Şeytanı Uyandırma (Dave Gurney, #3)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

elinizden bırakamayacağınız sürükleyici bir kitap....

7 puan

Hafif tatlı niyetine okuyabileceğiniz bir kitap.

6 puan

Kitabın ilk yarısı tam bir vasattı ama yazar ikinci yarıda kendini bulmuş ve soluksuz okudum..

10 puan

bu kitabın mutlaka filmi yapılmalı!!

Profil Resmi
7 puan

bende inanamadım ama 1 günde okudum gerçekten . Bittiğinde de "değdi" dedim uykusuz kalmama.

Kitap yorumum ise aşağıda. Beklerin sizinde yorumlarınızı



http://bestemina.blogspot.com/2013/01/seytani-uyandirma.html

10 puan

Sonu biraz heyecansiz geldi bana ama gidisatta çok heyecanlandim...

Profil Resmi
9 puan

okumak için can attığım bitirdiğimde üzüldüğüm bir kitap.

10 yıl, 10 ay
9 puan

John Verdon'a bir kere daha hayran kaldım.

Profil Resmi
10 puan

DAVE GURNEYE BAYILIYORUM

Profil Resmi
6 puan

eh işte

9 puan

Oldukça iyi

Profil Resmi
10 puan

Güzeldi.

Profil Resmi
9 puan

Mükemmel bir serinin mükemmel sonu! Keşke hiç bitmese.. John Verdon sen çok yaşa!

7 puan

Sıkıcı biraz ama okunur.

Profil Resmi
10 puan

Harika otesi

9 puan

Diğerleri gibi bu da çok güzel.

7 puan

Hep ilk kitaptaki gibi bir fikirle yeni romanını yazmıştır diye 2. ve 3. kitabını okudum ama yine o fikre rastlayamadım.Kısmet 4. ye artık
7/10

10 puan

Tess Gerritsen ve Jean Cristopher Grange'den sonra en çok severek okuduğum yazar John Verdon oldu,her kitapta biraz daha sevdim

8 puan

David Gurney'in şimdilik son macerası.. şimdilik diyorum ama ihtiyar Gurney'den bir macera daha çıkar mı yoksa Verdon yeni bir dedektif mi yaratır merak konusu :))

7 puan

ilk kitabın tadını alamasam da sürükleyici bir kitapti

Profil Resmi
9 puan

John verdon'un yine çok güzel bir kitabı. Büyük bir ilgi ve merakla okudum çok güzel.

Profil Resmi
10 puan

Bu kitapta profosyonel dedektifimiz rastlantısal olarak karşılaşsa da suçlunun pek de uzakta olmadığı bir cinayetler zincirini çözüyor

10 puan

İnsan okurken sıkılmıyor, sürükleyici olması güzel. Şuralar da boş geçti demiyor insan okurken. Yazarın düşünce tarzı ve olay akışı bu kitabı da kısa sürede okutturuyor. Tavsiye ederim, okumaya değer.

10 puan

okuduğum 2. kitabı tabiki şaşırtmadı, okursanız pişman olmazsınız, haftasonu başlayın ki işe ya da okula uykusuz gitmek durumunda kalmayın derim

6 puan

Tasvirler konusunda oldukça zengin romanlar yazan Verdon'ın bu romanında yine emekli emniyet mensubumuz Gurney iş başındaydı. Hasbelkader kendisini içinde bulduğu on yıl önce işlenmiş cinayetler zincirinin çözümsüz kalmışlığı, kendi ruhunda yaşadığı çalkantının çözümüne bir vesile oluşturur.bir önceki romanını okuyanlar bilir; olayların sonunda Gurney ölümün oldukça kıyısından dönmüştür. iyileşme süreci fizyolojik açıdan olduğundan çok ruhsal anlamda güç olmuştur.isteksizce içine çekildiği olaylar Gurney'i Gurney yapan algılama ve çözümleme yeteneğini yeniden ortaya koymasını gerektirir.

önceki romanı olan "gözlerini sımsıkı kapat" bir polisiye romanda isteyebileceğiniz pek çok unsuru yakalayabileceğiniz bir romandı bence. heyecan, muamma, failin psikopatlık düzeyi...vs.Bu romanda pek çok anda "hadi ama gör artık şu ayrıntıyı" dediğim anlar yaşadım.ilk anda tanımlanan kişiliklerden huylandığım kişinin katil olma ihtimalini göz ardı etmek için bayağı bir uğraşmam gerekti. Hele son kısmında yok artık bu kadar da abartılı olamaz dedirtti.

Bu roman bence yazarın emeklilik buhranı yaşadığı bir evreye denk gelmiş. Romanın geneline hakim olan hava Gurney'in hayatını, ilişkilerini, kendisinin duruşunu sorgulaması şeklindeydi.Edebi anlamda bence çok keyifliydi.Özellikle gurney'in eşiyle ilişkisini ve eşinin kişiliğini irdelediği anlar beni çok etkiledi.ama tabi ki bu romanı elime alma nedenim şöyle çatır çatır bir polisiye roman okumaktı.bu beklentimin kısmen hüsranla sonlandığını belirtmek isterim.

10 puan

Sonraki kitabı bekliyorum.

Profil Resmi
8 puan

Diğer kitaplarıyla kıyas yaptığımda yavaş ilerleyen bir roman olmuş. Detaylı olarak blogumda paylaştım.http://www.kalemdarbesi.com/2012/12/john-verdon-seytan-uyandrma.html

Profil Resmi
5 puan

"Aklından bir sayı tut" gibi bir kitabı okuduktan sonra yazarından beklentiniz de artıyor. Ne yazık ki çok uzatılmış olay döngüsü bir yerden sonra kitabı işkence haline getiriyor.

8 puan

John VERDON'un David Gurney serisinin üçüncü kitabında da akıcılık ve heyecan devam ediyor. Sürükleyicilik ve kurgu bakımından övgüyü hakeden bir kitap. Polisiye severler için tavsiye edilir.

7 puan

on yıl önce cözülmemiş bir cinayet yeni yetme yetme bir kıza ilham olur ve hala tam olarak anlam veremediğim bir sebeple gurney bu olaya danısman olur. olurda danısmanlıktan öteye gecip cinayeti cözme peşine düşer. hatta bu ugurda ailesinin vede kendinin hayatını riske atar. o kadar kafaya takar yani. tabi kitabın sonunda giz çözülür ve gurney kahraman olur.
bence john verdon polis emeklisi gurneyi özel dedektif yapmalı. böylece herhangi bir seri cinayet olayına girmek için bin dereden su getirme telasına girmekten kurtulur kanımca. birde bu kadar sehir betimlemesi bana fazla geliyor nerde oldugumuzu sasırıyorum. ama hersey bir yana anlatım ve gizi saklamakta basarılı yazar. seriyi okumaya devam.
not: (spolier) olaylar çözüldü de ahırı kim kundakladı o gümbürtüye gitti sanki :))

geri 1 | 2