Sınırları Zorlamak

En Son Değerlendirmeler

9 puan

okuduğum zamanla alakalı olarak belki beni çok etkiledi .

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/03/katie-mcgarry-snrlar-zorlamak-pushing.html

Aspendos Yayınları'dan çıkan okuduğum ilk kitap "Sınırları Zorlamak". Aşk romanı olduğunu gerek konusunu okuduğunuzda gerekse kapağını görünce de anlarsınız ama sadece aşk değil bu aynı zamanda çok duygusal bir kitap.

Öncelikle yazarın kalemine değinmek istiyorum.Cidden akıcı ve merak uyandırıcı yazmış. Okurken sıkılmıyor kitabın akışına kapılıp gidiyorsunuz. Ayrıca kusursuz bir çeviri olmasının da etkisi var bunda. Cidden çevirmenimizi Tuğçe Nida'yı tebrik ediyorum :)
Ve küçük bir itirafta bulunayım normalde o kadar almak istediğim kitap varken bunu biraz sallardım ama kitabın çevirmeninin Tuğçe olması hemen alma sebebim oldu! Çevirisine güveneceğim bir çevirmen ve dilerim serinin diğer kitapları da onun çevirisi ile okuruz :) Çünkü yazarın dili kadar çevirmenin de dili önemlidir şahsen onun çeviri dilini çok sevdim akıcılığı bozmadan belki daha da akıcı yaparak kitabı bizim önümüze sundu ve diğerlerinde de aynısı bekliyorum :)

Aspendos Yayınları'nı güzel bir yazar ve güzel bir seri seçtikleri için tebrik ediyorum ama keşke orijinal kapak kullansalardı şahsen ben onu daha çok sevmiştim ve bu kapaktansa o kapak tasarımı daha uyuyordu kitabın konusuna :) Bunu demeseydim içimde kalırdı ;) Kadın ve erkek figürü hayalimdekine göre biraz fazla 'kart' kalmışlar :)

Kitapta, sorunları olan bir genç kızı, aile sevgisi yaşayamamış, annesine ihtiyacı olduğu zamanlarda annesi ile olamamış, babasını üvey anne ile paylaşmak zorunda kalmış, tek desteği ağabeyini kaybetmiş yaralı bir genç kız... ailesini kaybeden, kardeşlerinden ayrı düşmüş tek amacı kardeşleriyle beraber olmak olan dışlanmış koruyu aileler içinde büyümüş, hayata umutla bakamayan, kendi önceliklerini önemsemeyip kardeşlerini düşünen yaralı bir genç adam...ve ikisinin tanışmaları, arkadaş olmaları, aile ilişkileri, sorunları ve daha fazlasını okuyoruz bu kitapta.

Sıradan bir aşk romanı değil! Ha sorunlu bir badboy, popüler bir genç kız ve aralarındaki aşk... tarzında basite indirgeyebileceğimiz bir kitaptan çok daha fazlası var bunda!

Zaman zaman gülümsetirken zaman zaman sinirlendiren ve bazen hiç beklemediğin bir anda olan olaylarla gözlerini dolduran bir kitap!

Kitaba başlamadan önce alıntılarla dolu bir yorum yapmak istiyordum vazgeçtim yapmayacağım aslında yapamayacağım çünkü biraz bir şeyler gizli kalsın ve sizde gidip hemen bir tane edinin bu kitaptan! :)

Ama...

Bu kitap içeriğine giremeyeceğim demek olmuyor :))

Dikkat!

Kitap içeriği =)

***

Bu uyarımı verdikten sonra rahatlıkla konuşabilirim:) aslında çok fazla girmeyeceğim kitap içeriğine ama yine de demek istediğim bir iki şey var :)
Noah cidden aşık olunası bir karakter ve Echo için yaptıkları ama en çok da erkek kardeşleri için yaptıkları çok güzeldi. Erkek kardeşlerinin yaşadıkları hayatları onlara sunamayacağını anlayıp vazgeçtiği o zaman Joe ile yapılan konuşmalar o evdeki davranışlar gözlerimi yaşarttı.Cidden bambaşka bir karakter çıktı bu Noah! Badboy desek değil ama sanki bu görüşün ardına saklanmaya çalışan yumuşacık saf bir yüreği olan bir delikanlı! Echo'ya da üzüldüm annesi cidden hasta! Ya o son karşılaştıkları sırada hiç tahmin etmemiştim böyle olacağını ya sen annesin! Nasıl bu kadar soğuk ve bencilce konuşabiliyorsun! Owen'ın Echo'ya kitabın sonundaki davranışları varya... işte baba ya.... :) Benim gibi babasına düşkün biri o satırları okuyunca fazla duygusallaştı dolayısıyla ;)

Beth ve Isaiah en sevdiğim bir diğer karakterlerdi çok eğlendim onları okurken. Onlarında kitapları varmış ama beraber oluşlarının değil de başkaları ile oluşlarının... meraklardayım Tuğçe umarım senin çevirinle kısa zamanda okuruz onları da :)

***

Bilmeyenler için kısa bir bilgi vereyim. "Sınırları Zorlamak" kitabı şuanda 4 kitaptan oluşan bir serinin ilk kitabıydı. Hepsi genç yetişkin, günümüz aşk romanı türünde yer alıyorlar.

Pushing the Limits Serisinin Kitapları:
Sınırları Zorlamak
Dare You To
Crash into You
Take Me On
Ben kitaba bayıldım. Cidden güzel bir kurgu ve kusursuz çeviri birleşince ortaya çıkan lezzet paha biçilemez!

Şiddetle tavsiye ederim okuyun okutun sonra tekrardan okuyun :)

8 puan

17 yaş kitabıydı. Pek sevmedim o yönünü. Ama karakterlerin güçlü olmasını sevdim.

8 puan

Kesinlikle süper bir kitap.. Ben kapağını gördüğümde sıradan bir aşk romanı olduğunu düşünmüştüm ama sıradanlıkla alakası yok. Noah aklınızı başınızdan alacak <3

9 puan

Noah ve echo sorunlu ve zıt tipler başlarda birbirlerinden hoşlanmasalarda bir çok ortak noktaları olduğu ortada
güzel akıcı sürükleyici gerçek sevginin ne olduğunu anlayacaksınız okuduğunuz zaman

6 puan

Sonu daha baştan tahmin edilebilecek klasik YA türünden. Vakit geçirmek için okumuş olmama rağmen beklentimin altında kaldı. Yazar olaya biraz gizem katmaya çalışmışta başaramamış gibi geldi bana.

9 puan

Noah ve echo, iki sorunlu tip. Noah in kardesleri icin olan bagina hayran kaldim, echo nun sonunda olaylari kendi basina cozumleyebilmesine sevindim. Ergen tarzi bir kitapti gorunuste ama bir cok yetiskinin sorunlarini cok gzel anlatmis. Okumayanlara tavsiye ederim. :)

-noah tatli serseriiiii

9 puan

Kapağıyla alakası olmayan bir kitap daha...Kitap karakterlerin yaşları itibariyla ergen kitabı gibi durmasına rağmen konusu,kurgusuyla bir adım öne çıkıyor.Ben çok beğendim.Okuduğunuza değicek olan kitaplardan olduğunu düşünüyorum ;))

geri ileri