Skandal Aşıklar (The Penwich School for Virtuous Girls #2)

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Son zamanlarda okuduğum en güzel kitap olmasına rağmen o berbat ötesi editasyon yüzünden ancak 6 puan eder. Arkadaş her sayfada mı onlarca hata olur. Bu kadar mı özensizlik olur. Pes! Konu, kurgu, karakter 10 numara. Yazık olmuş kitaba resmen

7 puan

Seninle Bir Gece romanından sonra bu kitabını çok beğendim. Ancak çeviride cidden bir sorun vardı. Bazı cümleleri anlamak için birkaç kere okumuşluğum vardır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Pegasus Yayınları nedense Sophie Jordan'ın kitap çevirilerine hiç dikkat etmiyor. Şu ana kadar 4 kitabını okudum ve 4'ü de fscia idi çeviri konusunda.

Konusunu ve karakterleri beğensem de biraz daha derine girebilirmiş. Örneğin orada Evelyn'in oğlu daha sık kullanılabilirdi. Aile ilişkisi daha güzel bir biçimde ele alınmış olurdu.

Baş karakterleri ne kadar sevsem de biraz fazla ciddilerdi.

Kötü bir kitap değildi ama yazar yine tam istediğim şeyi vermedi.

9 puan

Bu serinin ilk kitabı gibi bu kitapta akıcı, heyecanlı ve romantikti. Yazım hataları bariz şekilde rahatsız ediciydi, hele dilimizde kullanımı neredeyse hiç olmayan "maskülen " kelimesinin bu kadar sık kullanılması da sinir bozucuydu. Ama konu güzeldi. Historical seviyor,konusu güzel bir kitap okumak istiyorsanız, okumanızı tavsiye ederim.

7 puan

Yazarin diğer kitaplarinda oldugu gibi konusu ve olay akisi güzeldi. Yalniz kitabi okurken zorlandim. Sebebi ÇEVİRİ faciasi diyecegim fakat o bile az kalir.Şaka gibi adamin, abisinin karisi yenge değil,baldiz olarak çevrilmiş. Gülsem mi aglasam mi bilemedim.Bir de kitapta çok saçma bir durum vardi.Burada tam olarak yazamayacagim ama Spencer ilk seferde nasil anlamadi bilmiyorum. Adam saflikta ilk siralarda yarişir 😁 Neyse okuyacaksınız beklentiyle başlamamanizi tavsiye ederim.

8 puan

Kitap sahaneydi kurgusu karakterleri her şeyi cok hoş tam tadında bir historical romance idi. Evie ve Spencer a bayıldığım da dogrudur.

Ancakkkk veee ancakkk malesefkiiii çeviri faciaydi! Buradan editleyen ceviren ya da son okumasini yapan şahsı muhrereme bir şey sormak istiyorum. "Genç kadın" kelimesiyle alıp veremediginiz nedir beee insafsızlar! Bir paragrafta aynı kelimeyi en fazla nasıl kullanirim'ın rekor denemesini mi yaptınız cidden anlayamiyorum. Elinde kitabin dosyasi olan biri varsa bir tarama yapsın cidden rekor sayida "genc kadin" kelimesi var. Kitap genc kadın kusuyor resmen 😂

Sinirlerim bozuldu duruma gülüyorum sadece. Guzelim kitabi genc kadın kelimesiyle öldürmüsler.
Ve şunu da belirtmek istiyorum. Bazı bölümlerde hicbir sorun yokken bazı bölümler "genc kadın" doluydu. Nedense farklı kişiler bölüm bölüm cevirmis gibi bir his olusturdu. Çünkü aynı kisi bu kadar alakasiz ceviriler yapamaz. Bir bölüm sahaneyken diğer bölümün sadece genc kadindan ibaret olmasını anlayamıyorum anlayamayacagim da.

Ve son olarak "Maskülen" ne abicimm yaa🙈😂

9 yıl
8 puan

Serinin ikinci kitabı Evelyn Cross'un kitabı.
Evie’nin üvey kız kardeşi Linnie'nin evlilik dışı çocuğu olmuştur. Doğumda kardeşinin yanında olan Evie üvey annesi çocuktan kurtulmak isteyince yıllar önce babasının kendisini bıraktığı Penwich Erdemli Kızlar Okulun da ailesi olmadan büyümenin ne demek olduğunu bildiğinden orada ki zor günlerini düşünerek çocuğu vermek istememiştir. Henüz bekar olduğundan adı lekelenecektir buna aldırmaz ve her şeye rağmen çocuğu almak için üvey annesini ve babasını ikna etmiştir. Üvey annesinin tek derdi kızını soylu biri ile evlendirip, seviyelerini yükseltmek olduğundan çocuğu vermeye ikna olmuştur. Böylece Evie çocuğu alıp kendi çocuğuymuş gibi büyütmüştür.
Doğumdan sonra bir türlü toparlayamayan kardeşi evlendikten sonra ölmüş, çocuğunun babası da savaşta ölmüştür. Ölürken sevgilisi ile evlenmediği için pişmanlık içinde olduğundan kuzeni Spencer’a Linnie ve çocuğunu bulup onlara bakmasını söylemiştir.
Spencer'de çocuğuna kendi çocuğu gibi bakacağına dair verdiği sözü tutmak için dört yıl sonra Linnie yani Evie'nin yanına gider. Nicholas ile tanışır.
Spencer’ın Nicholas’ı almasından korktuğu için Evie Linnie olmadığını söyleyemez. Spencer, Evie ve Nicholas’ı korumak, onların bakımını üstlenmek ve abileri ölünce kendisine kalan aile unvanı için bir varisi olması gerektiğinden Evie ile evlenmek ister. Evie bu teklifi Nicholas’ın geleceğini düşünerek kabul eder. Klasik bir anlaşma yaparlar varisleri olduktan sonra herkes özgür olacaktır. Böylece çift bir anda evlenir.

Tabi ki evlendikten sonra işler değişir ve araya duygular girer. Bir süre
Evie'nin sakladıkları yüzünden kaçması ile geçer kitap araya giren sorunlar buldukları aşk derken kitap biter ama Spencer nasıl Evie'nin masum olduğunu anlamaz beni çok şaşırttı.

Konu farklı değil bilinen bir konu. Bazı yerler çok yüzeysel olmuştu, eksik bir şeyler var hissi kitap boyunca hep oldu. Nedense ikiliyi ayrı ayrı sevdim ama birlikte sevemedim. Spencer Nicholas için geldi ama birlikte hiç vakit geçirmediler . Baldız ve maskülen kelimeleri ise daha neler dedirtti.
Son olarak ilk kitabı daha fazla sevdim.

geri ileri