru sıkmayan bir dille anlaşılmış buyrun okuyun kendinize bir şeyler katın..Tabi benim gibi tarih bilgisi zayıf olanlara tavsiye ediyorum, yoksa tarihi sağlam olan kişiler bu olayların çoğunu biliyordur zaten

geri ileri