Sisli Dağların Ötesinde (Highlander, #1)

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Kitap Ateş serisi kadar başarılı değil. Belki de yazardan beklentim çok yüksek olduğu için bu kitabı o kadar da sevemedim.

10 puan

10 verdim. 11 olsa 11 verirdim, o kadar süper bir kitaptı...

10 puan

Yazarın Ateş serisini sevmediğim için bu kitabı alıp almamakta kararsızdım. Ama iyi ki almışım, SÜPERDİİİİ ve BAYILDIMMMM :)

Devamını sabırsızlıkla bekliyorum :)

7 puan

Sisli Dağların Ötesinde-Karen Marie Moning


Orjinal Adı :Beyond the Highland Mist (Highlander #1) Olan Sisli Dağların

Ötesinde'nin Goodreads Puanı 5/4 Benim puanımda 5/4


Ünlü Ateş Serisi hezimetinden sonra yok dedim bu seriyi okumayacağım..Hezimet kelimesi yanlış anlaşılmasın lütfen..Çok çok sevdiğim seri yayın evi değiştirince kitapların gecikmesi bende bir gerilim yarattı..O yüzden hezimet kelimesini kullandım.

Ama yine dayanamadım..Çünkü sözü edilen yazar Karen Marie Moning idi..Ateş Serisi ile karşılaştırırsanız o seriye göre epey hafif kalıyor bu seri..Ama yinede çok sevdim bu seriyi biraz Diana Gabaldon'un Yabancı Serisine benziyor gibiydi.Fakat sadece benzerlik vardı o kadar..Sıklet olarak Yabancı Serisi bambaşka..
Sisli Dağların Ötesinde İskoç temaları ile bezenmiş bir roman. 1500'lü yıllarda geçiyor..Ama romandaki kadın kahramanımız 20.Yüzyıldan..İşte bu ana tema ile Yabancı ile benzeşiyor o kadar..Konusu daha değişik...Yabancı'daki aşk daha güzel yalın...
Romandaki kurguda biraz eksiklik hissettim Karen Marie Moning burada daha toy bir yazar bunu anlıyorsunuz..Ama bu kitap kötü demek değil kesinlikle aksine beğenerek okudum ama eksiklik hissinden de kurtulamadım..Bunda en çok çevirmenin kullandığı yerli yersiz kelimelerin rolüde büyüktü...

Hawk 16.Yüzyıl İskoçya'sında yaşayan bir İskoç lordu.Zorunluluklar onu kralın fahişesi konumuna kadar getirmiştir..Kadınlar arasında haklı bir ün elde etmiştir..Tüm kadınlar onu elde etmenin çılgınlığı içindedir..Hawk'ın yakın arkadaşı Grim Bir gün dilekte bulunur..Onun aşık olmasını aşık olduğu kadının onu sevmemesini diler...
Bu dileğin tutabileceğini düşünmeden dilenen dilek Nasrettin hocanın gölü Yoğurt ile mayalaması gibi de tutar...
Ve kitaptaki kadın kahramanımız Adrienne sütten ağzı yanmış yakışıklı erkeklerden nefret eden güzel bir kadın..Güzelliği kusursuz..Bir daha yakışıklı erkek sevmemeye yeminli bir kadın..Fakat kendini birden 16.yüzyılda Hawk ile evlenmek üzere iken buluyor..Bunun altında kralın soytarısının parmağı var tabii dolaylı olarak da Hawk'ın red ettiği kraliçenin..Tebasının başına bir şey gelmemesi için onların kurallarını kabul ederek zorlandığı bu evlilik yolu ile hayatının aşkına kavuşur..Fakat vermeleri gereken çok sınava kat etmeleri gereken çok yol vardır...

Kısaca konu böyle.Tüm eksikliğine rağmen yazarın o büyülü kalemi hissedilyor.Takip edeceğim bir seri olacak Sekiz kitaplık bir seri bu.DBeş kitaplık Ateş Serisini mahveden bir yayın evi bu seriyi tamamlarmı o rası şüpheli işte..Umarım bu seride yok edilmez..Ben yinede bu kitabı tavsiye ediyorum..Müzah,aşk,historical,fantastik temaları ile bezenmiş güzel bir kitap...
Highlander Serisi
1. Beyond the Highland Mist (1999) Sisli Dağların Ötesinde
2. To Tame a Highland Warrior (1999)
3. The Highlander's Touch (2000)
4. Kiss of the Highlander (2001)
5. The Dark Highlander (2002)
6. The Immortal Highlander (2004)
7. Spell of the Highlander (2005)
8. Into the Dreaming (2006)


10 puan

Mükemmeldi !

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2020/04/karen-marie-moning-sisli-daglarn.html

Karşınıza bu sefer yine bir İskoç kitabıyla çıktım. Ama bu seferki çok sevilen bir yazar olan Karen Marie Moning'in kitabı :)

Bu kitap serisi bana inanılmaz derecede tavsiye edildi, elimde olmasına rağmen okumayı hep erteliyordum ama aşırı ısrar edilince - itiraf ediyorum mahalle baskısı gördüm - okuyayım dedim. İyi ki okumuşum, şimdiye kadar neden okumamışım bilemiyorum.

Kitabın, aslında türü hem historical romans hem time travel hem de fantastik dokunuşlarının harmanlanmasıydı. Yani kitapta yok yok :D

Öncelikle, yazarın kurgu yeteneğini sevdiğimi söylemeliyim. Akıcı, merak uyandırıcı, aşk dolu ve ihtiraslıydı :) Sıkmadı, burası olmasaydı olurdu demedim, sonu nasıl olacak acaba diyerek de okudum. Çünkü time travel kurgusunda hep bir ayrılık teması olur ama buradaki buluşma da çoook güzeldi.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; klanının iyiliği, refahı için on beş yıldır Kral James'in her istediğini yapan Hawk, artık görevinin süresinin bitmesine üç gün kala Kral'ın son hamlesiyle ömrü boyunca hayalini kurduğu hayata veda etmesine ramak kalmıştır. Kral James'in Hawk'tan intikam almak için verdiği bütün görevlerin sonunda, son vuruşu yapıp Deli Janet ile evlenmesini ister. Hawk'ın mutlu evlilik hayatı, çocuk sahibi olma hayalleri bu şekilde baltalandığında asıl aşkın kapısının açıldığını tahmin edemeden kendini istemediği bir evliliğe hazırlarken doğa üstü güçlerin hayatına dokunuş yapacağını tahmin etmiyordu. Hawk'ın efsanevi yetenekleri Periler dünyasına ulaşmış ve Peri Kraliçesi hem kralını hem de soytarısını kıskandırmak için Hawk'ın yeteneklerinden ihtirasla bahsetmesi sonucunda Kral ve Soytarı Adam bir oyuna başvurur ve kalbi yakışıklı erkeklerden yanmış olan bir kadını Hawk'ın karşısına çıkaracaklardır ve Hawk'a bolca hayır demesini sağlayacaklardır. Bu sefer kalbi kırılan Hawk olacaktır. Soytarı tam istediği gibi bir kadın bulur. Adrienne… yirminci yüzyılda kendi yaşamından kalbi kırılmış, fazlasıyla yaralanmış ve genel olarak erkeklere özellikle yakışıklı olanlara güvenini kaybetmiş olan Adrienne, kendini bir anda 1500'lerin İskoçya'sında bulur. Hem de düğün arifesinde ölen bir kadının yerini alacaktır. Deli Janet'in…

Hawk, Adrienne ile evlenirken hayatının aşkını bulduğunu fark etmesine rağmen bolca aldığı hayırların sonunda aşkını elde edecek mi? Adrienne, gelecekten geldiğini kanıtlayabilecek mi? Soytarı, Hawk'tan intikamını alabilecek mi? Bütün bunların yanında aşk kazanabilecek mi bunları okuyoruz.

Kitabın en güzel taraflarından biri, Hawk'ın duygularını saklamaması, anlaması, devamlı bıkmadan usanmadan kadının peşine gitmesi çok güzeldi. Bütün bunların yanında da Adrienne'in güçlü duruşu, korkmadan verdiği cevapları çok güzeldi. Böyle kitaplarda güçlü kadın karakterleri okumayı severim.

Kitapta Hawk'ın Adrienne'in sadakatini kazanmak için yaptıkları, Soytarı'nın atılımları, her iki adamında Adrienne için çırpınması çok eğlenceliydi. Tabi Soytarı bir peri olduğundan - bu arada kendini Adam diye tanıtıyordu - özel yeteneklerini kullanması adil savaşmadığını söylemeliyim ama tabi aşık bir kadının yüreği, sevdiği adamı tanır ;)

Hawk'ın savaşçı, ihtiraslı adam görünüşünün ardındaki o anlayışlı, sevecen, flörtöz halleri, hayalleri için bebek odasında yaptıkları falan çok tatlıydı.

Zaman yolculuğu detaylarını sevdim, hatta kitabın sonundaki o ayrılığı, sonrasında Hawk'ın sevdiği kadını geri getirebilmek için çırpınması falan çok güzel kurgulanmıştı. Hatta Soytarı Adam ile Hawk'ın son sahnelerinde Peri Kraliçesi'nin de devreye karışması çok eğlenceliydi.

Yazarı ayrıca tebrik ediyorum, normal bambaşka türleri oluşturan kategorileri tek bir kurguda böylesine güzel bir araya getirmesi çok iyiydi. Ben bu konuda tam olarak tatmin oldum diyebilirim. Bu kurguya bu olmasaydı, öyle yazılmasaydı burada şu eksikti falan diyebileceğim hiçbir şey yoktu.

Ben çok sevdim, serinin diğer kitaplarına başlayacağım. Zaten yayınlanan üç kitabı var serinin üçünü de peş peşe okuyacağım :) Umarım Epsilon diğer kitapları da çevirir de yazarın kitaplarını doyasıya okuruz. En azından seriyi bitiririz.

6 puan

http://colorful-book.blogspot.com/2013/07/karen-marie-moning-sisli-daglarn.html

Profil Resmi
10 puan

Kesinlikle okunmalı! Ve yorumu da yakında =)

9 puan

Ben çok beğenerek okudum paranormal hikayeleri severim ;) Konusu -ve karakterleri de - hem sempatik,romantikti,hikayeyse gerilimlerle doluydu ...Yazarın anlatım dilinden mi kaynaklı bilemiyorum, çeviriden midir yoksa çeviriden sonra düzeltilmesinden mi? çok zihnime oturmayan içime sinmeyen cümleler vardı...Bazen dön dön oku durumunda kaldım ama ben yinede serinin bu ilk kitabını sevdim ;)

Profil Resmi
8 puan

Farklı bir tarihi aşk romanıydı, zamanda yolculuk güzel işlenmişti.

Kitap boyunca aklım baş kahraman yerine hep ADAM'daydı. Seri devamında dilerim Adam ve Griim'in de kitapları olur. Merakla bekleyeceğim.

Profil Resmi
9 puan

Hem iskoçlar var hem zaman yolculuğu var.Daha ne istenir :)
Bu serinin takipçisiyim artık.

Profil Resmi
10 puan

çok beğendim..9 versem haksızlık olurdu...:))

10 yıl, 11 ay
4 puan

:)

10 yıl, 10 ay
10 puan

Tek kelime ile başlayıp ßittirmek Gerekirse Karen Marie Morning Benim çok sevdiğim yazar yine yapıcağını yapmış ... 1500 yıllardan gunumuze zaman yolculuğunda Tarihi aşk fantastik bi roman yazmış ...

ßu kadın nerden bulup çıkarıp yazıyo bunları hiç bi fikrim yok . Fikrimin olduğu tek konu Hep Seri yazsın ve yazmayı bırakmasın !!

Tarihi Aşk Romanlarında pek fazla eylenemeyen ben ilkkez bu kadar eylendim ve devamı için can atar oldum ... Ah Hawk Grimm ...

Hem İskoç Hem barbar Hem aşık Hem Sahiplenice... ßir kadın daha ne ister dicez Tabiki Andrienne gibi Sadakat ... Ama Hawk bu sadakatin ona en güzel bağlılıkla vermekle kalmıyor birde aşkını veriyo...

8 puan

mistik olaylarla dolu usluba alışırsanız okumaya değer bir kitap

9 puan

Su gibi bir içimlik kitaptı. Esas kızımıza ara ara değil, kitabın son 80 sayfasına kadar içten gelen en derin sevgilerimi sundum. Bir Canan Tan'ın Yüreğim Seni Çok Sevdi adlı kitabındaki Aslı karakterine, bir de bu kitaptaki kızımızın önyargılarına yükselen tansiyonum eşliğinde öfkelene öfkelene bir hal oldum. Yani özgüvenli kadınları severim ama bunun ki özgüven değil, bayağı bir kompleksti. Neyse genel itibariyle hoş aromasıyla, zamanda yolculuk içeriği barındıran değişik bir tarihi aşk romanı okudum. Bu arada peri olan Adam soytarısının kitabını da yazmış yazar umarım dişlerimi kırmadan onu da okumak nasip olur.

10 puan

ben bu yazar ne yazsa okurum.

10 puan

Karen Marie Monıng bu kadının bütün kitaplarını okudum ve bir tanesinde bile içime sinmeyen olmadı. Aksine hepsi içime işledi ve bu kitapta onlardan birisi gerçekten harika..

8 puan

1. Beyond the Highland Mist (1999) Sisli Dağların Ötesinde
2. To Tame a Highland Warrior (1999) Yenilmez Savaşçı
3. The Highlander's Touch (2000) İskoçyalının Dokunuşu

8 puan

Fantastik kitaplar en sevdiğim türlerden biridir. Bir de tarihi aşk romanlarıyla birleşince tadından yenmiyor.

Konusundan bahsedecek olursam, perilerin, ki bahsettiğim periler öyle tatlı değil de daha ölümcül ve daha şehvetli, ölümlü bir adamdan intikam almak için gelecekten bir kadını geçmişe getirmelerini konu alıyor. Bir anda kendini Hawk'ın gelini Janet'in yerinde bulan Adrianne, New Orleans'da büyümenin de etkisiyle neler oluyor düşüncesi yerine ne yapacağım, buradan nasıl kurtulacağım sorularıyla hareket ediyor. Hawk ise, kendisine ilk defa hayır cevabı veren ve her seferinde reddeden bir kadınla karşılaşınca, ondan etkilenmemesi çok da zor olmuyor.

Sisli Dağların Ötesinde, uzun zamandır okumayı beklediğim bir kitaptı. Beklediğime değdiği gibi, bazı noktalardaki eksiklikleri belirtmeden geçemeyeceğim.

Öncelikle çeviriden mi kaynaklı yazarın dilinden mi bilmiyorum ama ilk başlarda, bazı kısımlarda anlam karmaşası yaşadım. Olaylara pek giremedim. Yavaş yavaş okunması gereken bir kitap birden hızlı giderseniz karışıyor bazı şeyler.İkinci olarak konuşmalar sırasında bazı yerlerde tırnak işareti kullanılmamış normal bir paragraf gibi yazılmış. Bu da düzeltilmesi gereken bir hata.

Saydıklarım dışında, yine de şans verilmesi gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum, kitabın ayrı bir büyüsü var çünkü. Serinin devam kitaplarında aynı şeylerle karşılaşmam umarım.

9 puan

Masalsı bir şekilde anlatılmış masalsı varlıkların ve doğa üstü güçlerin olduğu bir kitaptan güzel bir aşk okudum tavsiye edilir ben sevdim 🥰

geri ileri