Sedat (Bir Türk Masalı, #4)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Bir Türk Masalı serisinin 4. kitabı Sedat 'ı büyük bir beğeniyle okumuş bitirmiş bulunuyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki serinin diğer kitaplarını okuyup da bu kitabın tekrardan ibaret olacağını asla düşünmeyin. Sedat 'ın ağzından anlatılan roman ilk defa okumuş gibi hissedeceksiniz. Olayların gizli kalmış yönlerini ve nedenlerini açıklığa kavuştuğunu göreceksiniz. Sedat 'ın Duygu aşkı kesinlikle okumaya değer harika bir anlatım. Belki mafyatik tabir edilen bir konsept ön yargılama nedeni olabilir ancak okuyunca sürükleyici, akıcı, duygusal,yer yer gerçekçi olayları konu alarak vatan sevgisini vurgulayan, her şeyden önce dostluk kardeşten öte candır ana temasıyla çok OKUNASI bir kitaptı benim için. Ayrıca sevgili yazarcım Işılca kadın olarak erkek ağzından roman yazmak bu kadar mı ustaca olur? Sado 'nun o duyguları, düşüncelerini , psikolojik karakterini böyle güzel mi hissettirilir de yazılır. BRAVO 😍👍💟💞👍💟💞

9 puan

Sedat'ın ağzından hem geçmişi hemde Duydu ile yaşadıklarını okuduk. Gayet güzel olmasına rağmen ben Duygu'yu kurtarırken ki ruh halini de okumak isterdim.Buna rağmen güzeldi.....

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/04/islca-sedat-bir-turk-masal-4.html

Tüyap'tan beri elimde olan ama henüz bu develerden ayrılmak istemediğimden okumayı ertelediğim bir kitaptı Sedat.

Ah bir de tabi deli gibi merak ettiğim... çünkü diğer üç kitapta Sedat hep bir gizemdi... geçmişi, nasıl bu kadar büyüdü? Hep bir sır ve gizem... artık bu gizem aralandı ve Sedat'ı tanıdık hem de... iç çamaşırına kadar pardon, kirli çamaşırlarına kadar ;)

Işılca'nın okumadığım hiçbir kitabı olmadığı düşünülürse kadının kalemini sevdiğimi anlamışsınızdır. Bir tek Köle'nin son basımını okumadım ama onu da yakında okuyacağım, önce Sedat'ı sindirmem lazım.

Işılca, akıcı, merak uyandırıcı, ekşını ve duygu yoğunluğu bitmeyen zaman zaman sizi hüzünlendiren zaman zaman kahkaha atmanızı sağlayan... ama hep bir şekilde kalbinize dokunan bir kalemle yazıyor kurgularını.

Kapağı kapattığınızda aklınız da kalbiniz de o karakterlerde oluyor ve bitmiş olmasına inanamayıp alıp şöyle bir sayfaları kurcalıyorsunuz.

İşte öyle müthiş bir kalem!

Duygu'ya bayılmış onun deli dolu yaralı ama bir o kadar da aşk dolu kalbini severek okumuştum kitabı, Ali'm ise... zaten kalbimin sahibi biricik aşkım... hatim ettim onu ;) Bekir... tek kelimeyle aşkı yüreğimi dağlaya böyle güzel ve özel seven adam yok detirden bir hikayeydi. Sedat ise... anlatılmaz yaşanır... yaşayamayacaksanız da okunur diyebileceğim bir kitap olmuş.

Allah biliyor ya ben Sedat'ın Duygu'ya olan hislerinden çok geçmişini bilmek istiyordum. Benim bütün benliğimi sarsan da bu sayfalar oldu. Sedat'ın Sedat oluşu... o yolculuğu... her bir detayı... süperdi.

O geçmiş zamanların anlatıldığı sayfalar ayrı bir dokundu kalbime... acısıyla tatlısıyla... her bir detayıyla Sedat'ı yapan şeylerdi.

Ali işe tanışmasını Bekir ile ortak olmasını... hayatında sonrasında yer edinen her bir kişinin nasıl da hayatlarına önemli dokunuşlar yaptığını okumak... Sedat büyüksün dedirtti.

Işılca bir kez daha beni kendine hayran bıraktı kalemiyle, kurgusuyla.

Keşke... dedim. Keşke biraz daha okusaydık.

9 puan

Uzun zamandır ilk defa bir kitabı okurken bu kadar eğlendim, çok güzeldi

geri ileri