Sis ve Gece

En Son Değerlendirmeler

2 puan

Kitabın en başından sonunda neler olacağını anlamam belki de güzel olan bu kitabı benim okuyamama sebep oldu

9 puan

Roman çok sürükleyici...
Aniden kaybolan bir kızı bulmayan çalışan bir mit görevlisinin hikayesi anlatıyor..

10 puan

Ahmet Ümit'in en sevdiğim kitaplarından biridir.

11 yıl, 10 ay
10 puan

Ahmet ümite başlama nedenim.

7 puan

Sis ve Gece istihbarat çalışanı Sedat hakkında. Sedat istihbarat işine ilk girdiğine bu işi hayatı pahasına seven biri lakin zamanla teşkilat içi tartışmalar, asker-sivil yönetim kavgası ve en sonunda da çok sevdiği dostu ve amiri Yıldırım'ı bir çatışmada kaybetmesi sonucu işine olan ilgisini kaybettiriyor Sedat'a. Tam bu sırada 20'li yaşlarda resim öğrencisi Mine çıkıyor karşısına.Kendi tabiriyle karısı Melike Mine'den "çok daha iyi bir insan; özverili, şefkatli, sadık ve belki ondan daha güzel, üstelik çocuklarımın anası.." olmasına karşın Mine'ye liseli bir genç gibi tutuluyor. Mine'nin ona olan aşı tavsayıp Mine eskiden bir terör örgütü üyesi olan Fahri'ye aşık olunca Sedat'ın hayatındaki tek heyecan da kaybolur. Bir gece bir terör evine yapılan operasyondan sonra Mine'den de haber alamayınca Sedat bütün vaktini onu bulmaya adar.

10 puan

Ahmet Ümit - SİS VE GECE / Ahmet Ümit Türk yazar standartlarını zorlayan polisiye roman konusunda okuduğum ve kitaplarının sonunu getirebildiğim tek yazar. Eminim çokta uzun olmayan bir süre içinde kitaplarının büyük bölümü yabancı dillerde okuyucuları ile buluşur. Sis ve Gece, sinema salonlarına taşınacak kadar güzide bir roman Alışıldık Başkomiser Nevzat karakteri bu romanda yok kitapları kronolojik sırasına göre okumadığım için biraz şaşırtıcı geldi. Kitap sol bir örgüte yapılan operasyonun gelişmeleri etradında İstihbaratçı Sedat'ın başından geçen yasak aşk macerasını konu ediyor. sayfaların genel akışı yine herzaman ki gibi durağanlıktan uzak bir sonraki sayfayı çevirmek için zerre tereddüt etmeyeceğiniz bir kitap.

Profil Resmi
8 puan

çok güzel,sürükleyici,bir polisiye,mit ajanının gizli aşk serüveni,okuyun seveceksiniz.

8 puan

Sultanı Öldürmek gibi en son yayınladığı kitabın yerine keşke önce bunu okusaydım diyorum.Gayet tadında bir kurgu ve yalın bir anlatımla güzel bir kitap olmuş

10 puan

Romanın dili çok yalın ve akıcı, çok sağlam bir polisiye..

10 puan

Mükemmel bir kurguya sahip olan Ahmet Ümit romanı. Mesleği, ailesi ve aşkı arasında sıkışıp kalmış bir istihbaratçı kaybolan aşkı Mine'yi aramaya başlaması ve etrafında gerçekleşen olaylar zinciri. Sürükleyici ve etkileyiciydi. Ama sonu beni çok üzdü. Böyle bitmeseydi keşke. Okumanız tavsiye ederim.

Profil Resmi
8 puan

Ahmet Ümitle tanıştığım kitaptır. Polisiyeye romanlarına olan ilgimi oluşturan kitaptır. Bir solukta okunabilecek sürükleyiciliğe sahip bir kitap. Merak etmekten kendinizi alamıyorsunuz.

Profil Resmi
9 puan

sonu süperdi..

Profil Resmi
10 puan

Bu kitabı çok merak ediyorum şu anda okuduğum kitap biter bitmez hemen başlıcam okumaya

Profil Resmi
8 puan

Romanın dili çok yalın ve akıcı, çok sağlam bir polisiye..

Profil Resmi
8 puan

Bu adam polisiye romanlarının ulaşabileceği güzel bir yerin sahibi. Okunmalı!

Profil Resmi
8 puan

Severek okudum.

Profil Resmi
8 puan

Sonu sıradışıydı.

Profil Resmi
6 puan

Bu kadar güzel bir kitap böyle kötü bir sonla bitmemeliydi

10 puan

Filminden cok cok daha guzel

9 puan

Ahmet Ümitin tüm kitapları gibi çok sürükleyici,heyecanlı ve sonu tahmin ettiğiniz gibi çıkmıyor:) Beğenerek okudum.

Profil Resmi
9 puan

Sonu ilginç ve beklenmedik bir şekilde biten Ahmet Ümit klasiği.Karısını da aldatıyor ya gıcık oldum .

Profil Resmi
7 puan

Kitabın ortasında çözdüm ya gizemi :)

Yakaladım seni Ahmet Ümit

6 puan

türü hem romantik hemde polisiye olan ortaya karısık bir roman. okurken heyecan düzeyi hep aynı seviyede kalıyor. ani yükselişler bulamadım ben. ama yazarın kurgusu güzel tüm parcaları bir bütün haline getirerek romanı sonlandırmıs. içerigine az siyasette serpiştirmeyi ihmal etmemiş Ahmet Ümit. birde aile dramlarını..bu görüslerime akıcılıgını eklememek olmaz, klasik Ahmet Ümit tarzı, okunası...

Profil Resmi
9 puan

Ne zaman Ahmet Ümit okusam yazarın sohbet eder gibi anlattığı hikayelerine, yarattığı karakterlere bir kez daha hayran oluyorum. Her kitabını bitirişimde bir dostla vedalaşma hüznü yaşıyorum. Özetle bir Ahmet Ümit kitabı daha sıcacık,keyifli ve dolu dolu. Şimdiden keyifli okumalar herkese..

Profil Resmi
10 puan

Polisiyeye alışkınlar için sonu pek şaşırtıcı değil

Profil Resmi
8 puan

sonu cokk hüzünlüydü...

9 puan

Ağır betimlemelere rağmen beklenmeyen finaliyle okunmaya değer.

7 puan

Bu kitaptan daha iyi kitaplarının olduğunu düşünüyorum ya da ben yavaş yavaş Ahmet Ümit'in romanlarını çözmeye başlıyorum.Yine de çok güzel olduğunu söyleyebilirim.Bu kitabın bir de filmi var,okurken filmi de çok merak ettim ve bitirdiğim gibi hemen izledim ancak olayları bildiğim için mi bilmiyorum ama hayal ettiğimden çok uzaktı.Bu arada biraz da Sedat nedeniyle erkeklere kızmama neden olsa da tavsiye edebileceğim çabucak biten ve yine sonunda şaşırtan güzel bir roman.

11 yıl, 2 ay
9 puan

Ahmet Ümit, polisiye gerilim tarzında süper bir kitap yazmış..Soluksuz kitap okunuyor. Kitabın en mükemmel yeri ise son kısmındaki kurgusu...Harika bir kitap...

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2014/06/sis-ve-gece.html

geri 1 | 2