Sarıkamış (Beyaz Hüzün)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Sarıkamış'ın hazin hikayesini tam manasiyle hissedeceksiniz okurken.Sonunda gözyaşlarıma hakim olamadığımı hatırlıyorum.

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel :)

Profil Resmi
1 puan

Sarıkamış olayı gerçekten okunmaya ya da izlenmeye değer, ibretlik yaşanmışlıklarla dolu bir olay. Ama bu kitap araştırılmadan yazılmış, sanıyorum yazarının 'Bir kitap yazayım adını da Sarıkamış koyayım, insanlar ne de olsa bu olaya karşı çok ilgililer, alır okurlar' düşüncesinden yola çıkarak alelade karalama şeklinde yazdığı bir kitap. Araştırma, bilimsel deliller, dönemde yaşanan olaylara dair bilgiler sıfır. Üstelik o karakışta onca asker canını hiçe sayıp komutanının emrini dinleyerek of bile demezken kitapta askerler sürekli bir şeylere lanet okuyor ve herşeyden şikayet ediyor. Kesinlikle vatan uğruna mücadele eden asker değil hikaye edilen. 'Yok artık' diyerek, sinirlenerek okudum. Kitabı okumanızı önermiyorum.

Profil Resmi
10 puan

Muhteşem bir kitap bence hür Türk gencinin okuması gereken bir eser...

6 puan

Kendi kanaatimce kitap iyi bir amaçla yazılmış -ki böyle kitapların sayısı artmalı- fakat tarihi bir roman olmasına rağmen iyi birde kurgu içeriyor.

10 puan

Yazarın emeğine sağlık bu kitabı okuyup etkilenmemek elde değil. Okuyalı çok oldu ama etkileri şuan bile üstümde karakterleri bile aklımda şiddetle tavsiye ederim.

10 puan

Beni gecelerce ağlatan ilk ve tek kitap olma özelliğini taşıyor bu kitap. Her Türk'ün okuması gereken bir eser. Bu ülkeyi bu zorluklarla kazanıp, bu kadar kolayca kaybetmenin verdiği üzüntü bir yana, beni özellikle ağlatan üç sayfa vardı ki, birçok cümlesi hala hatırımdadır.

geri ileri