Şizofren

En Son Değerlendirmeler

2 puan

kitabın sonunda hiçbir soruma cevap alamadım merak ettiğim hiçbir konu açıklığa kavuşamadı pek beğenmedim ...

7 puan

Gerilim sevenlere hitap eden , adrenalini üst düzeyde tutan bir kitap. Meraklı okurların okuması, tavsiye olunur.

5 puan

Bir kitabın adı Şizofren ise benim beklentim satır aralarında aradığım gerilim bu kitapta yer alandan çok çok fazla. orta halli bir gerilim romanı için okunabilirlik düzeyinde bir kitap lakin isme aldanıp şizofreni dünyasına adım atacağınızı sanmayın.

Profil Resmi
8 puan

okurken yordu biraz.katil hakkında tahmin yürütemiyorsunuz.

Profil Resmi
1 puan

pok gibiydi

7 puan

Çok fazla ayrıntı verilmesine rağmen akıcılığını kaybetmeyen güzel bir gerilim...

8 puan

John Katzenbach'ın Psiko Analistinden sonra okuduğum 2. kitabı "Şizofren". Şizofren için, akıl hastanesinde geçen bir polisiye diyebiliriz. Tanıkların ve sanıkların akıl hastası olduğu bir davada bir seri katili yakalamak ne kadar kolay olabilir ki ? Bu zorlu macerada, istekli bir savcı, tedavisi bitince hapishaneye gitmesi muhtemel bir itfaiyeci ve genç şizofrenimiz başrolde.

Katzenbach'ın karakterleri, okuyucuyu kendine bağlıyor. Kitabı bitirdikten sonra bile olayların aklınızdan çıkması zor. Psiko analisti okuduktan sonra bu kitabı da okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
8 puan

çok iyi

6 puan

oldukça sıkıldım okurken ama azmedip bitirdim, okuyacak arkadaşlara sabırlar diliyorum:))

9 puan

yazarın ilk kitabının aratmayacak gerginlikte oldukça etkileyici bir kitaptı... gerilim sevenlerin muhakkak okuması gerek...

1 puan

Şuana kadar okuduğum -çok fazla olmamakla birlikte- en vasat kitaplardandı. Kitapta olanlar daha heyecanlı işlenebilirdi. Ben ilk defa bir kitabı bu kadar uzun bir süre içinde bitirdim ve ilk defa kitap okurken bu kadar uykum geldi

1 puan

Yazık... Hiç akıcı değil...

8 puan

İlk defa okuduğum bir yazar, ama müthiş bir psikolojik gerilim kitabı. İlk sayfadan son sayfalara kadar acaba, acaba diye diye yine de bulamadım katili. Bir şizofrenin gözünden anlatılan hikaye, akıl hastanesinde peşpeşe işlenmiş canice cinayetleri merak duygularını tavan yaptıran olay örgüsünü okuyoruz. 544 sayfa ama kendini okutturan bir kitap diyebilirim. Herkesten şüphelenirken finali tabi ki ters köşe yapan bir son oldu fakat, en olmadık ( kitabın başından beri hiç sahnede olmayan) biri olması kitabın havasını biraz düşürdü gibi geldi bana. Kimliği belirsiz katil kitabın İlk sayfalarından beri Melek adıyla hep bahsedildi ancak konu gereği katillik dışında hiç bir rolü olmayan biri olması çıtayı biraz düşürdü. Yine de hep denir ya beğenerek okuduğumuz kitaplar için"elimden bırakmadan okudum bitirdim". Aynen öyle oldu yine de.

10 puan

Bence kesinlikle mükemmel bir kitaptı. Tekrar tekrar okuyabileceğim nadir kitaplardan birisi. Nasıl bitirdiğimi anlayamadım. Aslında galiba kitabı bana sevdiren kitapta geçen dostluk oldu. Belkide kitaba başka bir açıdan bakıyorumdur ama okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum

2 puan

Gereksizce uzatılma konusunda rekor kıran kitaplardan. Herhalde yazar maddi sıkıntıya girdi ve kelime başı ücretle anlaştığı için uzattı da uzattı kitabı.

6 puan

Yazarin akil hastanesi ve oradaki katil gibi cetrefilli bir konuyu boyle detaylica anlatmasi guzel ama bir sure sonra tum o detaylar insani bogmaya basliyor. Hastane ile ilgili tum o betimlemeler , islerin yavas ilerleyisi , karakterlere guven olur mu olmaz mi dusuncesi insana okurken sanki hastanede sıkısıp kalmiscasina bir his uyandiriyor. Kitap vaad edilen gerilimi vermiyor ama zorla da olsa okutuyor kendini. Sonuc olarak sevdim mi, hayir. Bunda aradigimi bulamadim ama yazarin belki psikoanalist kitabi daha iyidir diye dusunuyorum simdilik.

geri ileri