Siyah Elbisenin İtirafları (Bachelor Chronicles, #4)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Çok tatlı, keyif alarak okuduğum bir roman oldu. Kitabı gülümseyerek kapattım. Serinin bir sonraki kitabını dilerim çok beklemeyiz. Çünkü insanı merak içinde bırakarak bitirdiler bu kitabı.

7 puan

ilgi çekici bir konu ,Elizabeth boyle anlatımı yani kolay okununurluluk ama dejavu hissi :)

7 puan

Bu serinin ilk kitabında da sıkılmıştım, tereddütte kalarak aldığım serinin bu ikinci kitabı da bana aynı duyguları yaşattı. Vaktiniz bol ise okuyun ama çok beklentiye girmeden.

8 puan

Kitap tam da Elizabeth Boyle tarzını yansıtıyordu. Oldukça eğlenceliydi okuması. Seriyi kısa bir süre önce okumaya başladığım için kişileri ve olayları birbiriyle iliskilendirebildim kolayca. Ancak benim gibi olmayan oldukça uzun zamandan beri bu kitabı bekleyenler için biraz karmaşık gelebilir olaylar. Kitabi okumaya baslamadan, onceki kitapları söyle bir kısaca hatırlatma yaparsanız sizin için daha iyi olur kanımca^^
Onun haricinde bayıldım her şeye ama son sahnelere kadar neredeyse Düşes' ten nefret etme derecesine geldim. Ne dominant bir karakterdi o öyle yahuu!
Hepsinden de sinir bozucu olan Lord Gossett!!! Nereden çıktın sen böyle yahu. Resmen nefret ettim adamdan. Bir de kitabın sonunda Larken bu adam için nazik dedi yuh yani. Pippin ve Dash'ı bu şekilde ayırdığı için çok kızdım ona coookk.
Serinin bir sonraki kitabı da bu 3'lü arasında geçecek zaten ama şimdiden benden eksi puanları aldı Lord gossett bozuntusu -_-
Neyse kısaca Boyle u ve bu seriyi sevenler için çok güzel bir kitaptı. Tavsiye ederim :)

8 puan

güzel ,sürükleyici ,komik bir historical daha bitti özellikle sonunda noktayı okuyunca gülümserken buldum kendimi :) SÜPRİZ SONLU ;)

sürükleyici olmasını kesen tek şey kitabin ilk serisi olan kitabı okumadığım için birkaç şeyi kaçırıyorsun gibi gelmesi .ayrıca kitap imis karaktere paylaştırılmış gibi geldi. tally baş kahraman ama yanı sıra pippin kuzeni de hikayenin asıl olayinda yer alıyor .bu beni biraz tallyden çok pippini merak etmeye yönlendirdi. tally sanki kenarda kalmış gibi oldu :/

10 puan

Lord Geoffrey Larken gözden düşmüş rezil olmuş Baron Larken'in oğludur. Toplumda sürekli oğlununda babası gibi olduğunu ima edilmiştir. Larken aslında devlet için çalışan bir casustur. Birçok olaya karışmış yaptıklarından yapmak zorunda kaldıklarından dolayı psikolojik olarak kötü olmaya başlamıştır. Fazlasıyla riskli olmaya başlayınca da altı ay önce Avrupa'dan evine gönderilmiştir. Görevlerden uzak olduğu dönem de hapishaneden kaçırılan Amerikalı korsan kaptan Dashwell'i bulması için görevlendirilir.
Kaptan ile Larken önceden dost iken Amerika'lılar İngilizlere isyan edince dostlukları düşmanlığa dönüşmüştür. Kaptan Dış işleri Bakanlığı'nın yaptığı operasyonlar hakkında çok fazla şey biliyordu çok fazla ajanı tanıyordu bu büyük bir riskti. Yakalamak zorundadırlar. Kaptanı ise iki kadın kaçırmıştır. Bu kadınların kaptanın sevgilisi Philippa ve kuzeni Tally olduğundan şüphelenirler.
Larken de görevi için Hollindrake Dükünün rahip kuzeni Ryder olarak eve girer ve Tally ve Philippa'ı inceleme,araştırma yapma fırsatı bulur. Tally eniştesinin kuzenini görür görmez etkilenir ve rahip olmadığını hisseder.
Tally ikizi Felicity 'nin çöpçatanlık için verdiği partide istemeseler de yakınlaşırlar. İkisinin de sırları vardır. Hem sırlarını saklamaya çalışmaları hem görevler bir de ortaya çıkan etkileşim derken ikilinin işleri zorlaşır.

Bir de Tally'nin karışan sandığında çıkan şimdiye kadar gördükleri en güzel siyah elbise var. Bu elbise sadece birinin giyebileceği bir elbise. Siyah Zambak Birliği casusları örgütünün. Örgüt yüzyıllardır Fransız kraliçelerini entrikalardan koruyarak onlara hizmet eden bir örgüt. Örgütte ki kadınlardan birine Larken'in babası aşık olmuş ve kadın babasını vatana ihanet suçu işlemiş biri olarak gösterip öldürmüştür. Larken bir yandan da örgütün faaliyetlerini açığa çıkarıp kadını aramaya çalışır.

Maceralar,aksiyon,kaçma,kovalama,aşk dolu bir kitap. Kitap çok ilgi çekici farklı bir kitap. Normalde casusların olduğu çok kitap var ama bu kitabın konusu hoşuma gitti. Bu tarz kitaplarda aşk ile dengeyi sağlamak zordur bence denge çok iyiydi. İkili arasında ki duygu yoğundu ama beni daha çok Dash ve Philippa çifti etkiledi. Resmen rol çaldılar merakla bekliyorum onları. Ayrıca kitabın sonunda Bay Ryder ile ilgili sürpriz çok hoştu.

5 puan

Serinin en olaylı bir o kadar da en zayıf hikayesiydi.

İlk 8 bölümü oldukça sıkıcıydı. O kısımlardan sonra asıl olaya geçer gibi oldu ama bir ara yine ilk 8 bölümdeki sıkıcılığa döndü. Son 3-4 bölüm asıl olayların geçtiği kısımlar diyebiliriz.

Tally-Larken arasında geçenlerin romantizm olduğuna inanmak zor. Tally, Larken'in sesini duyduğu an "İşte kaderim" diye düşünse de karşısına basit görünümlü bir rahip çıkıyor. Ve kızımıza aniden soğuma meydana geliyor. Her ne kadar ufaktan çekim hissetse de rahip görünümlü Larken onu sürekli iğrendiriyor ve hoşlantısı sürekli bir küçümseme ve nefrete dönüşüyor. Anca gerçek kimliğini öğrenince bir anda yeniden "Kaderim" düşüncesine geri dönüyor. Açıkçası bu kısım hiç hoşuma gitmedi.

Larken duyguları konusunda Tally'den azıcık daha iyiydi. Gerçi o da çoğunlukla Tally'i aptal olarak gördü ama yine de Tally'nin onun hakkında düşündüklerinden iyidir.

Bir de Felicity'e bu kitapta çok değişmiş diyenler var. Fakat benim gördüğüm asıl Felicity yani 2. kitaptaki tavırları birebir aynı olan kadın vardı. Kendi kitabındaki Felicity asıl değişik olandı.

Kitabı kurtaran 2 etmen vardı. Biri Birlik ve Siyah Zambaklar, öbürü de Tally'nin Larken hakkındaki şüphelerinin öylesine olmaması. Normalde bu taraz kitaplarda baş karakterin gerçeği öğrenmesi sonlara doğu gerçekleşirken Tally'nin olayı kendi çıkarımlarıyla çabucak kavraması güzeldi.

geri ileri