Serseri Patronum - Feveran

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Yazarın ilk wattpadde yayınlanan Karadeniz Serisini okudum ve çok sevdim. O sebeple basılı olan ilk kitabını da okumaya karar verdim. Yalnız açıkçası beni Karadeniz serisi kadar etkilemedi.
Yiğit Arslanoğlu ile Asya Özkurt’un hikayesi sırlarla geçmişe ait yalanlar örülü bir şekilde başladı. Asya’nın hayatındaki değişikliklerde, yeni patronunun etkisi – Asya farkında olmasa da – büyük bir etkisi oluyor. Bazı bölümlerde kurgunun havada kaldığını hissettim. Tabi şöyle bir durumda vardı; baskıdan kaynaklı neredeyse 10 sayfa yakın boş sayfa yer alıyor kitapta o sebeple kurguya tam giremedim. Kitabı almamın üzerinden de uzun bir süre geçtiği için değişitiremedim; elimdeki haliyle okumak zorunda kaldım.
Kitabın final sahnesinden de bahsetmeden geçemeyeceğim; son sahne henüz Yiğit ile Asya’nın hikayesinin son bulmadığını hissettirdi. Bence ilk kitapta son bulabilirdi ama son sahne havada kaldığı için ikinci bir kitap olacak diye düşünüyorum.
Okuyacak başka kitabınız kalmadıysa, boş vaktinizde okuyabileceğiniz bir kitaptı.

4 puan

Yorum: https://illekitap.blogspot.com/2022/02/rumeysa-gulhan-feveran.html

~~~*~~~

"Sen beni hiç tanımadın ama ben yandım. Aşkımdan yandım, kül oldum! Bilmedin, sessiz sedasız sevdim. Tek taraflı, beni tanımadın bile... Ben seni sensiz sevdim, sen bilmedin... Ben her gün seni düşünürken sen beni çoktan unutmuştun, var mı daha acısı?"

~~~*~~~

"Aşk acısı öyle diğer acılara benzemez. Vurur hançeri kalbine, ömrün boyunca o yarayla yaşarsın. Başka insanlar tanırsın, o yara iyileşmez. Her tanıdığın insanda tekrar kanar ama asla tamamen iyileşmez. Aşk zalimdir, bir daha tekrarı olmaz. Tekrar yaşamak istersin dibe çakılırsın, kalbin buna müsaade etmez."

~~~*~~~

"Herkes hissedemez ki aşkı, herkes sevdasına sahip çıkamaz ki... Ben hissettim, ben sevdama sahip çıktım! En kötü anımda bile şurası susmadı," Elini alıp kalbime götürdüm. "En kötü anımda bile, çaresiz kaldığımda bile ben senin sevdanda vazgeçmedim, geçmem de! Aşk dedikleri de bu değil midir zaten? Çıkarsızca, şuursuzca sevmek..."

geri ileri