Sırçalan

En Son Değerlendirmeler

10 puan

genç bir kızın hayatındayız, güzel ve akıcı bir romandı

7 puan

Gerçek üstü olsa da hoşuma gitti. :)

8 puan

çok güzel ve akıcı bir şekilde ilerleyen merak uyandıran fakaaaaat sonunu beğenmediğim bumudur dediğim kitap.sonuç kısmını saymazsak okunası bir kitap diyebilirim.

7 puan

Aslında çok güzel bir konusu var,hem paranormal hem polisiye.. eğer yazar biraz daha farklı, biraz daha detaylı anlatsaymiş çok çok daha güzel olabilirdi.

8 puan

Bu kitabı sevdim. Cidden. Ergen karakterler beni çekmez ama fantastik oluşu nedeniyle şans vermiş olduğuma sevindim.

Bir kere karakter farklı. Nesi derseniz o uyuşukluk yok, hani genelinde olan. Bir de lise hayatı anlatılsa da içinde macera ve polisiye bol. Fantastiğin yanı sıra.

Sylvia Bell, narkolepsi hastası bir genç kız. Hastalığı ani uyku hali olarak bilinse de aslında insanların hayatlarına izinsiz giriş yapıyor. Kendi babası bile ona inanmazken, hastalığıyla boğuşuyor ve bu sırada okulunda işlenen cinayetlere tanık oluyor. Sessiz tanık tabi ki. Çünkü onun kimseye açıklayamayacağı sırrı bunları açıklamasına da engel oluyor.
Aynı zamanda en iyi arkadaşının kendisinden sakladığı şeyler ve okula yeni gelen çocukla da yakınlaşıyorlar.

Kitabın genel hattı böyle. Dediğim gibi konular birbirine benzese de farklı kılan karakterleri ve işleyişi. Bir ara kimlerden şüphelendim ya.
Ve şu var ki bu seriler hep atlar bir sonrakini beklemek zorunda kalırsın, aksine bu kitapta daha ne olacak ki diyorsun. Çünkü olaylar en azından cinayetler çözülüyor ve Sylvia'nın abartılacak yetenekleri yok. Sadece tahmin yürütüp merak edebiliyorum.

Çevirisi de oldukça güzeldi. Almayı ya da almış olup okumayı düşünenler bence fazla bekletmesin bence.

9 puan

aslında konu çok müsait ve yazarın dili de çok akıcıyken neden 285 sayfada bitirmiş anlayamadım..biraz daha detayı olsaydı bence süper ötesi bi kitap olurdu ama bazı şeyler havada kalmıştı işin açıkçası..lakin yinede beğendim..tavsiye ederim.. :)

8 puan

Adı cazip gelerek aldığım kitabı bir günde bitirdim. Hızlı okunabilen ve merak uyandıran bir konusu vardı. Polisiye , fantastik ve biraz da gerilim ile ilgili konularıyla hiç de fena olmayan bir ilk romandı.Kitabın gerek anlatım dili, gerek çevirisi ve kurgu akışı güzeldi.. Liseye giden Sylvia ' nın başkalarının bedenine düşünsel olarak geçişleri ve onunla aynı okulda okuyan kızların tek tek cinayetlere kurban gitmesi sonucu gelişen olayları anlatıyor kitabımız. Boş zamanlarda okunabilecek ve kafa dağıtan türde bir kitap olduğunu düşünüyorum..

Profil Resmi
5 puan

Sıradan bir gençlik romanı gibiydi

geri ileri